FIV in Europa (18)
Raspunsuri - Pagina 12
claudia79 spune:
Pisix,
imi pare rau ca a trebuit sa gandesti si tu asa ceva, ai dreptate, nu ar trebui sa ne treaca prin cap pentru ca trebe sa gandim ca vor fi mame orice ar fi, tu ai si reusit!
cred ca dupa exemene ar trebui sa ma duc sa caut niste ajutor psiholog, acupunctura sa ma ajute sa ma relaxez.
Cata, si eu am observat ca esti pe maini bune. ciudat este ca medicii de aici nu cred ca stresul influenteaza rezultatul, fost mea drita mi-a spus ca toate femeile sunt stresate la fiv. Eu stiu Sigur ca nu esti departe sa iti vezi copilasii sanatosi si sa mai uiti putin de durerea pierderii. dar tot nu prea inteleg, de ce iti da tie lapte la transfer? cortizoni ai luat de genu Dexametazona?
O prietena buna de aici din state care a reusit la fiv2 m-a invatat un truc in zilele cand ma apuca gandurile negre: sa iau o foaie si sa scriu in fiecare ora 5 lucruri pentru care sunt recunoscatoare in viata mea. Slava domnului cata vreme am ce scrie zilnic, nu poate fi chiar asa rau. odata o sa trec si copilul meu pe lista aia.
Luca, multam ca iti pirezi vremea cu prostiile mele![]()
catalina2307 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudia79 Cata, si eu am observat ca esti pe maini bune. ciudat este ca medicii de aici nu cred ca stresul influenteaza rezultatul, fost mea drita mi-a spus ca toate femeile sunt stresate la fiv. Eu stiu Sigur ca nu esti departe sa iti vezi copilasii sanatosi si sa mai uiti putin de durerea pierderii. dar tot nu prea inteleg, de ce iti da tie lapte la transfer? cortizoni ai luat de genu Dexametazona? |
De ce imi da lapte habar nu am. Chiar ....oare de ce... nu am intrebat. Da las' ca intreb io data viitoare
Mie imi da Prezolone ....nu stiu ce este Dexametazona dar stiu ca este ceva asemanator Medrolului.
Medicii da, sunt extraordinari. Mai mult decat succesul FIV-ului le sunt recunoscatoare pentru faptul ca mi-au salvat nu uterul ci viata.
Daca mai stateam cateva zile ascultand la medicii romani cum imi explicau ei convinsi ca au dreptate ca elimin endometru iar eu de fapt aveam placentele in putrefactie acum se pregateau ai mei sa imi faca de un an.

claudia79 spune:
Of Cata...sa mergi mereu la ei daca poti. Medrolul il iei de la inceputul stimularii sau doar dupa punctie? eu am luat doar dupa punctie nu stiu daca a fost de ajuns.daca ai timp imi mai scrii o data protocolul tau, orientativ, sa vad ce strategie au ei? ai facut protocoale lungi, scurte? scuza-ma stiu ca ai mai scris, dar nu mi-am notat
eu cu protocol lung am scos 6 ovocite la doza de 300 gonal f pe zi 12 zile. medicu nou crede ca este putin acuma vrea sa imi faca stimulare din ziua 3 si sa ma inhibe cu ganarelix. Ati avut careva schema asta? cica este un compromis in defavoarea calitatii uneori? aveti experienta?
catalina2307 spune:
Eu am facut protocol lung de fiecare data. Inhibare din z 21 cu suprefact , stimulare din z3-4 cu gonal si menogon/menopur. Monitorizare la 48 ore , iar la fiecare monitorizare(eco+estradiol) schimbate dozele. Am inceput cu 225u gonal si am terminat cu 425u gonal si 225u menogon.In medie la un FIV mie mi-au trebuit 3500 - 4000u gonal si 2000-2500u menopur/menogon. Asta pentru ca la primul FIV dupa 4 zile de stimulare nu prea am reactionat cum ar fi trebuit. In ziua punctiei sau cu o zi inainte se masoara progesteronul.
Tratamentul de sustinere este - utrogestan (8/zi) , prezolone(1/zi), salospir 80mg(aspenter)(2/zi). Din ziua punctiei. Utrogestanul 4 - z1, 6 -z2, 8-din ziua 3. Aaaaa....si cycloproginova albe cred ca 3 zi. (trebuie sa caut in hartoage).
goss76 spune:
Claudia
eu sunt in saptamna 17 de sarcina si iau in continuare medrol o tableta pe zi. L-am intrebat pe doctor si mi-a zis ca voi lua ca si Clexan cam pana la sfarsit. Am vazut si eu ca multe fete intrerup medrolul foarte devreme dar dr. meu mi-a zis ca trebuie sa-l iau incontinuare si nu din cauza ca am cine stie ce probleme cred ca preventiv.
Pupici,
Pupici ,
Heleny
17

