Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(114)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Ayla, Pisik, Petraa multumesc pentru raspunsuri...aveti perfecta dreptate...am fost cu el la spital la medicul care l-a vazut de la nastere si cu care a pastrat legatura...a zis sa-i dau doar lapte de las...copilul este perfect, si e bine dezvoltat...a zis ca Pediatra deaici tb sa ia in calcul greutatea la externare + faptul ca bebe mai scade acasa in prima saptamana de viata...asa ca e normal cat a luat si sa nu-i dau lapte praf....Doamnne si ce l-am indopat asta noapte...cu lapte, de la mine...cred ca saracul era fulll.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Buna fetelor! Imi cer scuze ca n-am mai intrat de mult dar va citesc aproape zilnic. Cat ma lasa bebe si treburile prin casa. Bebe Calin a facut 6 saptamani, are 4700 gr, a inceput sa isi faca un program cat de cat. Mi-am pus ambitia cu toti cei care mi-au zis ca o sa am probleme mari cu el daca nu ii fac un program strict. Uite ca copilul creste si incet-incet isi face singurel un program.
Eu merg pe principiul ca fiecare copil are personalitatea lui si nu trebuie contrans in niste sabloane. Saptamana viitoare, chiar pe 23 aprilie de ziua mea onomastica, avem botezul. Motiv oarecum de stres pentru mine dar si mai mare pentru el. GIGELICA parca zicea ca nu suporta sa puna mana multa lume pe copilul ei... Ei bine, eu sunt cam intr-un mini scandal in familie din cauza asta. Mi s-a spus ca sunt exagerata si paranoica. A, si super protectoare! Iar eu le spun in continuare ca atunci cand va avea 3-4 luni probabil ca n-o sa mai fiu asa, dar acum e un copilas mult prea mic. Si nu suport sa-l pupe toata lumea pe manute, pe fata si sa-l zguduie si sa-l smotoceasca ca deh... tre ' sa se obisnuiasca de mic cu zgomotul, cu lumea... ca ce il protejez atat?
Offf... sunt aproape de o criza de nervi din cauza asta!

http://picasaweb.google.ro/goodzilla2006/Calin#
Gina2008 mami de CALIN NICHOLAS

Mergi la inceput

A, si vroiam sa va mai zic ceva. Asta apropos de cum sa faci un anumite situatii... Eu intotdeauna m-am condus dupa instinct. Si de putine ori a dat gres. Asa ca le-am spus tuturor ca eu asa cred ca trebuie crescut si ca eu sunt mama lui! Macar daca gresesc sa gresesc facand ce am crezut eu mai bine... FLORINELA, apropos de pediatra ta. Si mie mi-a spus pediatra sa-i dau zeama de lamaie cand sughite. Si nu i-am dat. Stomacul lui e muult prea micutz pentru o asa aciditate. Nu fac tot ce imi zice ea. Intai intreb mai multa lume. Citesc pe net. Si imi ascult instinctul. Ca experienta nu am. E primul copil. Asa ca nu te mai panica la tot ce iti zice ea. Copiii sunt diferiti. Unii cresc mai mult, altii mai putin. Daca el e vesel si fericit... atunci e bine ce faci.

Gina2008 mami de CALIN NICHOLAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Timi, felicitari, sa fiti o familie fericita!
Bogdana, ne-am indragostit de Catalin :) Ce ne facem, ca Ilenuta e cu o luna mai mare, vai vai...
Apropo, azi implinim doua luni, face mami niste lapte de napolitane imediat, ca halii fo cateva

