Sezatoarea canadiana (139)
Raspunsuri - Pagina 3
nasuc spune:
Mda, vin si eu ... si nu cu povesti de data asta:
fetelor, poate aveti un sfat si pentru mine. Am anemie de ani buni de zile, de fapt cred ca din totdeauna, doar ca inainte nu faceam analize; din cauza ciclului meu "heavy". Iau suplement de fier de mai multi ani, am luat la un moment dat si injectii cu fier. De vreo cateva saptamani am inceput sa beau si suc de sfecla rosie.
Cu toate astea hemoglobina mi-este mai tot timpul scazuta. Nu va spun ce ameteli ma iau!
E mai lunga povestea... m-a trimis doctora mea si la neurologie, sa-mi fac un CT scan.
M-oi duce si-acolo....
Acum, ca sa "reducem" cantitatea de sange pierduta, ginecologul mi-a recomandat
NovaSure sau Mirena. Ati mai auzit/avut careva de asa ceva? M-am uitat pe internet si mi s-a ridicat parul in cap de ce am vazut ca au scris cateva femei care au facut operatia Novasure, iar Mirena e pe baza de hormoni. Ma gandesc eu ca la 40 de ani hormonii aia nu prea-s indicati (am eu asa, o spaima de hormoni).
Ceva sfaturi pentru mine? Sau ceva tratamente naturiste care m-ar putea ajuta?Nu-mi place deloc perspectiva de-a face operatie.
In iunie mergem in RO, si ma gandeam ca as face mai bine sa caut un naturopat in Ro, mai precis in Cluj, ca de-acolo suntem noi. ma puteti ajuta?
Multumesc mult de tot.
CataD spune:
Nasuc, imi pare rau, nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Cristina, cu acoperisul e bataie de cap sa alegi, sunt mai multe feluri si costa o gramada de bani. Depinde si de inclinatia acoperisului, etc. Sfatul meu e sa iei cel putin 3 estimates , dar mai bine mai multe, pana te decizi.
Noi trebuie sa ne refacem si scarile din fata casei, s-au stricat, stiti pe cineva care repara in Toronto?
Magda, ce mai face micuta Olivia? Sper ca sunteti bine.
Podeanu spune:
Urez si eu cu intirziere La multi ani floricelelor de pe sezatoare si Paste fericit celor care l-au sarbatorit.
Am mai intrat zilele astea dar numai poza Emmei ma doboara sufleteste. I-a alinat Dumnezeu suferinta si a luat-o la el, dar e trae greu pentru cei ramasi. Maru ptr rindurile ei de pe blogul tau. Ai un suflet mare.
Daiopri, iti tin pumnii sa nu fie nimic rau.
Nasuc[/b], Novastar si Mirena sunt operatii???Eu stiam ca Mirena si Nova T sunt marci de sterilete. Am si eu Nova T acum.
bebitzu spune:
La multi ani floricelelor de pe sezatoare si Paste fericit celor care l-au sarbatorit, scuze pentru intarziere
La multi ani Try si sot de Try, sa fiti fericiti pana la adanci batraneti
Simona, felicitari pentru bebitza si sa va aduca numai bucurii.Vacanta placuta si sa va intoarceti cu bine
Nasuc si Daiopri, bafta multa si sa dea DD sa fie bine
Fetelor, mi se pare mie sau din ce in ce mai mult auzim de probleme de cancer sau alte minunatii d-astea?Cel putin eu am intrat intr-o panica cumplita.De cand mi-am piedut mama de cancer am devenit obsedata si sunt ferm convinsa ca la randul meu am ceva
Ma credeti ca imi este teama sa ma duc sa-mi fac analizele?
Cami, pot sa-ti spun ca nici pana in ziua de azi nu am ajuns sa-mi fac analizele.Unde ziceai ca pot merge dimineata la 7?
Oana, vacanta placuta si tie, sa va bucurati de soare si apa, si si si...
Ana, sa-ti fie de bine vacanta, ai inceput in forta la noul job .Mai traiesti?Cum este noul tau sef, sau nu stii inca?
Laurajr, super week ati avut
Donia, bafta multa la interviu, i-a exemplul Cristinei (Cge) cu HR-ul si fii tare pe pozitie .
