Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(112)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

aaa si inca o problema. mama habar nu are sa gateasca dietetic. totul la ea e prajit, sau are o tona de oua. cand ma duc in vizita e grozav sa ma rasfaz cu o farfurie de cartofi prajiti, dar zilnic sa imi ofere cartofi prajiti??? cica ieri mi-a facut ceva mai light asa...ficatei la tigaie cu piure de cartofificatei prajiti???. pai in ritmul asta ori ajung la 100kg ori ma apuc de tratamente pt colesterol si trigliceride. azi nu am rezistat si mi-am facut de fata cu ea un piept de pui la gratar cu brocoli in aburi... se uita saraca la mine...probabil zicea in capul ei:"ce o'ti manca iarba aia verde fara gust"

Ma mine mama nu stie sa gateasca si ... punct. La mine in famile tata a fost bucatar. Ea stie sa faca curatenie ca putea sa vina orice echipa de medici si sa opereze chiar si pe jos in bucatarie, asa de obsedata e de ordine. Iar tate e gurmand si mancarurile trebuie sa fie...grase, sa pluteasca bulele de ulei in oala!!!

In schimb mama soacra gateste Light si...face cele mai bune dulciuri din lume. Imaginati-va ca se duce la tzara si creste pui, are sera special pregatita de ea si de tata, tot ce consuma este din productia proprie. Mi-a adus acum un cocosel din care mi-a facut ciorbitza si pilaf...plus salata verde de la ea din gradina.
Ne-a facut clatite, ne-a adus prajitura cu visine...offffff, ma apuca iar depresia.

Gigelica - Mami Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul colicios) - 1 saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

petra - eu mananc aproape zilnic mere sau alte fructe. la noi in spital a venit o tipa consilier in alaptare(d-na musat) si ea ne-a zis ca listele alea sunt o prostie si ca din cauza lor multe femei renuntza la alaptat prea repede. de asemenea o doctoritza pediatra pentru care am un deosebit respect(d-na rodica nanu)spune aceelash lucru, este chiar recomandat sa mancam cat mai multe fructe si legume proaspete

te iubesc!

asta da mesaj, chiar ma simt devitaminizata dupa o luna de piept de pui, morcovi la aburi, compot, branza dietetica, lapte batut, biscuiti de ovaz si ... de la capat!!!!!! a, si banane, altceva nimic nefiert/ne-aburit

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!

Mergi la inceput

aris, intelegi tu care a fost raspunsul meu , l-am scris intercalat in al tau, dar am o scuza de milioane: bebe doarme dus la mine in brate, si am doar o mana libera

ca tot spuneai tu de machiat, eu am capatat o indemanare deosebita, dupa alaptare in timp ce il tin la verticala, cu o mana ma machiez ca sa fim gata mai repede de plimbarica!!!!

Sa ma laud: astazi am iesit la cumparaturi cu bebe, e prima data cand mergem altundeva decat in parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

petra - te cred...offf...saraca detine. eu zic sa incerci sa introduci cate ceva din lista de "interzise". sper sa nu faca bb colici si sa ma injuri pe mine. eu asa am ales pt mine si copilul meu, daca tot e sa se invete macar sa se invete cu toate o data. nu stiu daca se aplica in toate cazurile, sa nu face-ti ca mine si dupa aia sa imi iau roshii in cap

gigelica - he he! viata mama! pai clatite si placinta cu vishine?? eu nici zahar in cafea nu am mai vazut dupa 24martie si nici nu cred ca mai vad pana nu ma vad eu intrata in minunata colectie de blugi

Mergi la inceput

stai linistita, sunt sigura ca ne-ai facut un bine!

colici nu cred ca mai face daca nu a facut pana acum, oricum am inteles ca se fac pana bebe ajunge la approx. 5 kg, al meu a avut 4600 gr la nastere, asa ca ...

ce ma bucur ca am dat peste mesajul tau! te voi tine la curent!

iar cu rosii nu as da oricum, relax! mai ales ca tu esti o simpatica care ne ridica mereu moralul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

fetelor, si io stiu ca si aris, in timpul alaptatului se papa la fel ca in timpul sarcinii, BB e obisnuit de cind era la marsupiu
Io am mincat adineauri o banana, o porto si un kiwi. Si aseara peste cu mujdei :) Si zacusca acum citeva zile; si gogosari murati.

Dragoana mea are colici doar daca maninc acru exagerat (ca mie asa imi place ); asa ca impacam si capra (ea) si varza(io) si in loc de otet pun la salata otet balsamic. Gogosari murati maninc cite unu, doi la o masa si nu borcanul

Shasa si olishka, ati incercat sa sariti pe tati? (fiecare pe al ei, bineinteles) Io zic ca ajuta, daca nu pt nastere, macar face bine la moral si faceti ceva "provizii", ca apoi inghititi in sec ca noi acum

aris, am si io un punct de cusatura pe care inca il simt bine cind ma spal pe-acolo; sper sa treaca rapid, ca ne e dor sa ne iubim!!!

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

petra -
hii, vreau si eu maine la cumparaturi cu bb cu tot. duminica mergem in vizita si vreau sa-i iau nishte blugi ceva.am eu o salopeta cica de 0-3 luni. ce o insemna asta. ca e diferenta de vreo 2-3 kg intre un nou nascut si un bb de 3 luni. nu l-am probat in ea dar pusa asa pe langa el pare f mare. el micutzu' nu are decat 3,4kg...hai pana duminica sa se faca de 3,5 dar oricum cred ca ar arata ca un piu de bogda'proste. sper sa gasesc ceva atat de mic.

Mergi la inceput

gigelica, daca e greu cu pitonasul poate mergi tu la focsani, la soacra? io as merge numai pentru prajitura aia cu visine :) (erau congelate?) (balesc mai rau decit pe timpul sarcinii )

aris, tu ai inceput sa tii regim? ca se duc grasimile singure cind alaptam, mai ales ca nu imi pari sa fii vreo grasana cite kile mai ai cu tine din cele de la sarcina? io mai am vreo 2-3 si creca unu sta pe inaintasi si cele doua pe fund si coapse! Sigur peste 3-4 saptamini, cind se aseaza oasele bazinului la loc o sa intram in toate cele... asa ca nu vad interesul sa te chinui cu regim (sau face bine la moral? ).

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

ca tot veni vorba, ia uitati ce am gasit: "Multi doctori sfatuiesc femeile sa-si reia activitatea sexuala dupa sase saptamani de la nastere, perioada fiind mai indelungata in cazul unei nasteri prin cezariana."

pai de ce?????????????????????

Mergi la inceput

legat de mersul cu BB la supermarket, io as zice mai bine NU- sint prea multi microbi; stiu ca nu m-ati intrebat si nici nu mi-ati cerut parerea, da zic si io asa, in caz ca va-ntereseaza si vreti sa stiti

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput