Lacul Circului seaca
Raspunsuri - Pagina 8
Natasa spune:
Am fost si eu azi in parc, am facut si poze. Lacul a crescut cu 10 cm fata de acum 2 saptamini. Teava aia e una dintre tevile puse pentru irigarea parcului, tevi care nu au functionat niciodata, macar acum sint utile.
Visatoare, tu vorbesti despre mitingul de pe 17?
visatoare spune:
azi dimineata era crescut cu peste 30 cm fata de miercuri
ceea ce e bine
totusi pe 17mai, de la ora 12-14. se tine mitingul. sper sa veniti citi mai multi chiar daca lacul se umple.
se vor solicita luarea urmatoarelor masuri:
1.Analiza impactului ultimelor lucrari din zona Parcului Circului asupra mediului, in particular asupra faunei si florei din Parcul Circului
2.Revenirea la echilibrul ecologic de dinaintea inceputului lucrarilor la Cascade Park Plaza
3.realizarea Studiului Hidrologic la nivelul orasului Bucuresti
4.sanctionarea persoanelor ce au dat eliberat avizele constructiei Cascade Park Plaza, care a provocat secarea partiala a Lacului Circului
5.verificarea documentelor privind hidrologia, geodezia, mediul si traficul in alte cazuri similare, ce pot avea consecinte grave: PUZ Dambovita Center (aprobat de CGMB), PUZ Bd Poligrafiei 49-51 (aprobat de CGMB), PUZ Brezoianu 23-25 (in curs de propunere spre aprobarea CGMB) si PUZ Iancu de Hunedoara 48 (in curs de propunere spre aprobarea CGMB)
6.consultarea po****tiei, prin respectarea explicita a prevederilor legale, in cazul altor lucrari in zona Parcului Circului – Bd Lacul Tei - Bd Barbu Vacarescu – Bd Stefan cel Mare
Organizarea mitingului
Joi, ora 21, la fantana de pe Stefan cel Mare pe unde se ajunge la Circ: lipim afise si autocolante.
visatoare spune:
Am fost si am lipit afise!
speram sa vina si din voi careva...dar ne-am descurcat!
totusi macar duminica sa veniti fetelor ca este important sa fim citi mai multi!
va asteptam
visatoare spune:
pai unde apare ca nu o sa fie duminica?
http://asociatiabucuresti.ro/blog/?tag=miting-pentru-lacul-circului
http://www.ziare.com/Miting_pentru_Lacul_Circului_din_Capitala-752581.html
Noa spune:
Fetelor, am fost azi la miting.
M-a impresionat pana la lacrimi multimea de cateva zeci de oameni adunata acolo sa apere lacul copilariei mele, lacul pe care-l cunosc atat de bine si care mi-este atat de drag.
Aici ma plimba bona mea, Bibi ,acum 30 de ani, aici mi-am plimbat si eu pentru prima data fetita in carucior, aici venim de cinci ani, invariabil, duminica de duminica sa ne incarcam bateriile pentru inca o saptamana stresanta .
Am semnat petitia, sa vedem ce mai urmeaza. Mesajul transmis a fost: " Nu credeti in ideea ca suntem prea mici ca sa fim bagati in seama! Luati atitudine, altfel ne vor distruge tot orasul."
In petitie se cere sanctionarea celor care au dat autorizatia de constructie si obligarea beneficiarului cladirii, de a realiza pe banii proprii studii de mediu, precum si gasirea unei solutii de remediere a situatiei.
Speriati probabil de presiunile facute in ultima vreme, au gasit o solutie de compromis si au sapat langa lac un put care in acest moment il alimenteaza. Problema este ca nu se cunoaste provenienta acestei ape si in ce masura aceasta va afecta vegetatia de tip mediteranean.Dupa mine(sper din suflet sa ma insel) aceasta a fost deja afectata( tulpinile lotusilor roz nu se mai vad ca altadata).
Este foarte important sa semnam cat mai multi aceasta petitie,(se poate si on-line la aceasta adresa http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_refacerea_ecosistemului_zonei_parcul_circului-p35063045.html .
Trebuie sa ne implicam ,nu putem astepta sa fie distrus unul dintre cele mai frumoase parcuri ale capitalei.
Ma rog la Dumnezeu sa se gaseasca o solutie cat nu va fi prea tarziu.
Atasez si cateva poze facute de mine anul trecut, cand inca lacul arata asa cum il stim cei care am trecut vreodata pe acolo:ca un colt de paradis. Iubesc aceste poze si nici nu pot sa concep ca fetita mea nu se va mai putea bucura de lotusi, de ratuste, de mirosul acela de lac natural si cand va fi mai mare.
http://good-times.webshots.com/album/565380441rbieaF?start=36
Natasa spune:
Si eu am fost la miting (adica eu, sotul, baietelul si bunica). Sper sa se miste ceva si mai sper ca apa care e adusa acum in lac sa nu afecteze nuferii. Ratele par fericite (sunt mai multi ratoi, ce-i drept :) si sint mai multe broscute testoase ca niciodata.
Si pe mine m-au impresionat cei adunati, e un semn ca le pasa si altora.