Imi pare rau ca am ratat ultimele intalniri, am avut o perioada cam aiurea, nu ca acum ar fi roz dar macar a venit primavara .Abia astept week-ul sa-mi scot masa si umbreluta mea pe terasa si sa nu fac nimic toata ziua.
Olga, felicitari pentru micuta Sophia, este o frumoasa iar Toni pare super incantat de mica lui surioara
MonaB, nastere usoara si fara peripetii
Si pentru ca tot sunt la capitolul bebei, sa ma laud si eu cu nepotica mea Alyssa, nascuta joia trecuta in Australia (fetita verisorului meu)
Si cu asta basta , noapte buna sezatoare
maru spune:
randurile acelea le-am primit de la Iulian al lui Laurajr, si mi s-a parut ca se potrivesc atat de bine cu razvratirea mea impotriva Lui
Citat: |
citat din mesajul lui Podeanu Am mai intrat zilele astea dar numai poza Emmei ma doboara sufleteste. I-a alinat Dumnezeu suferinta si a luat-o la el, dar e trae greu pentru cei ramasi. Maru ptr rindurile ei de pe blogul tau. Ai un suflet mare. Born to shop, forced to work. |
multumesc
maru spune:
Simonna, inca odata felicitari pentru bebitza!
La multi ani TRY si sot de TRY. TRY, ne lipsesti serios, fa ceva si mai da-ne un semn!
MonaB, mai, imi aduci aminte de episodul din Friends cand Rachel nu mai nastea iar Pheobe ii zice Monicai sa o tina ca ea ii sufla in gura, ori ceva asemanator, ca sa pop-out the baby Tu doar zi, ca noi venim imediat! A, si nu uita de solutiile date de doctorita in acelasi serial (mai tineti minte cum se chinuia sa ia fruclitza de pe jos si sa fie sexi in acelasi timp?
bebitzu, sa-ti traiasca nepoata! N-au nevoie de un babysitter? ca m-as cam baga pentru Australia!
nasuc, nu stiu ce sa iti zic, analize, mers la doctor si identificata cauza anemiei, ce face sa iti scada atat de drastic hemoglobina...eu doar atat pot sa zic: friptura in singe si vin rosu la discretie!
pe plan personal, Victor a imbulinat-o: a fost acceptat la second career, a inceput cursurile la colegiu full time, azi prima zi, maine prima lucrare de control, joi de dus prima tema Are niste morcovi...mama mama!
mqqm, ai grija de tine
DAiopri, eu de Paste ii invit pe altii cu mancarea lor la mine
Andy08 spune:
Buna seara!
Mai intru si eu sa vad ce mai faceti si sa ma "laud" cu ale noastre probleme. Dar, mai intai:
Daiopri: Sa dea DD sa fie totul bine. Mai are pisoiul bubitzele?
Nasuc: Eu am incercat homeopatie + acupunctura pt. probleme hormonale si pot spune ca m-au ajutat f. mult. Si le-am facut aici, nu in Ro. Nu am vrut hormoni.
Try; Unde esti?
Khristin: Ce face Anthony? Cum merge divrsificarea?
Si acum hai sa va zic de-ale mele. Am nevoie de sfaturi de mamici (Ange, stiu ca tu stii multe pe tema asta). Bebe meu are in continuare eczema, doar ca acum e mai extinsa. Inainte avea pe piept, pe burtica si pe brate pete rosii care aratau ca niste arsuri (asta pe langa ce are dupa urechi si in spatele genunchilor). Acum petele se unesc si formeaza o pata maaare, care ii acopera cam 75% din burtica si piept. Am fost la 3 pediatri care mi-au zis sa-l hidratez si ca la vara va fi mai bine.
Pe de alta parte, are mucus si sange in scaun. 2 pediatri au zis ca e alergie la proteinele din laptele de vaca, drept pt. care am scos produsele lactate si tot ce mai contine lapte si derivati din dieta. Si cum aproape tot contine ceva derivati din lapte (mezeluri, dulciuri, prajituri etc.), am ramas cu cartofi, carne de pui, slanina si gem. Nu observ inca o imbunatatire, dar am inteles ca dureaza. Un pediatru mi-a recomandat o formula speciala pt. bebeii alergici, formula scarboasa si la gust si la miros, din cate am inteles.