Sarcina ICSI+TESA in Israel cu Dr.Dov Feldberg din cauza de azoospermie
Transfer embrioni 16 Ianuarie 2009
Data nastere septembrie 2009
catalina2307 spune:
| citat din mesajul lui goss76 Claudia eu sunt in saptamna 17 de sarcina si iau in continuare medrol o tableta pe zi. L-am intrebat pe doctor si mi-a zis ca voi lua ca si Clexan cam pana la sfarsit. Am vazut si eu ca multe fete intrerup medrolul foarte devreme dar dr. meu mi-a zis ca trebuie sa-l iau incontinuare si nu din cauza ca am cine stie ce probleme cred ca preventiv. |
Aaaaa pai si eu la fel. Cand am pierdut prima sarcina inca luam prezolone. La fel si aspenterul (salospir in cazul meu). Nici ei nu il opresc.
catalina2307 spune:
goss- hop si io. Am avut impresia ca imi este adresat mesajul tau. Scuze da sunt si io batrana si obosita.
oanademunck spune:
Intradevar, ce am ajuns sa vorbim...
....eu am zis mereu decat sa raman insarcinata si sa-l pierd in timpul sarcinii sau mai tarziu mai bine nu. Cred ca durere mai mare nu exista, eu ma gandesc uneori la cativa bebelusi de pe aici care ar fi trebuit sa fie cu mamicile lor si nu sunt si realizez ca totusi cele trei esecuri ale mele nu se compara cu asta
Referitor la 'stresu omoara fivu' nu crez, eu la prima incercare eram fericirea intruchipata, gandeam pozitiv , eram zen non stop, stateam acasa si nu ridicam un pai, dormeam cat pofteam si dat fix in bara. Din fericire eu nu sunt genul care sa ma framant prea mult in interior ci ma racoresc destul de des prin defulari mai mult sau mai putin constientizate, plang de sare camasa dupa mine, spun ce ma framanta
Fire de DHEA mi-a amintit doctorul meu cand vb de imbunatatirea calitatii. Oricum am sa intreb endocrinologul marti si te tin la curent. Incep in iunie astept sa-mi vina acum si la celalalt incep, mai rau decat sa nu am iar embrioni ce poate sa fie. Oricum m-am decis ca am sa fac cu donator si din cand in cand si fara cate fivuri o fi pana iese.
catalina tu din 6 ovocite 2 little embryos ai avut sau au ales doar pe cei de cea mai buna calitate? Mi se pare ciudat sa-ti dea un medicament care influenteaza calitatea
te-ai decis cand reincerci?
pusici tuturor
lilianaFi spune:
Salve fete dragi 
...Claudia...m-am gindit putin daca sa scriu sau nu..
Eu am pierdut 4 sarcini...si nu doresc nimanui sa treaca prin aceasta situatie....cita durere...cosmaruri si multe altele...si f.grav:sinechie uterina(sdr.Ascherman),dobindita in urma chiuretajelor...o multime de histeroscopii pt a readuce cit de cit endometrul(uterul traumatizat) la normalitate...pentru a putea reincepe un nou ciclu FIV.............deci iubita..nu mai gindi nici macar o sec. la alternative de acest gen ....numai bine si multa multa bafta la noul fiv...

catalina Fireyes Blanche Luca Luca MIkiMIki 
...si apropo de Histeroscopii...dupa ultima HSC operatorie facuta saptamina trecuta,dr mi-a dat in sfirsit OK pt o tentativa FIV..repede ca altfel se refac sinechiile/aderentele...asa ca miine cu OK_ul lui "Platonel" incep inhibarea cu suprefact
Pisix ce mai faci? cume esti? pe cind echo?..astept vesti bune 
Oana zona Citty Mall2 e OK in Brussel?..ma gindeam sa caut un hotel in zona...sa am unde face schopping!!!..asa ma relaxez cel mai rapid ![]()
Numai bine tuturor!!!

catalina2307 spune:
| citat din mesajul lui oanademunck catalina tu din 6 ovocite 2 little embryos ai avut sau au ales doar pe cei de cea mai buna calitate? Mi se pare ciudat sa-ti dea un medicament care influenteaza calitatea te-ai decis cand reincerci? pusici tuturor |
Oana am zis eu ceva de 6 ovocite? Daca da sa-mi spui unde sa corectez. La primul FIV eu am avut 19 ovocite si 2 blasto iar la al doilea 12 ovocite si 4 blasto (doi i-am congelat - cei transferati acum ).Sau mai este o Catalina? M-am tampit naibii de tot.
Am decis - septembrie