FIV in Europa (18)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui fireyes

F interesant articolul, Beatriz, Luca... mai putem afla detalii, inclusiv unde in Europa se practica (inteleg ca in austria sigur, dar unde anume?)

Da, articolul e interesant, dar la intrebare o sa iti raspunda Beatriz, caci ea l-a scris, ea stie. Cred insa ca site-ul clinicii e in unul din linkurile de la sfarsitul articolului, indicat ca sursa la netografie: http://.proceduri/proceduri-si-tehnici-noi/fertilizarea-in-vivo/

Va reamintesc ca mai exista un articol interesant despre proceduri noi, scris de Ioana_p, despre IVM, maturarea in vitro a ovocitelor: http://.proceduri/proceduri-si-tehnici-noi/ivm-in-vitro-maturation/

Si o sa scriu si eu curand un articol de informare despre cocultura, ca tot am citit mult despre, iar in romana nu gasesti mare lucru sistematizat.

Btw, maine am prima intrevedere la clinica in vederea examenului fizic general pentru a face parte din studiu, v-am mai povestit. Imi vor face inca un rand de analize - serologice, dar si examen al endometrului, pentru a fi siguri ca nu am nici cea mai mica patologie. Apoi, daca totul e ok, va urma prelevarea prin biopsie a unei mici cantitati de celule endometriale, cele din care (DACA voi fi trasa la sorti sa fiu in grupul activ, si nu in grupul martor al studiului) imi va fi preparat mediul de cultura pentru embrionasi, sa se simta ca la mami in burtica. :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Catalina, soooorryyyyyyy, am vrut sa zic Claudia, mea culpa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Luca, bafta multa-multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia79 spune:

Luca, tu te duci la sigur ciclu asta!!! am zis ca printre lucrurile bune de trecut pe lista este si faptu ca ma aflu aici in new york aproape de cornell clinica care face cocultura, chiar daca asta ar insemna peste 15 mii de dolari. care este numele clinicii tale, au website?
Oana, cred ca ei s-au gandit ca am fost prea inhibata si acum incearca protocolul scurt. daca si uterul meu este overreacting ca si mine, la tot ce i se intampla, this makes a little sense...am sa fac in august probabil o noua incercare.
Liliana iti multumesc ca mi-ai scris totusi. Eu chiar nu imi doresc asa ceva, dar vorbeam ipotetic ca ORICE fel de sarcina m-ar ajuta chiar si una de cateva zile. Sunt constienta de efectele chiuretajului, drita mea spunea despre Ashermann ca este greu dar nu imposibil sa ramai...nu stiu.eu vreau sa fac o histeroscopie luna viitoare sa vad si eu ce e peacolo.
Cata cred ca te-ai saturat sa tot scrii protocalul "minune" , io is aia cu 6 oua . apropo. ai productii f bune. am mai aflat o teorie ca raspunsul la stimulare este sugestiv pt reusita fiv, asta inafara ideii ca ai oua multe si sanse mai multe. conteaza si sa resimta oragnismul ca este stimulat. asa se explica si faptul ca un nr mult mai mare de femei care fac OHss raman, fata de cele care nu raspund. de asemenea am aflat ca dexamethazona luata inainte de stimulare determina o productie mai buna cu o cantitate mai mica de hormoni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole_40 spune:

multumesc mult pt incurajari Oana, Fireyes... azi e mai bine, poate si fiindca imi impun sa nu ma mai gandesc, ca-mi bate examenu' la usa, si am stat acasa sa invat, dar m-am tinut de medical appointmenturi... am facut chiar o plimbare in imprejurimi (locuiesc la tara si-i superb acum afara), si ma gandeam, ia uite domne ce frumos e in natura, macar de asta ma pot bucura... om vedea ce o mai da Dumnezeu, ca la el e voia....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

Buna, am lipsit un pic din "virtual", dar acum sunt apta sa va raspund despre INVO, in masura in care stiu detaliile care va intereseaza.
tehnica a fost introdusa acum doua luni la clinica wunschbaby.at (pe site-ul lor gasiti info); mi-a fost propusa si explicata mie ca una din 2 alternative posibile; apoi am studiat pe net cam tot ce este scris legat de INVO si asa a iesit ... articolul

Hepilica - draga mea, sa stii ca nu pot sa imi masor inca gradul de optimism, dar nu mai simt pesimismul de acum o luna; cred ca sunt pe drumul cel bun tu ce mai faci?

toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sahel spune:

buna tuturor,

din cate imi aduc aminte, intr-unul din capitolele anterioare am citit ca unele fete si-au comandat medicamentele necesare pentru fiv (si care nu se gasesc in Ro) la o farmacie din franta.
ma poate ajuta cineva cu datele de contact, eventual site-ul acestei farmacii? in cat timp se face livrarea?
multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

sahel, uite coordonatele farmaciei. livrarea nu-mi mai amintesc exact...cred ca saptamna... cel mai bine suna si solicta aceste detalii sau trimite-le un e-mail. sunt foarte prompti.succes.

Pharmacie Billmann
5, place de la Republique
F-67160 Wissembourg
Tel: +33 388 94 00 10
Fax +33 388 54 38 11
e-mail: pharmaciebillmann@wanadoo.fr

Beatriz, eu sunt ok. Mi se pare ca trece atat de greu timpul... Mi-e tare greu sa povestesc aici despre mine in aceasta perioada...cand stiu prin ce treceti, cate esecuri, mobilizari, speranta, tristete, "lupte', tratamente...ufff, Doamne.
Iti tin pumnii si iti doresc sa reusesti sa iti recapeti cat mai repede optimismul. Important este sa nu renunti si sa crezi in DD.

Aveti incredere dragelor....este numai o chestiune de timp....

h.

18+
multumesc lui DD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Of nu stiu ce s-a intamplat ca in ultimele 2 zile am bagat 4 mesaje care nu mi se postau...
sahel - intr-o saptamana primesti coletul

Eu am fost azi la eco ... un bebe s-a oprit din evolutie insa al doilea e bine merci, sanatos, tot o inimioara care pulseaza. I-am si auzit inimioara...

Va pup pe toate si va reamintesc ca merita sa lupti si sa treci prin orice ...si ca perseverenta si increderea te poate duce la visul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Lilisor, ce vesti bune ai! eu iti tin pumnii la greu, mai iau si de la altii niste perechi, sa fie o reusita si sa-ti gasesti si tu linistea!!!

Beatriz, buna treaba asta cu INVO; singura treaba dupa care nu ma omor e faptul ca e prea experimentala in clipa asta, mi-ar fi placut sa aiba un istoric ceva mai indepartat... oricum, ramane de urmarit...

Luca, am citit si eu de mai demult de IVM si imi placuse ce am gasit, mai ales ca ma gandeam eu ca m-as asorta cu asta. Dar l-am intrebat si pe dr si a zis ca mai degraba e folosita pt hiperstimulare/ ovare polichistice, decat pt prapadite neoutoare ca mine.

Oana, jos palaria! eu sunt sleita de esecuri momentan si mi-am propus sa o lalai pana in toamna, dar cand te vad pe tine asa decisa, ma entuziasmez si eu

Mergi la inceput