Si acum stau si eu si ma intreb daca nu cumva eczema lui e provocata de ceva din alimentatia mea. Ca se tot intinde...Si daca nu ii fac rau ca-l tot alaptez si automat il bombardez cu elemente care ii produc alergie/eczema. Instinctul meu imi spune sa nu opresc alaptatul (mai ales ca ne-am chinuit atata la inceput ca sa ajungem acum unde suntem), dar pe de alta parta ma gandesc ca daca totusi exista elemente in alimentatia mea pe care eu nu le depistez care ii produc reactiile asta sa nu ii afectez si mai mult sistemul imunitar. Pe de alta parte, nu vreau sa-l privez de beneficiile alaptatului....
Teste de alergie nu se fac decat pe la un an, am inteles, deci nu pot sti cu siguranta la ce este/daca este alergic..
Aveti experienta cu asa ceva (stiu ca Ange stie multe despre eczeme)?
Andy, mami de Andrei
cge spune:
Andy, nu stiu ce sfat sa iti dau, nu am trecut prin astea.
Nasuc, din experienta proprie menstruatiile sunt mai abundente dupa sterilet.
Daiopri,eu voi face drob de pasare dupa reteta asta (am facut si anul trecut):
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/15184/DROB-DE-PUI-reteta-usoara-fara-aluat-sau-prapur-/
si in premiera voi incerca pasca cu aluat de pandispan:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=72806&whichpage=4
si cozonac dupa reteta lui Ange.
Ana, tu cum faci pascutele ?
O sapt. buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
inacanada2005 spune:
nasuc, eu sunt exact in situatia ta. De cand ma stiu am avut anemie ...mare. Cand am nascut-o pe Sinzi ( acum 18 ani jumate ) mi-au dat drumul din maternitate pe semnatura...aveam Hb = 8. Si tot de cand ma stiu am luat vitamine si fier. Numai ca, venind aici, in Canada, am inceput sa am din ce in ce hemoragii mai mari, la ciclu. De fapt, nu hemoragii: ciclul meu tinea 3 zile, dar a doua zi, nu puteam sa ies din casa...numai cheaguri mari, explozive. Prin urmare, am inceput sa ma simt tare rau. Adica: daca urcam 3-4 trepte , spre etaj mi se inmuiau picioarele. Apoi aveam aritmii mari la inima. Si, in ultima faza am facut pur si simplu rani mari in gura, toata mucoasa bucala mi-a fost afectata. Asa ca, in momentul in care am gasit dr de familie m-am dus si l-am rugat sa-mi dea trimitere la dermato, ca , gura ma deranja cel mai mult si ma gandeam eu ca am vreo ciuperca ceva. Ei bine, dr m-a ascultat si nici macar nu s-a uitat in gura mea, insa mi-a zis clar: astea sunt semne de anemie severa. Mi-a dat sa fac analize de sange a doua zi. Iar o zi dupa m-a sunat acasa asistenta lui ca sa-mi faca o noua programare si sa-mi spuna in mod expres sa iau DE URGENTA fier de 300 mg cate 3 doze pe zi. Ceea ce am facut. Trebuie sa-ti spun ca, dupa 5 zile...mi s-a "reparat" gura...pt mine a fost ca o minune. Apoi, cand am avut intalnirea cu dr, mi-a spus ca mi-a iesit la anlize Hb=6.5 ( 65 cum zic astia aici). Am facut o luna tratament si am repetat analizele: intr-o luna mi-a ajuns Hb la 11.5. Numai ca, intre timp m-a trimis la ginecolog, pt ca, din discutii si-a dat seama ca pierderea masiva de sange de la ciclu trebuie sa fie cauza. Am facut si ultrasound si extern si intern si totul a fost ok. Ginecologul mi-a spus ca pt rezolvarea situatiei exista 3 variante : Birth control pills, Mirena sau acea operatie de raclaj a endometrului care elimina complet ciclu pe o perioada de pana la 5 ani (timp in care, probabil, mucoasa uterina se reface). Mi-a fost frica de aceasta operatie, nu neaparat de ea in sine ca am inteles ca se face ambulatoriu, cu laser. Mi-a fost frica de side effects, chit ca se zice ca ...nu sunt. Sterilet nici vorba n-am vrut sa aud. Asa ca am ales anticonceptionalele. Eu n-am luat din astea niciodata, pt ca, dupa al doilea copil am facut ligatura trompelor si...n-a mai fost nevoie .
