Oua fierte
Cum fac sa nu se mai crape ouale la fiert? Stiti vreun secret, vreo metoda?
___________________________________________
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
Raspunsuri
philip spune:
pune-le la fiert in apa rece, la foc mic si adauga putin otet sau sare. unu-doua tot se vor sparge, sunt cele mai sensibile.
philip
32weeksbabyboy
mommyandreea
abramburika spune:
De sare stiam, dar ca sa se poata coji usor si sa ramana "perfecte", nu ciuntite. De otet nu stiam, merci!
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
karligutza spune:
focul mic de la inceput pana la sfarsit, sa nu fiarba in clocote mari; risti ca atunci ouale sa se sparga ciocnindu-se ele intre ele sau de peretii vasului; ideal sa pui ouale intr-un vas in functie si de numarul lor... nu sa fierbi 2 oua intr-o cratita prea larga, dar nici sa le inghesui intr-un ibric din acela cat o cescuta...
si cu sarea si eu stiam ca se decojesc mai usor si fara sa se ia si albus la curatat...
daca vrei sa fierbi ouale pt.Paste acum, uita-te cu atentie sa nu fie deja fisurate.... ca daca sunt fisurata, la fiert inevitabil albusul isi va face loc sa iasa si sa se umfle pana crapa coaja mai tare...
succes! dar oricum nu-i asa o tragedie cand se sparg ouale la fiert, nu? si nu se intampla nici asa de des.. asa ca sper ca nu esti f.suparata pe tema asta! spor la treaba!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Macrina spune:
Ah, eu am tot incercat in toate felurile. Cu otet, sare apa rece, tot mi s-au spart.
Dar pot sa-ti spun despre decojit: le pui in apa rece dupa ce au fiert si asa se decojesc usor..
dulcetica spune:
Le prajesti.
Banui ca te referi la ouale de paste.Stiu ca se pun in cirapi cu diverse frunzulite,se leaga strins si banui ca atenueaza loviturile cirapul si nu se mai sparg.
Dar asta-i numai folclor,ca n-am facut niciodata.Totusi ma gindesc serios sa initiez si eu procedura in sinul familiei,fiindca sigur o sa-i placa lui Rares(5 ani), sa spargem vreo 20 inca din faza asta.
abramburika spune:
Daaaa, e pt. ouale de Paste. De fiecare data mi se crapa ouale si ma gandeam ca e vreun secret ceva pe care eu nu-l stiu.
karligutza - merci de sfaturi. Nu, nu-s suparata, aia sa fie buba ... chiar si pe cele crapate tot le vopsesc si le pun mai la fund, le ciocnim noi, de-ai casei. Pe alea mumoase le las pt. musafiri .
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
abramburika spune:
dulcetica - oua prajite si vopsite n-am vazut pana acum .
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
kid spune:
Eu stiu ca inainte de a le pune la fiert, trebuie sa fie la temperatura camerei. Fierte la foc mic, cu sare si otet.
Eu pun mai multe oua la fiert decat vreau sa vopsesc, iar cele care se sparg (inevitabil se sparg cateva), la bag la maioneza sau fac oua umplute.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
abramburika spune:
Nici eu nu pun nr. exact pt. vopsit, pun mai multe. Da' ma gandeam ca se poate cumva evita si crapatul oualor la fiert...
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
adela2006 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Le prajesti. Banui ca te referi la ouale de paste.Stiu ca se pun in cirapi cu diverse frunzulite,se leaga strins si banui ca atenueaza loviturile cirapul si nu se mai sparg. Dar asta-i numai folclor,ca n-am facut niciodata.Totusi ma gindesc serios sa initiez si eu procedura in sinul familiei,fiindca sigur o sa-i placa lui Rares(5 ani), sa spargem vreo 20 inca din faza asta. dulcetica |
eu folosesc metoda asta de ani de zile
ies foarte frumoase ( nu am cum sa pun poze ca sunt la lucru )
dar se coloreaza decat dupa fierbere
adela de alexia maria( 13.01.2007 )
20+ cu razvan andrei