Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(114)
Raspunsuri - Pagina 15
anca_nicolae spune:
Buna fetelor si mai ales MAMICILOR,
va scriu despre cateva probleme ridicate de voi.
1. VOMITAT
- De cele mai multe ori vomitatul apare in urma aerului ne-scos prin ragait, si nu inseamna o boala. Eu am fost cu fata mea la 7 saptamani in spital exact pt problema asta si ne-am externat cu o singura precizare: trebuia sa tin bb la verticala pt ragait peste 45 min...nu doar 30-40 cum stiam eu; asa sunt unii copilasi, ragaie tarziu, dar cert este ca TREBUIE stimulat&asteptat acest ragait, pentru a minimiza vomitatul;
- Chiar daca vomitatul se repeta, TOT nu trebuie sa va panicati!!! Credeti-ma, fi-mea vomita zilnic, in jet lung de vreun metru, cam de 5-6 ori pe zi, aproape dupa fiecare masa, si desigur, nu prea lua in greutate. Am plans o gramada, m-am panicat ca si voi gandindu-ma la N boli... Dar cum v-am spus mai sus, NU era vorba de boala. Daca in rest bb e vioi si la urmatoare masa are pofta de mancare, este sanatos! Totusi, ca un lucru auxiliar, daca un bb vomita mult si de mai multe ori pe zi, pe langa lapte este bine sa ii dati saruri de rehidratare, ceva luat de la farmacie, un fel de apa cu sare!!!!
- Se poate incerca si cu mese mai dese si mai putin cantitative, cel putin pana se rareste vomitatul.
2. PT TEMPERATURA
- exista praguri de tenmperatura, ATENTIE, vorbesc despre temeratura luata in fundulet!!!
a. pana in 38,5: merg Eferalgan, Nurofen, Panadol, parca a aparut si Paracetamol pt bb;
b. 38.5-39,5: supozitor cu novocalmin
c. peste 39,5: diclogesic si desitin, unul e pt febra, altul pt evitarea convulsiilor [un fel de fenobarbital sau, si mai vechi, luminal].
d. peste 40, mers la spital fara discutii.
- la febra mare, impachetari cu cearceaf umezit in apa recisoara [nu foarte rece]. Atentie, bb va plange, dar mai bine sa planga decat sa ii creasca febra, nu va lasati impresionate de plans!
- la unii copii functioneaza si metoda sosetelor inmuiate in otet diluat in apa, atentie, mai multa apa si putin otet, altfel se inroseste pielea!
- fff util suc de portocale, dar cam peste 2 luni, nu chiar la bb asa mici!
- metodele medicamentoase [adica supozitoarele] se alterneaza, pt a nu lasa corpul sa se obisnuiasca cu un anumit supozitor si apoi sa nu mai reactioneze!
- la febra mare mare, NU lasati copilul sa doarma, DESI el asta are tendinta de a fi ff bleg! Asta pt a evita convulsia! Faza cu "somnul vindeca" este adevarata, dar la febra rezonabila, nu la peste 39.5! Deci la febra prea mare tineti copilul de voirba, la geam etc, pana incepe sa iis faca efectul supozitorul administrat, si abia apoi puteti lasa bb sa doarma!
3. PT COLICI
- pe langa medicamentele enumerate de voi [sab.. etc, sunt noi, nu le stiu] incercati si metoda pomenita de Aris, cu burta lui bb pe burta lui mami, insa putin modificata: eu puneam bb cu burta pe ceva TARE, gen carte cartonata, sau genunchii mei. In acest fel, ajutam bb sa scoata gazele pe fundulet si se linistea.
Acum eu stiu, teoria e teorie, realitatea e mereu un pic diferita, insa, avnad in minte diferite metode, le mai alternati... Si apoi, nu uitati de speranta ca dupa 3 luni, cam gata cu problemitele astea... Vine vara, o s astati afara cate 2 ore dimineata si 2 ore seara, va fi superb!!!
Va doresc o zi buna la toate!
37+
si fratiorii mai mari
Veronica 11 ani,
Tudor 8 ani
aris26 spune:
galushca - cum ai prins wrap-ul? si eu am chef sa il leg de gat dar mi se pare inca prea mic...deh...mama nebuna
se plangea cineva ca nu reusheste sa il faca sa dea aerul afara. incearca sa il pui pe stanga imediat dupa masa...o sa-l dea singur
SimonaMami spune:
Monica si Alex FELICITARI!!! Casa de piatra, si multi multi ani fericiti si plini de dragoste!