Iau acuma bc pills de 2 luni si diferenta e ff vizibila...mi s-a micsorat mult, mult cantitatea de sange eliminata.
De fapt, dr asa mi-a propus: sa incep cu bc pills si apoi, daca nu merge sa incercam altceva. Sper sa mearga bine cu bc ca daca nu...operatia ma asteapta...Acuma eu nu stiu care sa fie cauza unei schimbari asa de bruste la ciclul meu. Ca aveam si inainte ( de a veni in Canada) pierdere mai mare de sange dar nu asa cheaguri. Cred eu ca si varsta...isi spune cuvantul...vineri fac 43 de ani, fir-ar sa fie....
Iti doresc bafta si , parerea mea este sa incepi cu bc, sa vezi cum este. Eu iau Aviane. Stiu ca sunt pe baza de hormoni dar din ce am inteles tocmai asta e problema - reglarea balantei hormonale, chestie pe care se pare ca o pot face bc pills. Vom trai si vom vedea.
nasuc spune:
Va multumesc tare mult fetelor! Ce bine ca macar am cu cine vorbi despre asta.
Dana (podeanu) Novasure este operatia de care vorbea si Inacanada, adica se distruge mucoasa uterina cu o forma de energie, de fapt se arde mucoasa uterului si pierderea de sange este minima sau deloc dupa operatia asta. Dr-ii spun ca este safe si ca nu sunt nici un fel de side effects, numai ca si daca ceva nu merge bine, atunci se poate ajunge pana la scoaterea totala a uterului (cazuri rare, dar exista).
Cge- bine ca mi-ai spus! Pai mie mai abundente imi trebuie!?
Inacanada, sora mea anemica, multumesc mult de tot ca ai impartasit cu mine/noi. Nu ca ar fi o consolare ca se mai confrunta cineva cu anemie severa, dar ma intelegi perfect! Mi-a dat si mie anticonceptionale acum vreo 4-5 ani. De fapt eu abia atunci am constientizat ca am ciclu abundent, cand am vazut cum ar trebui sa fie unul normal! Eu credeam ca ce am eu e normal. Anyway, dupa doua luni de anticonceptionale (nu mai stiu ce soi, unul cu putin estrogen) am avut o durere de cap cum n-am mai avut in viata mea. O migrena, d'aia cu tulburari de vedere si cu durere de doua zile (nu puteam sa ma aplec, parca tot sangele imi venea in cap). cand i-am povestit dr-tei mele de familie, mi-a spus ca e de la anticonceptionale si sa le opresc imediat. Eu ca nu, acum c-am descoperit ca exista si alta viata la ciclu, nu-mi venea sa le las. A insistat, mi-a spus ca as risca sa fac comotie cerebrala (stroke). Si iar am revenit la "normalul" meu. De atunci mi se trage cu hormonii...
Mirena, se pare ca e un sterilet cu descarcare de hormoni numai (sau aproape) in uter. Dar tot nu m-as incumeta.
Andy08 - o sa incerc si eu cu acupunctura (ca din astia avem si noi, homeopati n-am vazut/ auzit pe-aici, dar nu inseamna ca nu sunt).
M-au pus pe lista de asteptare pentru Novasure. dar eu nu ma grabesc, si o sa incerc cu
acupunctura.
Bebitzu, eu sunt asa: daca NU ma duc sa fac analize, imi zic, vezi, nu te-ai dus sa faci analize, poate puteai sa descoperi "ceva" in faza incipienta si sa tratezi... daca MA duc, imi zic: nu stateai tu bine inainte, acum cine stie ce-ti mai "gaseste" dr. si sa vezi dup'aia.
Sper ca te-am facut sa zambesti:)) Acum rational vorbind, du-te si fa-ti analizele.
Maru, friptura si cu vin!!! Aia da, dieta! Abia astept!