FIV in Europa (18)
Raspunsuri - Pagina 14
hepilica spune:
Pisix, felicitari!
Iti doresc sa ai o sarcina usoara si un BB sanatos.
h.
18+ 
multumesc lui DD
elenada spune:
Pisix felicitari pt inimioara. Ce ma bucur ca e bine. Relaxeazate si ai grija mare de nimioara luptatoare. Noi iti tinem pumnii stransi sa fie bine toata sarcina si sa iti tii puiul in brate. Bafta multa.
Luca bafta multa.
Am vazut ca vorbeati de cum e mai bine sa ramai insarcinata si sa pierzi sarcina sau sa nu ramai niciodata. Cred ca nu e bine in nici un fel.
Eu una am fost marcata si inca sunt de povestea Catalinei si a Lucai. Dupa ce au patit ele m-am rugat la Dumnezeu sa nu imi dea nici un bebe daca vrea mai apoi sa mi-l ia. Acum cand imi simt puiutii in burtica cand vad ca reactioneaza cand vorbesc cu ei cand vad ca deja comunicam nu as putea concepe sa ii pierd. Cred ca as muri si eu o data cu ei. Doamne fereste sa iti vezi copii morti.
Mai degraba m-as impaca cu gandul ca nu mie dat sa am un copil ca nu sunt facuta pt a creste un suflet in pantec deca sa il cresc si sa il pierd.
Asta este ceea ce simt eu si sa nu credeti ca arunc cu bolovani in cine crede altfel. Fiecare e cu sentimentele lui cu gandirea lui. Eu v-am zis ce simt eu.
Oricat de greu ne-ar fi trebuie sa gandim pozitiv sa ne gasim forte sa continuam aceasta lupta grea.
Va pup si va doresc din inima tuturor sa reusiti.
elena
+25
Ana Maria &
Matei Stefan
Burtica mea la 22 sapt
Lucrusoare bebelusi
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
LucaLuca spune:
Girls, m-am dus eu azi ca o floricica la clinica sa am o prima intrevedere despre cocultura si m-am intors in plin fiv! Gata. Sunt pe val! Ciclul asta, peste 20 de zile, fac inhibarea!!
In doua ore am facut: intrevederea explicativa rf. protocolul Endocell si semnarea consimtamantului, mi-au luat sange pentru serologii si hormonale (le facusem acum o luna, preFIV, dar nu conteaza ca-s recente, laboratorul Genevrier, comanditarul studiului, cere si plateste ca analizele sa fie facute dupa semnarea consimtamantului, deci mi le mai fac inca o data), frotiu pentru a se verifica daca sunt infectii (chlamydia, mycoplasma, uréaplasma), teste de ovulatie pentru luna asta, reteta pentru tratament FIV (mergem pe acelasi protocol, care s-a dovedit castigator) si, gata, pe 14 mai fac decapeptylul, blocajul!
Acum exista inca o mica (ne)sansa sa nu fac parte din studiu (in functie de rezultatele analizelor de azi; de pilda, descoperirea unei infectii cu chlamydia nu permite desfasurarea protocolului, dar nu o sa fie cazul la mine, am verificat chlamydia in urma cu o luna, e negativ, sper sa nu am alte surprize); daca totul e ok, va exista o prelevare de celule endometriale prin biopsie, imediat dupa ovulatie (in acest scop, mi s-au dat teste de ovulatie, trebuie sa identific momentul exact si sa sun pentru programarea biopsiei); proba va pleca la sediul central al laboratorului Genevrier, la Nisa, unde se va face inca un examen al celuleor iar apoi se congeleaza. In momentul biopsiei, se face o tragere la sorti - exista niste plicuri inchise, unde scrie din ce grup faci parte.
Daca voi face parte din grupul activ al studiului, in laboratorul din Nisa se va prepara covorul celular endometrial, care se trimite la clinica mea pentru cultivarea embrionului si voi transfera un blastocist la Z5 (eventualii supranumerari congelandu-se).
Daca voi face parte din grupul martor, proba ramane congelata si voi face fiv in mediu de cultura conventional, umand sa transfer un embrion la Z3 (eventualii supranumerari congelandu-se). Adica asa cum oricum voiam initial (eu fiind fan Z3 si nepermitandu-mi, din cauza - fostei - malformatii uterine, riscul unei sarcini gemelare), singura chestie fiind ca-mi dau acordul ca datele statistice despre fiv-ul meu la Z3 sa fie inregistrate spre comparatie in cadrul studiului, in mod anonim (eu nu sunt un nume, ci un cod de litere si cifre:). In plus, daca Doamne fereste nu reuseste acest fiv, laboratorul imi ofera cocultura la urmatorul, in baza celulelor endometriale congelate acum, deci atunci nu voi mai face nici analize suplimentare, nici biopsie. Dar eu sper sa nu fie cazul. :)
N-am avut in viata mea noroc la tragerile la sorti, deci foarte probabil voi fi in grupul martor. Dar! Nu am ce pierde. 1. Voi reusi si daca voi face in mediu conventional, la Z3, asa cum am reusit si prima oara, iar de data asta va fi bine pana la capat! 2. Imi dau o sansa in plus la urmatorul fiv (adica, pentru bb2, daaaaa?), avand congelata si reactivand acea rezerva de celule endometriale, pentru cocultura. 3. Contribui la progresul stiintei. :)
Deci, sunt pe val! 
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Fragutza spune:
Luca, dac-ai pus emoticon clar esti pe val!
Pisix, felicitari pentru inimioara! Sarcina usoara pe mai departe!
Raluca
ala77 spune:
Pisix vestile sunt super!!! Iti tin pumnii sa fie bine pana implineste 9 luni!!!
Cum a evoluat hcg-ul? Stiu ca erai stresata ca nu se dubla.
LucaLuca spune:
Pisix, felicitari!! Tine-mi un loc cald, ca te prind din urma! :)
Chiar, mai intra cineva in focuri acum, in mai-iunie?
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
fireyes spune:
Luca, felicitari!!! ai ajuns dupa atatea incercari si la momentul asta
sa fie cum e mai bine pt tine!