Rosia Montana chiar nu poate fi salvata?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Io v-am zis ca sunt cu stirile de alaltaieri...se pare ca statul a reusit sa cumpere intr-adevar sa cumpere 80% din teren, dar pt restul de 20% proprietarii nu vor sub nici un chip sa vanda iar statul nu are as of now mecanism de expropriere, ceea ce inseamna ce proiectul nu se poate face, asa-i?
Cianururi necianururi ...pe verzi ii asteapta un caz clasic de Ionica mincinosul cand propria lor agenda se va intoarce si-i va musca de stitivoice...super-mega-hyperpolitizarea e cu doua taisuri (si pe aici e la fel).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Patrimoniul era distrus inca inainte de a incepe acest proiect. Muzeul din Rosia a fost furat. Acum este in Bochum in Germania si expozitia a fost inaugurata de Razavan Teodorescu, asa, ca sa oficializeze furtul.

Dai si tu niste amanunte, te rog?
Cum adica muzeul a fost furat??? Cind, de catre cine, de ce, cum?
Despre ce e vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Io v-am zis ca sunt cu stirile de alaltaieri...se pare ca statul a reusit sa cumpere intr-adevar sa cumpere 80% din teren, dar pt restul de 20% proprietarii nu vor sub nici un chip sa vanda iar statul nu are as of now mecanism de expropriere, ceea ce inseamna ce proiectul nu se poate face, asa-i?
Cianururi necianururi ...pe verzi ii asteapta un caz clasic de Ionica mincinosul cand propria lor agenda se va intoarce si-i va musca de stitivoice...super-mega-hyperpolitizarea e cu doua taisuri (si pe aici e la fel).

Nu statul a cumparat 80% din Rosia ci... Goldul. Deci Rosia Montana e proprietate privata. Mai mult cei care nu vand, nu impiedica exploatarea. Zona bogata a fost cumparata deja. Cei care nu au vandut inca, nu au putut pentru ca Goldul a sistat achizitiile pana la lamurirea problemelor sau, nu vand inca din calcul. Au impresia ca vor primi mai multi bani decat cei are s-au grabit sa vanda la inceput. Am vazut ca s-au construit cateva pensiuni. Orice poate fi Rosia, mai putin zona turistica. Nu este nimic de vazut, poluarea este foarte mare, paduri nu sunt, muntii arata precum o roata de cascaval. Nu va faceti iluzii, proiectul va fi demarat.Intarzie acum nu din cauza opiniei publice, inexistente de altfel si de care oricum nu se tine cont ci din cauza politcii europene. UE nu vrea sa dea totul canadienilor. Am auzit ca e vorba ca UE SA DETINA ACTIUNI IN CADRUL ACESTUI PROIECT. Nu stiu alte amanunte dar sursa mea e sigura.

Legat de "verzi"...au culoarea asta pentru ca nu au primit suficienti bani sa se faca ca nu vad. Asta e realitatea si doare. Tipii care s-au legat cu lanturi in Alba Iulia in semn de protest au disparut. Cred ca au primit suficient. Green Peace...a venit...a plecat. Faceti voi calculele ...Albamont....e nula. Ecologia=Economie. Sursa buna si sigura de bani.

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Patrimoniul era distrus inca inainte de a incepe acest proiect. Muzeul din Rosia a fost furat. Acum este in Bochum in Germania si expozitia a fost inaugurata de Razavan Teodorescu, asa, ca sa oficializeze furtul.

Dai si tu niste amanunte, te rog?
Cum adica muzeul a fost furat??? Cind, de catre cine, de ce, cum?
Despre ce e vorba?

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Muzeul, foarte bine pus la punct, dupa `90 a intrat in declin impreuna cu societatea care il administra. Pe rand au fost luate exponatele. Luat de oameni de la exploatare si pe urma, incet incet s-a oficializat problema. Cert este acum, ca nemtii au un muzeu al mineritului din Romania si noi nu avem. Nu pot da nume si sper sa intelegeti. Nu se mai poate face nimic acum.

Un alt exemplu. Poate ati auzit de Muzeul Brad -jud Hunedoara. Mi se pare ca detinea una dintre cele mai valoroase colectii de flori de mina din Europa. Ei bine...e pe mana executorilor acum. Va fi vandut, sau a fost vandut deja. Cui are bani. E o institutie publica si poate fi vanduta. Nu e ciudat? Ma intreb de ce autoritatile romane nu fac nimic. Vine un ciudat cu bani din strainatate si ...mai dispare un bun de neinlocuit. E o situatie asemanatoare cu cea a muzeului din Rosia numai ca e la lumina acum.

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aka,sa vezi ca poate de la UE o sa ni se traga izbavirea!
Dupa ce m-am amarat citind postarile tale,sunt convinsa ca au fost facute in cunostinta de cauza,am gasit un licar de speranta in ceeace ai spus tot tu.
Eu sunt romantica si patimase,dar ma calauzesc,totusi,dupa logica.

