Rosia Montana chiar nu poate fi salvata?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Dar ca tot veni vorba,oare "smecherii" de Romania,ce perspectiva au ei mai departe de proeminenta burtii si de emblema masinii dar mai ales dupa granita tarii?
Ei se calauzesc aici in tara,dupa cum toti stim,pe principiul:am bani=am putere si fac ce vor muschii mei pt. ca toti pot fi cumparati cu bani si prin santaj!
Dar la nivel de cetaten al tarii cum se raporteaza ei?Daca aici "ei fac legea" inafara Romaniei ce perspectiva au?

Si limbricii astia fara sira care fac legile si dau autorizatii la comanda,chiar nu stiu ca poate la un moment dat vor da socoteala?Tradarea de tara ,dupa cate stiu eu,nu se prescrie.Vor da socoteala la un moment dat,ei sau urmasii lor!
Eu nu pot sa inteleg cum dorm linistiti "domnii guvernanti" care vand tara fara sa clipeasca?
Ca nu au niciun Dumnezeu este f. clar,dar sa nu se gandeasca la consecinte!
Daca se schimba Istoria?
Cred ca refuza sa ...se gandeasca si se indoapa cu ochii inchisi din resturile aruncate de sforari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

De cinem sa o salveze? De binefacatori nostrii?....Lasat-i ca mai au putin si gata....cu tot...chiar asa...mai e ceva??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

AkaManah, dar ungurii de ce sunt implicati? Care-i problema lor, cianurile?denizelo, nu te mai uita la Top Gear :p

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

AkaManah, dar ungurii de ce sunt implicati? Care-i problema lor, cianurile?denizelo, nu te mai uita la Top Gear :p

Nu e vorba ca sunt implicati. E implicata UE in primul rand. Europenii au vrut o bucata (in actiuni) si se pare au obtinut-o sau sunt pe cale sa o obtina. Ungaria sub masca ecologiei si a patrimoniului vrea si ea un profit din proiectul acesta. Il va avea. Cianurile pot fi o problema si pentru ei si pentru noi. Tineti cont de faptul ca lacul artificial va ramane acolo pentru totdeauna. Eu nu vad, cel putin acum, ca Romania sa il intretina pentru a evita pericolele. Va fi o mica mare acolo. Daca cedeaza barajul, pe langa poluare, vor disparea destule localitati: Zlatna, Alba Iulia si majoritatea localitatilor in aval de Alba Iulia. E un pericol real si trebuie sa se tina cont de el la modul cel mai serios.

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Mersi AkaManah. La lacul ala m-a dus si pe mine mintea, in lumina a ce se intampla pe aici cu tailings ponds din exploatarile petroliere. Am mai cautat pe net (intrucat fecioru-meu n-a dormit prea mult noaptea asta) si am mai aflat stirile de alaltaieri, cum ca pana si Catavencu s-a rupt din cauza Rosiei, cum ca oricum lumea nu vinde si deci proiectul nu se poate face, din astea.
Pe de alta parte, am fost o singura data la Rosia, prin 2001-2002 nu-mi amintesc exact, dar senzatia de pustiu, gol complet, aia mi-o amintesc foarte bine. Este minunata senzatia de incremenire in istorie, atata timp cat nu noi personal suntem incremenitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ungurii s-au fript cu cianura de la Baia Mare (cand s-a dus pe apa Sambetei tot peshtanul din Tisa - una din marile catastrofe ecologice ale Europei din ultimii ani) si-acum sufla si-n iaurtul pe care-l beau motii din Apuseni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Nu am ajuns sa ma uit la stirile R unde spuneau in dimineata asta ca sunt la lamurire,la Rosia,ministrii maghiari ai Mediului si Culturii.
Sa vedem ce vor zice.

Pentru Llaura,ca parca ea intreba ce avantaj vor avea localnicii:in cativa ani vor prefera sa fie pe Luna decat in desertul cu cianuri.
Vor fi cu banii luati pe terenuri papati de mult si FARA NICIO POSIBILITATE de a-si castiga o paine.
Probabil ca vor alege,vis-a-vis de guvernanti,varinta: "sa moara cu ei de gat".

Mergi la inceput

b.nica, eu n-am zis nimic, cred ca-s singura de pe aicea care nu se gandeste mai intai la copiii lui Goebbels cand aude cuvantul cianura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Muntele pe este Rosia acum va disparea fiind inlocuit cu un lac otravitor. Deci rosienii vor sta acolo ca robinsoni si nu altfel.Pe unguri ii doare de profit. E o ocazie prea buna sa o scape. Nu sunt de condamnat. Criminali sunt politicienii romani si nu altii. Si noi pentru ca le permitem asta.

Mai mult de 80% din Rosia este deja cumparata de Gold deci nu mai exista acest impediment pentru ei. Ecologistii merg acolo de forma de fapt, dupa bani.Asta e realitatea. Eu sunt convins ca din anul viitor va incepe exploatarea. Gold vizeaza acest camp aurifer inca din 1995 (spun asta din surse sigure, de mare incredere) deci au avut rabdare si se strecoara si acum cu destula abilitate. Daca li se va interzice irevocabil exploatarea statul roman va trebui sa ii despagubeasca si vorbim aici de multe miliarde de euro. In acest moment Romania nu isi mai permite sa le interzica exploatarea.

Veninul dauneaza grav sanatatii.

Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ca zarurile au cam fost deja aruncate, am banuit cind am aflat de doua recente luari de pozitie pro-cianuri in Parlamentul European apartinind unor politicieni romani care de obicei nu cu asta se ocupa: _1_ si www.realitatea.net/eba-spune-da-folosirii-cianurilor-in-minierit_710303.html" target="_blank">_2_ ( * ).

Cred ca putem intui deja si calea pe care se va merge pentru manipularea opiniei publice, pentru inducerea la nivel de mentalitate colectiva a ideii ca "asa e mai bine".
Cititi acest articolas aparut pe un canal media stiut drept trompeta a puterii actuale si drept lansator de opinii pre-fabricate destinate publicului larg: Nu ne vindem tara! se întoarce. Acum, în verde.

Pun pariu ca vom vedea in curind cum tot mai multi cetateni, unii chiar de buna credinta, unii chiar useri DC :)), vor incepe sa militeze pe vreo doua din ideile plantate in articol, cea ca sloganul "salvati Rosia Montana" este egal in ceea ce priveste stupizenia si primitivismul cu deja clasicele "nu ne vindem tara" si cu "jos capitalismul"; si cea ca "... ecologisti isterici si, mai nou, violenti,... vorbesc neîntrebati. ... ar vrea sa alunge din zona Apusenilor ultima sansa de redresare economica. Si sa-i lase pe locuitorii de aici saraci, flamînzi, disperati".

---------------

( * ) de aici as retine totusi ca: "comisarul european Cecilia Malmstrom a precizat ca CE nu sustine interzicerea cianurilor cel putin pâna în 2012, când va fi realizata o evaluare asupra impactului acestei tehnologii asupra mediului".

Mergi la inceput