Sasha ai un bebelus minunat. RECTIFIC: ai TREI bebelusi minunati! Bine ati venit acasa! Mi-era dor de tine!
Raportam cel mai cuminte bebelus, smecheras si zambitor. Noaptea doarme de stinge cate 7 ore, ba chiar si 7 ore si jumatate, iar pediatrul mi-a spus sa nu-l trezesc noaptea nici batuta! Asa ca... DORM si eu de rup!
Acum iar alerg, nu am timp de net, fir'ar sa fie! Fug sa-l iau pe Eric de la bona, si apoi sa prestez alaptat de seara.
Va sarut si pe curand!
Simona
39+, cu
Victor Christian
/
Clara Michaela
mami de
Eric Christian (02.03.05)
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui SimonaMami Monica si Alex FELICITARI!!! Casa de piatra, si multi multi ani fericiti si plini de dragoste! Sasha ai un bebelus minunat. RECTIFIC: ai TREI bebelusi minunati! Bine ati venit acasa! Mi-era dor de tine! Raportam cel mai cuminte bebelus, smecheras si zambitor. Noaptea doarme de stinge cate 7 ore, ba chiar si 7 ore si jumatate, iar pediatrul mi-a spus sa nu-l trezesc noaptea nici batuta! Asa ca... DORM si eu de rup! Acum iar alerg, nu am timp de net, fir'ar sa fie! Fug sa-l iau pe Eric de la bona, si apoi sa prestez alaptat de seara. Va sarut si pe curand! Simona 39+, cu Victor Christian / Clara Michaelamami de Eric Christian (02.03.05) |
Multi pupici, Simona, si tie, si copilasilor tai cuminti!

Stiam de ce stau pe forum
oare presimteam ca intri?Ce sa dormim, ca vecinul bocane de-a speriat printesa mea. Ne pregatim de iesit in oras, daca tot nu mai dorm matzucii.

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.
SimonaMami spune:
Luana , esti SUPERBA!
Azi mami si tati merita un pupic dulce si un zambet si mai dulce de la tine, printesa scumpa.
Simona
39+, cu
Victor Christian
/
Clara Michaela
mami de
gigelica20 spune:
Dar Pitonul nu vrea sa stea pe burta lui asezat pe nimic. Cred ca inca ii e frica. Zilnic il asez cate putin, dar se zbate ca un leu in ...apa.
O sa incerc sa il asez pe genunchi, dar nu promit ca imi iese.![]()
Gigelica(Lucia) -
Obosita dar foarte Fericita de
Victor-Andrei ( Pitonul colicios) 
Ayla21 spune:
Ia uitati zicea mami ca nu stiu sa plang.
God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.
SimonaMami spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Multi pupici, Simona, si tie, si copilasilor tai cuminti! ![]() ![]() ![]() Stiam de ce stau pe forum oare presimteam ca intri?Ce sa dormim, ca vecinul bocane de-a speriat printesa mea. Ne pregatim de iesit in oras, daca tot nu mai dorm matzucii. ![]() God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me. |
haha! Te-am prins online!
Ce ma bucur!
Si eu trebuia sa fi plecat de la calculator de vreo 10 minute, dar nu ma induram... Stiam eu ca te gasesc!
Plimbare placuta! Sper ca si la voi vremea e la fel de frumoasa ca la noi! Multi pupici!
Simona
39+, cu
Victor Christian
/
Clara Michaelamami de
Ayla21 spune:
Si discutie cu Clau "mami de ce tipa asa?"
e suparata
"cine-a suparat-o asa?"
Clau si ratusca
SimonaMami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Ia uitati zicea mami ca nu stiu sa plang. ![]() God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me. |
He he... acum a mai ramas sa-l fac p'al meu sa planga! Mai mult maraie cand ii e foame, cautand cu gurita sanul. E super dragut: nu plange, sa-si iroseasca energia tipand; mai bine scanceste cautand in stanga si in dreapta o sursa lapticoasa :)
Medicul ne spunea ca 'la cerere' inseamna sa-l lasi pe pici sa tipe nitel, nu sa-i umpli gura imediat ce a deschis ochii si-a scos un scancit. Pai daca-i asa... al meu ramane nemancat forever!
Acu chiar ca fug!
Multi pupici!
Simona
39+, cu
Victor Christian
/
Clara Michaelamami de