"Mamici de zmeurici de iulie - august 2009" (38)
Raspunsuri - Pagina 16
coccorina spune:
Laurita, esti si tu in listuta de aug 09, viitoare mamica + baietel. Felicitari si bine ai venit!
viitoare mamica fericita!!!
24+
Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!
Moniland spune:
Nu stiu cum va fi fetelor, dar vreau sa o lungesc cat mai mult la serviciu.
Deci primele 42 zile dupa nastere se considera concediu post natal cu o plata de 85% din media salariului pe ultimele 6 luni. Apoi din ziua 43 intru in concediu de cresterea copilului cu indemnizatie de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni. Bineiteles ca la calcului acesteia intra veniturile din cele 42 zile.
Corect?
Inca nu am studiat legislatia, dar am vazut ca voi discutati despre asta.
24+

eumada spune:
MONI e corect.Intamplarea face ca eu am lucrat si am asigurat transferul platii concediilor de la casa de pensii la directia muncii si am si lucrat si lucrez cu ele intre altele.Am platit concedii trei ani cand erau platite de cjp si am lucrat aproape un an la verificarea dosarelor de CIC.Pentru alte informatii ma poti contacta pe PM.
Madalina
21+
Eva-Maria
vally spune:
eu credeam ca indemnizatia de crestere copil se calculeaza 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni inaintea nasterii lui bb,nu-i asa???? ca nu mai inteleg nimic ??? si concediu pre si post natal (adica concediu medical de sarcina) de 126 zile obligatoriu,si care se poate lua tot si dupa ce nasti,nu??? iar daca il iei dupa ce nasti nu influenteaza calculul indemnizatiei de crestere copil,nu?
vally
s22+
Adelina
clauf1000 spune:
mai bine sa o rugam pe eumada sa ne explice pe scurt cum este cu calculul pt banutii pe care ii vom lua in CIC, ce acte trebuie depuse si unde...
asta ca sa nu o stresam toate pe PM...![]()

24s + 
eumada spune:
ba da vally influenteaza.Calculul CIC se face dupa ce termini cele 126 de zile daca le iei dupa,si intra in baza
pentru ca si alea sunt venituri
Iti dai seama cati ar faulta legea daca ar putea?iti spun sigur ca asa e,am colega care asa a facut si abia acum primeste cic
Madalina
21+
Eva-Maria
theea spune:
Am revenit am avut o zi minunata azi mi s-a indeplinit dorinta si o sa avem o fetita
chiar daca toata lumea mi-a zis ca o sa fie baietel eu am crezut pana in ultimul moment ca e fetita.
E frumusica foc are 380 de grame , am vazut-o cum inghitea lichid si cum ducea manuta la gurita ,isi ridicase la un moment dat piciorusele de am crezut ca vrea sa si le bage si pe ele in gurita.E in grafic din cate mi s-a zis si totul pare sa fie in ordine .E ultimul meu ecograf a zis ca imi mai fac unul doar daca am probleme 
de acu doar la particular pot sa imi mai vad buburuza.Am placenta anterioara si de aceea nu pot sa o simt.
Cum nu se putea ca ziua de azi sa se termine bine trebuia sa primesc si o veste proasta .Fetita unei prietene de a mele care e toata ziua pe aici are varsat de vant iar eu nu am avut .Acum am alt stres cred ca am sa ma duc maine la doctor sa vad daca se poate face vreun vaccin ceva impotriva varsatului de vant.Mie la primele analize mi-a iesit ca sunt imuna la varsat de vant deci asta inseamna ca nu pot sa iau ca nu mai inteleg acu??
Pupici si o seara frumoasa
21+
cezara
micaalsa spune:
Apropo de varsatul de vant ... care e varicela, nu? Se ia doar prin contactul direct cu persoana, adica doar in faza aia in care are bubite sau si inainte, prin aer?
Ca si eu am un stres cu asta ... abia ce mi-am revenit din stresul dinainte si acum altul 
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006) si
25+
cu 
Nasterea printesei
flosideea spune:
nici eu nu stiu exact cum e cu postnatalul si plata acestuia.stiu ca in primele 42 de zile iei 85% din salariu,apoi incepe alergatura cu dosaru....dupa ce esti intoarsa de cateva ori,cel putin in brasov mai ai de asteptat vreo 2-3 luni pana vine indemnizatia.fosta mea colega era disperata.ei stau in chirie,cheltuieli pt casa si bebe si banii nu`i veneau.chiar am discutat cu ea de banuti si a zis ca in prima luna nu i`a venit alocatia pt copil,apoi indemnizatia ei a intarziat,o mare tampenie.si saraca,cat a alergat cu dosarul sa`si rezolve cat mai repede posibil.
dar de ce acte ai nevoie?pt ca ea avea un muuunnnnte de acte.sper sa ne lamurim si pe tema asta,pt ca la un ghiseu nu ti se explica clar pt a nu fi nevoie sa mergi de mai multe ori.
la munca eu deja nu mai pot fi la fel de activa.cum ziceam,lucrez la o bijuterie.noroc cA E criza si nu prea mai cumpara lumea aur,dar simt la comisionul din vanzari.ieri am avut o zi...mama...numai in picioare am stat.am vandut aproape la fel ca in zilele bune ,dar seara am picat.acum astept prima de pasti a sotului pt a o lasa la raionul de hainute pt bebe pt ca nu i`am mai cumparat nimic.nu eram in stare de umblat prin magazine,dar acum am un chef.....
in legatura cu carceii,eu am avut unul si bun la gamba.m`a luat in somn si durerea m`a tinut inca 3 zile.am auzit ca e lipsa de calciu si am inceput sa devorez cascavalul si iaurturile-altceva nu ma atrage.sincer sper sa nu mai am niciodata carcei.eu inainte nici nu stiam ce sunt,iar cand m`am trezit din somn tipand,am zis ca e "un carcel....cred".uhhh,oribila senzatie.
acum va las,ma duc sa golesc frigideru ca mi`e o foameee.....va pupic si sa aveti o zi buna!
23+
coccorina spune:
Neatza, va invit la
, in sfarsit pare o zi mai frumoasa!
Apropo de indemnizatie, dosarul ti-l depui dupa ce implinesti cele 40 zile, la noi cica merge repede, intr-o zi rezolvi totul, dar trebuie sa fii tu personal si intr-adevar, il primesti dupa vreo 2 luni minim, am auzit care au asteptat si mai mult. Deci va pregatiti psihic pentru intarziere
=ca la noi la nimeni!!
viitoare mamica fericita!!!
24+
Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!