Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(112)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26
unu din 30 e bine deocamdata...ia sa vedeti ca peste vreo 5 zile va anuntz ca am intrat in doua...si tot asa

Ma rog, fiecare cu obsesiile ei. Eu ador pantofii, si fi-miu la fel. Ce sa invete de la ma-sa
Nr 36 zici? Aham, ma gandeam eu. Bafta in continuare!

Monica sotie si mama fericita

E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla28

Dragele mele,

Pe data de 23 martie , ora 17:30, a venit pe lume Alexandru - Raul, 3400 gr, 54 cm, scor Apgar 9/10, nastere naturala.

Le doresc sanatate tuturor si o nastere usoara celor care inca nu au nascut!

"Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Buechner)

Felicitari mamico!

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Dodo, aparusi! Ce face Isabella? Ne arati poze? Plizzzz
Ti-am scris dincolo, ca nu stiu cat poti intra si citit tot ce scrie noi aici. Am trimis de dimineata pachetul pt Dodolinii. Azi sigur a plecat, pus de dimineata, sper sa ajunga pana cel taziu vineri. Imi cer scuze ca am amanat, dar e de-a dreptul ingrozitor sa nu pot procura o cutie goala de colet. Am incercat vreo 3 zile pe la magazine pana s-a indurat cineva de mine sa imi dea o cutie, ai sa vezi ca arata destul de jenant ambalajul. Am decis ca imi fac stoc de ambalaje goale.
Vrem POZEEE cu ISABELLA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Nici mie nu mi s-a spus nimic de glicerina boraxata, dar daca nu ma insel asta se dadea in caz de candidoza bucala la bebe, la care se pot forma depozite maaari care il deranjeaza. Dar nu sint sigura. Mie mi-a spus mama cind eram in maternitate sa ma uit in gurita Ilincai daca nu are depozite albe, si daca are sa vorbesc cu asistentele sa imi dea ceva tratament; nu a fost cazul. Chestiile astea date "preventiv" pe mine ma scot din sarite, ca aici nu e vorba de un vaccin sau de o prevenre a rahitismului, e un simplu moft sa mizgilesti copilul in gura cu tot felul de porcarii chiar daca nu are nimic. Deci nu esti singura care nu a fost "informata" de treaba asta, si nu mai intra asa in panica de cite ori mai auzi cite o "inventie" de-asta.
[...]
Nu mai stiu cine intreba cind te pui pe picioare dupa cezariana - dar nu raspunsese nimeni.
Eu m-am pus pe picioare a doua zi , adica m-au operat la 19 si a doua zi la 6.30 m-a ridicat din pat. Nu e placut, prima jumatate de ora e cam nasoala, dar m-am incapatinat sa ma plimb pentru ca durerea se diminua cu fiecare pas. In ziua aia am mers cu liftul, dar am luat fata in brate, am fost la toaleta si m-am spalat pe bucati, mi-am schimbat lenjeria - mai greu, dar nu a fost chiar chinul de pe lume, si pe la prinz mi-am carat singura bagajele de vreo 3 ori cite 3 etaje, ca sa gasesc un loc unde sa-mi poata aduce bebelina, ca rezerva cu 2 paturi in care trebuia sa stau era deja ocupata cu o madam care facuse...gripa. De a doua zi am inceput sa bintui pe scari intr-o veselie. M-a durut mai tare dupa ce faceam cite o pauza de miscare si...cind rideam. Cind am venit acasa am facut cam orice, mai putin ridicat chestii grele. Dar am testat greutatea unor carucioare inainte de a-mi scoate firele, numai ca le-am ridicat "intr-o parte" cu o mina, ca pe sacosa, nu in fata, cu ambele miini.
Deci la mine recuperarea a fost usoara, dar am stiut de la toata lumea cit e de important sa te misti cit mai mult.

Despre stomatita: "tratamentul preventiv" mi se pare complet inutil, desi am auzit de recomandarea de toaletare (preventiva) a cavitatii bucale cu apa bicarbonatata. Daca depozitele exista, din cate stiu eu la bebe mic se foloseste glicerina ("ne-boraxata") cu stamicina.

Despre cezariana: cam la fel a fost si in cazul meu. In ziua operatiei ne-au tinut la pat, nu ne-au lasat sa ne miscam, dar tot m-am intors un pic intr-o parte cand mi-au adus-o pe Adelina la alaptat, ca nu reuseam nimic asa culcata si ne enervam amandoua. A doua zi de dimineata ne-au ridicat pe 2 picioare, singura kestie de care m-am temut putin a fost ameteala, dar a trecut relativ repede. Durerea m-am straduit sa nu o bag in seama si s-a dus si ea cu miscarea. A treia zi dupa operatie am plecat acasa si, tot asa, fac aproape orice, ma mai menajeaza motanul cand e vorba de ridicat kestii grele sau de aplecat (nu ma aplec asa ca tot omul, ci ma asez in genunchi). Acum, la 5 zile de la operatie, am o problema doar cand stranut.