Florinela, m-a intristat mesajul tau, nu se poate sa mai existe doctori asa batuti in cap. Cum sa fie obligatoriu ca orice copil sa ia fix 750g in prima luna? Pai unul nascut la 4 kg va lua egal cu unul nascut la 2,5 kg? Sau unul alaptat la fel cu unul hranit cu lapte artificial? (nu stiu, denumirea de formula mi se pare ca infrumuseteaza cam mult adevarul - "formula" laptelui matern nu se cunoaste inca in totalitate si nici atunci nu stiu daca e posibil sa fie reprodusa, cuvantul formula are asa o aura de stiintific)
500 g e foarte bine, mai ales ca ati luat si antibiotice, care ii solicita intestinele. Fara laptele tau probabil ca ar fi avut probleme digestive, cum sa-i dai lapte din cutie?
Poate m-am obisnuit cu doctorii de aici care nu or sti ei foarte multa medicina, dar nu-si permit sa fie insensibili si cruzi cu mamicile, ci dimpotriva, vor spune ca totul merge perfect chiar si cand esti la limita de jos a cresterii.

Nu-i da alt lapte decat de-al tau, trebuie judecat bine orice altceva intra in tubul digestiv de bebelus, pentru ca intestinele lui sunt foarte sensibile si nu are imunitate proprie. Nu stiu, oi fi eu o ultrasa (hihi) a alaptarii, dar prefer sa nu ii dau nimic altceva sa inghita - adica nici ceai, nici medicamente atata timp cat se poate fara (adica pana la febra, dintre problemele comune).

Stiu cat e de greu sa iti planga copilul in brate si sa nu mai stii ce sa-i faci si nu-mi permit sa judec mamicile care dau bebilor medicamente pentru burtica. Fiecare copil reactioneaza in felul lui, eu nu le cunosc decat pe ale mele si nu pot sa zic decat cum am procedat cu ele, sunt sigura ca sunt cazuri in care ce a mers la fetele mele nu va merge la alt copil.

Dar ieri am avut o revelatie. Am tinut copilul toata ziua in wrap (dimineata acasa, apoi am fost la pranz la tati la serviciu, apoi cu autobuzul la doctor sa-i faca ecografia de sold - aici e obligatorie la toti copiii, apoi la magazin unde am cascat gura vreo doua ore, si apoi seara acasa).

Rezultatul e ca pentru prima oara dupa mai mult de o luna, fata mea nu a mai plans seara 2-3 ore "de burtica", cum credeam eu. Poate ei somatizeaza frustrarea din dificultatea de a se adapta la mediul extrauterin, cum zicea Bogdana, si ce e o suferinta pana la urma pshiologica pare a fi durere de burtica. Nu stiu, sau poate i-a fost pur si simplu cald si bine langa mine.

Daca puteti, incercati. Curios este ca in brate mai plange...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Am intrat doar ca sa bag un morcov special:

MONA&ALEX

Va dorim sa fiti fericiti multi ani impreuna, chiar de o sa ajungeti asa: !!!

PIRLOGII

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul colicios)

Mergi la inceput

MOONVAS si bebele meu face asa la san. Eu am gasit urmatorea explicatie. Al meu copil e un fomist si un haplea. Si atunci, avand in vedere ca laptele la san vine mai apa prima oara si gras la sfarsit abia... lui fiindu-i foame... se enerveaza ca nu are ce manca. Tu ii dai si completare? Eu ii dau completare... adica nu la fiecare masa san si completare. Are 3 mese de san si 2 mese lapte praf. Ce e nasol e ca enervandu-se... nu trage ca lumea si atunci nici secretia lactata nu e stimulata ca lumea. Al meu a fost asa de la inceput. Ori foarte lenes si din cauza asta statea la san cate 2 ore... ori fomist si atunci nerabator.

GIGELICA Espumisan mie pediatra mi-a zis cate 5-8 picaturi la fiecare masa. 25 de picaturi mi se par foarte multe. Pai termini o sticluta in 2 zile! Sa stii ca si eu am paranoia daca ea se manifesta asa. Si eu incerc sa-l feresc cat mai mult acum. La modul ca nu vreau chiar sa-i bag eu in gura microbii... cum ar vrea altii :))

PISIK te si tot ce iti trebuie e multa rabdare. Si odihna cand apuci. Chiar si 15 minute. Nu ai cu cine sa-l lasi cateva ore ca sa iesi din casa sa te mai relaxezi? Conteaza enorm. Eu il las cu mama mea o data sau de doua ori pe saptamana, cate 2-3 ore... si ies sa ma plimb. Si sunt mai relaxata. Puiului tau ii doresc sa scape de probleme cat de repede. Offf

PETRA si bebele meu regurgiteaza de m-a omorat. Cam la fiecare masa si cam 15-20% din cat mananca. Zici ca are un rezervor acolo si dupa ce mananca... pac... ii da drumul. Cam 2-3 gurite de ale lui pline. Pediatra a zis ca e normal si ca ori nu s-a obisnuit stomacelul lui sa digere... ori e foarte calic si isi face rezerve. Dar ca se va rezolva in 2-3 luni. Si nu m-am stresat foarte tare desi nu imi place cand il vad asa. Copilul a luat in greutate bine, e vesel, rade... doarme... nu are colici. Si atunci nu imi fac probleme mari.

Gina mami de CALIN NICHOLAS

Mergi la inceput

Haideti ca v-am omorat cu postarile! Rar dar bine... cum se spune
Atat va mai intreb: DE PLICI MAI STIE CINEVA CEVA? Ca nu am putut citi intotdeauna toate paginile. Si ma gandesc ca o fi intrat si am ratat-o eu. Robert al ei a facut 2 luni saptamana trecuta. LA MULTI ANI! S-o fi mutat la scutece?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gina2008

GIGELICA Espumisan mie pediatra mi-a zis cate 5-8 picaturi la fiecare masa. 25 de picaturi mi se par foarte multe. Pai termini o sticluta in 2 zile! Sa stii ca si eu am paranoia daca ea se manifesta asa. Si eu incerc sa-l feresc cat mai mult acum. La modul ca nu vreau chiar sa-i bag eu in gura microbii... cum ar vrea altii :))

Gina eu ii dau 25 de picaturi...sa-i treaca frate! Si tot nu ii trece. Dar nu ii dau la fiecare masa. De maxim 3 ori pe zi.
O sa incerc si eu Gripe Water...poate functioneaza. Offfffff!

Mai devreme a facut kk pana la urechi, de a trebuit sa-l spal repede la chiuveta si sa-l imbrac cu hainute noi. Si erau asa dragute cele pe care i le-am dat aseara dupa baitza (erau cu Winnie the Pooh).

Acum doarme , asa c aprofit sa mananc si eu ceva pe ziua de azi, ca sincer nu am apucat si apoi ma intind macar jumatate de ora.

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul colicios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adee

Nu ma lasa sa mai pun poze pe picassa, asa ca am pus in albumul nostru, pt cine vrea sa ne vada la prima baie

Ariana

poze

Pupam grasunica!
Nu te supara, dar te rog nu pune poze cu bebelina goala pe album public Daca ai citi chiar aici pe forum cate se intampla, nici alte poze nu ai mai pune publice.
Bogdana si la tine e valabil.
Ce grasunei sunt si "flacaii" tai. Andrei e super incantat de ei.

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Fetele aveti perrfecta dreptate si ma bucur ca sunteti asa verticale si curajose si stapane de sine.
Eu parca-s nebuna zau, nu am deloc curaj si stapanire, in loc sa iau atitudine ca o mama adevarata....eu sunt distrusaaaa.
Ce curaj voi da eu copilului meu in viata, daca eu is asa panicoasa si zici ca stau in padure parasita de lume...asa reactionez.
Doamne a trecut o luna si eu nu-mi revin, iar oboseala mai mult psihica ma termina....ce sa fac si cum sa scap??????????
As da orice sa redevin eu cea dinainte de sarcina....pentru ca de cum am ramas gravida tot intr-o grija, panica si teama o tin.

Mergi la inceput