Daca se incaiera Goldul(si cu ce are in spatele lui.. he,he!)) cu UE pe aur,se poate,daca nu cad la intelegere(eu cred ca snapanii de la Gold au facut multe nefacute cu actiunile si sunt datori vanduti!),ca UE sa zica stop,lasa ca mai bine ramane tot aurul la noi.
Acum nu stiu cat sunt englezii bagati in afacere,daca nu sunt,Goldul nu are nicio sansa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Ca zarurile au cam fost deja aruncate, am banuit cind am aflat de doua recente luari de pozitie pro-cianuri in Parlamentul European apartinind unor politicieni romani care de obicei nu cu asta se ocupa: _1_ si www.realitatea.net/eba-spune-da-folosirii-cianurilor-in-minierit_710303.html" target="_blank">_2_ ( * ).

Cred ca putem intui deja si calea pe care se va merge pentru manipularea opiniei publice, pentru inducerea la nivel de mentalitate colectiva a ideii ca "asa e mai bine".
Cititi acest articolas aparut pe un canal media stiut drept trompeta a puterii actuale si drept lansator de opinii pre-fabricate destinate publicului larg: Nu ne vindem tara! se întoarce. Acum, în verde.

Pun pariu ca vom vedea in curind cum tot mai multi cetateni, unii chiar de buna credinta, unii chiar useri DC :)), vor incepe sa militeze pe vreo doua din ideile plantate in articol, cea ca sloganul "salvati Rosia Montana" este egal in ceea ce priveste stupizenia si primitivismul cu deja clasicele "nu ne vindem tara" si cu "jos capitalismul"; si cea ca "... ecologisti isterici si, mai nou, violenti,... vorbesc neîntrebati. ... ar vrea sa alunge din zona Apusenilor ultima sansa de redresare economica. Si sa-i lase pe locuitorii de aici saraci, flamînzi, disperati".

---------------

( * ) de aici as retine totusi ca: "comisarul european Cecilia Malmstrom a precizat ca CE nu sustine interzicerea cianurilor cel putin pâna în 2012, când va fi realizata o evaluare asupra impactului acestei tehnologii asupra mediului".

www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details

Adica tu ii prezinti inocenti pe liberali?
Ia uite la liberalul vostru de pomina Nicolaescu:http://www.catavencu.ro/nicolaescu_si_rosia_montana_misiune_indeplinita-13620.html

Nu crezi ca ai putea sa ne lamuresti care este,CLAR,pozitia liberalilor fata de proiectul Rosia Montana?Asa ca poate trecem la ei,.

Mergi la inceput

Iubesc acest Forum pt. ca aici raman scrise FAPTE si printre multe alte fapte,cei care se fac vinovati de TRADARE DE TARA,sa fie mentionati macar aici si implicit SA NU FIE UITATI!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Adica tu ii prezinti inocenti pe liberali?

Asta de unde ai mai scos-o????
Atit ai inteles tu din ce am scris?
Vezi ca ai cam ramas "prinsa" in retorica de campanie.

Eu am spus ce se intimpla ACUM.
Ori, ACUM, parerea liberalilor nu conteaza nici cit o ceapa degerata, oricare ar fi ea, dat fiind ca nu ei detin pirghiile puterii. (Chiar, la cit o fi ajuns PNL in parlament ACUM, dupa dezertari? La 13%? La 10? Who cares???)

Si, draga mea B.nica, ACUM se intimpla uite asta (e proaspata, e de azi!): http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/razboi-pe-e-mail-in-parlamentul-european-pe-tema-rosiei-montana-40638.html .

"Europarlamentarii romani PD-L si-au intensificat lobby-ul asupra colegilor lor europeni, pentru a stopa o rezolutie a PE impotriva folosirii cianurii in minierit. "

P.S.
Citat:
Nu crezi ca ai putea sa ne lamuresti care este,CLAR,pozitia liberalilor fata de proiectul Rosia Montana?A

Tu ai vrut sa glumesti sau vrei doar sa ma scoti din sarite?
Nu.
Nu cred ca as putea sa va lamuresc.

Mergi la inceput

Ileana,pt. ca te respect si doresc sa ajungi si tu pe linia de mijloc:Sterling iti spune ceva?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Sterling iti spune ceva?

Tu ce crezi, imi spune Sterling ceva?

Si ce mai crezi, asta ar schimba cu ceva datele problemei la topicul de fata, despre Rosia Montana, si evenimentele din aceasta saptamina in speta Rosia Montana? Ca eu fix la astea m-am referit in postarea mea.

B.nica, cred ai luat in catare o tinta gresita. Vezi ca la topicul asta nu eu sint "dusmanul".

Mergi la inceput