Acum... nu stiu daca am fost noi norocoase sau avem vreun merit. Probabil ca depinde foarte mult si de motivatie, daca vrei sa te bucuri de bebe sau sa te dai rapus in pat.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa
Anul acesta Iepurashul n-a adus cel mai pretios cadou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Uite cum scot eu facaletu' la voi....
Pai cat am stat eu si am facut ham-ham de una singura pe aici nu mai era nici o mamica iar acum ca m-am apucat sa imi fac ordine la haine ati aparut cu toate.
Ei las' ca vedeti voi bataita

FlorinTeodorPetru - 39+

2 ZILE PANA LA DPN

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Am mai reusit sa pun un pachet pt Dodo si dodolinii ei, sa ajunga pana la Pasti (sper!).

Stati linistite caci mai o persoana care rade

Monica multumim,vor ajunge...

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danadelia spune:

Buna
Felicitari noilor mamici curajoase care au nascut!Sanatate bebeilor.

Ieri : ''- Hai fata nu mai nasti , maine e 10 april ..... au sunat toate telefoanele ''

Astazi am trecut de cele 40 de saptamani si in loc sa fiu fericita ca mai am putintel.... dimineata ma trezesc cu dureri de gat si cu nasul infundat....na ....ce nu ai racit tu toata sarcina ....asa iti trebuie ...ghinion...dar.......sa continuam
la ora 10 aveam si programare la dr ...si surpriza ....dr are probleme acasa (cu sanatatea unuia din parinti) si sapt viitoare intra in concediu...ce sa fac...asa ca propune cezariana ...azi trebuie sa ma hotarasc daca facem procedura ( sambata sau duminica) sau astept sa vina bebelina singura ....cand o vrea ea.....si cu riscul ca dr care a urmarit sarcina sa nu participe la nastere.......eu care eram pregatita de nastere normala ...nu stiu mai nimic de cezariana...nu am avut timp sa ma documentez ....NOROC cu voi ca mai scrieti pe forum diferite chestiii....
Si uite cum acum imi fac griji ......ca pe cand aveam cateva saptamani ma tot intreba lumea cu cine o sa nasc si eu le spun:''La urgenta.....sunt mai grijulii dr tineri ...dupa ceva experienta nu le mai pasa ....''
Sau ma intreb ''Oare cu raceala asta o sa ma primesca cineva sa nasc....ma izoleaza ca pe un copil care nu a fost cuminte ....''
Doamne dar daca o sa fac cezariana o sa trebuiasca sa cumpar Cateterul pt anestezia epidurala ....sau sa fac anestezie generala .....nu stiu.....sunt in ceata ....un examen greu la care oricare din raspunsuri as da ...pot ceda nervos .....

Sper ca tot ce am scris are sens ....ca in capul meu nimic nu mai are sens...
Va rog ...orice sfat este bine venit
Acum credc ca voi trage un pui de somn .....sa ma adun apoi si sa ma hotarasc cu sotul ce o sa facem ....

40 saptamani implinite....
''urmeaza prelungirile''

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmencar

Va rugam sa ne treceti si pe noi pe prima pagina am venit pe lume pe 5 aprilie avem 3.140 gr, 48 cm nastere normala apgar 9 si ne numim VALENTIN CRISTIAN

s

Felicitari Carmencar

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Dar nu ma bateti
Eu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Dodo, aparusi! Ce face Isabella? Ne arati poze? Plizzzz
Ti-am scris dincolo, ca nu stiu cat poti intra si citit tot ce scrie noi aici. Am trimis de dimineata pachetul pt Dodolinii. Azi sigur a plecat, pus de dimineata, sper sa ajunga pana cel taziu vineri. Imi cer scuze ca am amanat, dar e de-a dreptul ingrozitor sa nu pot procura o cutie goala de colet. Am incercat vreo 3 zile pe la magazine pana s-a indurat cineva de mine sa imi dea o cutie, ai sa vezi ca arata destul de jenant ambalajul. Am decis ca imi fac stoc de ambalaje goale.
Vrem POZEEE cu ISABELLA!!!

ajunge sigur pana joi
Poze pun zilele acestea,promit,acum sunt putin si .
Au aparut colicii si am facut putin "planton"
avem un ingeras in DC de la umanitare(emma
...promit o sa pun pozici

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput