"Mamici de zmeurici de iulie - august 2009" (38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Theea daca esti imuna la varsat de vant inseamna ca ai anticorpi si nu vei face boala stai linistita.Esti o norocoasa.Tu si bebele tau.
micaalsa ..varsatul de vant sau varicela este aerogena,se tarnsmite prin stranut,saliva,obiecte atinse de persoana infectata....copii sunt cei mai susceptibili de a transmite boala,te iau in brate,te alinta daca e mic si saliveaza.....
e CAM AIUREA,INTRADEVAR.Partea buna este ca daac sarcina a trecut de 20 de saptamani de fapt 22 de saptamani,pericolul dispare in proportie de 90 la suta.Exixta imunoglobulina specifica care se face la 72-90 ore dupa contact si care poate sa ajute.
Este de preferat sa evitam in perioada asta pe cat se poate iar copii pana intr-un an sa fie imunizati contra varicelei.
aCTELE NECESARE PENTRU CIC sunt destul de multe dar daca va spun eun exact ce acte trebuie pentru asta ar putea sa-mi spuna moderatorii ca exista topic specific si chgiar exista si am pus acolo pe la pag.37 cam asa actele necesare.

Madalina 21+Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna dimineata, mamici de zmeurici!!!
Felicitari feteloc care si-au vazut comorile din burtici!!! Si bafta celor care urmeaza sa le vada .
eumada, ne dai si noua un link la topicul ala cu actele pentru CIC? Ca eu cel putin mi-s cam ametita si nu am dat de el....
Multumim frumos!
Sa aveti o zi extraordinara azi, a venit din nou soarele, cam timid totusi, dar sper sa ramana la noi....Canta pasarelele intr-o veselie...
Va pupacesc!

Iulia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

eumada, mersi pentru raspuns. Sa speram ca n-o sa avem probleme. Eu n-am intrat in contact direct cu copilul ci cu o alta graviduta care zice ca nepotelul ei a facut si era si ea speriata sa nu faca pentru ca mai are 2-3 saptamani pana la nastere. Eu stiam ca-i ff periculos sa faci in ultimele saptamani de sarcina ...

Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 25+ cu
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Buna dimineata,

Eumada daca poti, te rog, pune toate aceste detalii pe contul nostru comun de zmeurici..si asa nu o sa se mai supere nimeni de pe DC sau sa te trimita la topicul de legislatie.
Si daca tot suntem aici am si eu o intrebare : eu am termen pe 25.07 as putea de la 01.06 sa imi iau concediu de odihna de vreo 15 zile cate imi revin anul asta si apoi sa imi iau cele 126 zile? Adica daca nasca mai devreme de 25.07 mi se scurteaza zilele de prenatal si intru obligatoriu in post natal?

Poate ne explici tu exact pe cateva variante...ideea e ca noi vrem sa prindem cat mai multi banuti in CIC caci bebe o sa aibe nevoie de multe.

Va pupic

25+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaioanaxx spune:

Moni-ne luam de manutza atuncisi eu sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa merg la servici pana voi naste; asa am mers si la prima sarcinamai mult eu sper sa ma pot descurca si mai ales sa ma pot indura sa l las pe bebe si sa nu intru in concediu de 2 ani, dar asta nu stiu inca...am motive f. intemeiate, e f. greu la mine la serviciu sa dau in primire, am gestiune f. mare si ar dura 2 luni sa o dau in primire, plus ca dupa doi ani ar trebui sa mi iau toata munca de la capat, ca acum 12 ani cand am inceput, daca m ar inlocui cine stie cine... asta e, mai vedem pana atunci pt. ca multe se pot schimba in 3-4 luni;
Eumada- hai ca acum te am prins...si nu te mai lasam cu intrebarile; voiam sa te intreb si eu ceva, am o nedumerire, desi am citit ambele legi referitoare la concediul de crestere copil si am intrebat si asistenta sociala de la mine de la serv., nu m a lamurit nimeni si nimic; daca eu am doua locuri de munca, ambele cu contract de munca pe per. nedeterminata, cum se calculeaza indemnizatia? se ia in calcul media ambelor venituri sau numai cel de la functia de baza? sau cum? si inca ceva...cele 126 de zile de concediu,84+42, se pot lua cumulat dupa nastere? sau daca n ai luat pe cele 84 inainte de nastere le pierzi? referitor la off topic, nu are de ce sa fim, pt. ca discutam de concedii, si asta tine tot de bebelusii

Asteptand a doua binecuvantare de la Tine ! si binecuvantarea, a venit... sapt.22 cu Daria, INIMA, A INIMII MELE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Blanca, Daria, zilele de prenatal si postnatal se pot compensa intre ele. De fapt, este vorba despre acelasi concediu. Singura restrictie este ca trebuie sa iti ramana 42 de zile de postnatal, adica doar dupa trecerea celor 42 de zile poti intra in concediu de ingrijire a copilului.

Si eu intentionez sa imi iau concediu de odihna de pe 1 iunie si probabil de pe 24 sa intru in prenatal. Bine, asta daca nu se agraveaza unele probleme de sanatate pe care le-am avut in utimele zle

Daria, din cate stiu eu, indemnizatia se va calcula avand in vedere ambele venituri de natura salariala.

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Neatza si di la noi.
Am intrat iarasi 2minutele sa va urez o zi cat mai buna si plina numai de bucurii

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

24sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Cornelia, adica as putea teoretic sa imi iau, sa zicem, daca nasc pe 25.07 concediu de odihna pana nasc si imediat ce am nascut sa intru in cele 126 zile...ipotetic vorbind?

25+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica2008 spune:

buna burtici
noi suntem bine am avut probleme cu pc de asta nu am mai intrat.ce rau era fara voi.analizele la sange mi_au iesit bine maine ma duc la dr cu analizele si ascultam si inimioara lui bebe.
va pupic ma duc sa sterg geamurile si revin.pun si pozici sa vedeti ce burtoi am facut

monica mamica in devenire+28denis stefan
doamne ajutane sa avem bebici sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mickaella spune:

http://mamici.blogspot.com/

Cititi aici mai multe detalii sau topicul cu probleme legislative, imi pare rau s-o contrazic pe eumada , dar pt CIC se iau in considerare doar veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, pentru ca in concediul de maternitate(126 zile) venitul este de 85% din salariul brut.

Mergi la inceput