Burtici fericite de septembrie-octombrie (40)
Raspunsuri - Pagina 20
lutoniana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui selen80 Legat de arsuri, sa va zic din experienta mea, ca le mai experimentam si inainte de sarcina: nu trebuie mancate fructe pe stomacul gol, nu ceapa/usturoi crude, in general cam ce are seminte (vinete, smochine..) provoaca arsuri....legumele crude la fel (rosii, castraveti, ardei, salata verde, ridichi...)....unora s-ar putea chiar iaurtul sau anumite "forme" de iaurt (gen sana sau kefir), sau laptele sa dea arsuri...cafeaua, ciocolata, ceaiul negru....bauturile carbogazoase........condimentele "iuti" (piper, ardei iute, chilli etc) oricum, important este sa retineti ce anume v-a provocat arsuri intr-o zi, ca sa evitati apoi sa ma mancati alimentul respectiv...pt ca ce am scris eu mai sus, sau ce mai gasiti listutze pe net, nu se aplica tuturor.... iar pt ameliorarea arsurilor (fara pastile..) este buna painea prajita (cu branza, smantanica, cascaval...), sau niste grisine, covrigei sarati.... am auzit si eu ca spre sfarsitul trim II incep sa-si faca simtita prezenta din ce in ce mai tare asa ca dr mi-a recomandat inca de acum 2 luni sa am grija ce mananc....nu zic ca nu mai calc si eu pe alaturi (de ex cu cate o gurita de cafea...), dar totusi am simtit o diferenta...multa sanatate tututor, si sper sa nu aveti nevoie totusi de sfaturile mele |
Selen dar eu saream intr-un picior de bucurie ca am terminat capitolul cu covrigei si stiksuri ca nu-i mai puteam suporta cand aveam greturi. Am schimbat 7 tipuri de biscuiti ca sa mi se para mai tentant dar la un moment dat nu mi se mai duceau pe gat .....
iar in prima parte a mesajului tau sunt numai bunatati ....eu mananc la castraveti si la ardei grasi.....cruzi....
Hmmmm....voi incerca sa ma contorizez si sa am grija de mine.
Multumesc fetelor pentru sustinere si acum voi fi mai activa si pe forum.....ca e un loc liber

Cea mai fericita
18 + cu
mikas spune:
Buna dimineata la toata lunea,
Sunt si eu o membra noua, va citesc de mult, dar acum ma alatur voua pt ca s-a intamplat o minune si in viata mea si sunt insrcinata in saptamana a 9a.
DN: 09.01.1975
DUM: 31.01.2009
DPN: 12.11.2009
Vroiam sa va intreb, pe cele care au facut dublu test, pot sa merg la recoltat sange cu 1 zi inaintea ecografiei? Sau trebuie musai in aceeasi zi?
Va multumesc si ma bucur ca existati...probabil vom avea multe de impartasit de acum incolo 
adela2006 spune:
eu sunt in continuare intoarsa pe dos
lutoniana 
multa putere va doresc 
eu sunt super stresata in ultima vreme
mama mea se simte foarte rau si pur si simplu nu stiu ce sa-i mai fac
noi stam cu ea pana va fi gata casa ( sper eu ca la vara )
si m-am gandit eu ca e mai bine sa raman acum gravida cu bebe2 sa am mai mult ajutor cu alexia
dar se pare ca nu am ales tocmai bine momentul
de ceva timp e bolnava si sta mai tot timpul in pat
alexia sta ziua cu ea si tot timpul sunt stresata pe chestia asta , abia astept sa ajung acasa de la lucru
pe mama am pensionat-o anul trecut ca sa stea cu alexia lunile astea cat sunt eu la lucru
nu am inscris-o la gradi / cresa ptr ca stiam ca o sa stea cu ea
si bani de cresa particulara nu am acum
acuma imi tot scoate ochii ca nu fac curatenia de
Pasti 
abia ma misc ajung acasa de la lucru si as vrea sa stau si eu putin in pat
de unde ? ca sare alexia pe mine , vrea afara asa ca mergem in parc
o sa vad ce pot face azi
eu am placenta aiurea ( parca anterior jos ) ma rog e pusa exact pe cicatricea de la cezariana trecuta
medicul mi-a zis sa nu fac efort sa ma menajez pe cat posibil
daca ma aplec de 3 ori e ca si cum as fi alergat la maraton
am sunat acuma la ea sa vad cum se simte si daca a sunat la doctorita
si cica nu a sunat ca e mizerie ( nu e maturat si sunt vase in ghiuveta )
am facut spume , de parca aia vine sa vada daca e curat sau nu 
asa ca azi vreau nu vreau trebuie sa ma apuc de smotru
sau sa o duc la urgenta cu forta
imi pare rau ca va incarc cu problemele mele
dar explodam daca nu ma plangeam si eu cuiva 
adela
de alexia maria( 13.01.2007 )
19+ cu
razvan - andrei
baietelul lui mama
monikus spune:
Adela, imi pare sincer rau pentru ca trebuie sa treci prin toate astea acum cand mai ai si unbebita in burtica. Stiu ca acum in perioada asta suntem si noi mai irascibile dar pentru binele bebelui trebuie sa treci peste toate. Iti doresc multa forta pentru a putea trece si peste problemele astea. Sunt sigura ca vor parea minore toate lucrurile astea dupa ce vor trece. Oricum, cred ca ai putea sa ii explici mamei ca ai si tu probleme si s-ar putea sa inteleaga. Si mai ales, gandeste pozitiv, mai ai putin si ajungi la casa ta. 
11+
lutoniana spune:
Adela e greu pentru toata lumea. Nu ne incarci cu probleme insa trebuie sa fii diplomata cu parintii, sa nu se supere cand le zici ceva, sa-i menajezi, dar in acelsi timp sa ramai ferma.
curatenia si efortul nu sunt bune, uffff, trebuie sa avem mare grija de noi. Pe mine cum ma inteapa sau simt o jena usoara ma asez chiar daca sunt acasa, la lucru, in magazin.....
Uneori cred ca par exagerata dar mai bine asa decat sa patesc ceva. Ai mare grija de tine, poate ar trebui sa ceri si ajutorul sotului, daca e posibil.
Toate de aici avem momente proaste, crize financiare, caderi, suparari, nemultumiri, neimpliniri si insatisfactii DAR important e sa crezi ca toate au rezolvare.
Vorbeam acum cu sotul la telefon ca-si terminase check-in -ul si imi tot zicea sa am grija, ca o sa facem asa si pe din-colo.....trebuie sa le lasam pe fiecare sa vina la timpul potrivit si sa le luam atunci de coarne sa le rezolvam cumva.
Dumnezeu le echilibreaza pe toate si consider ca e gresit sa spui ca ai ales prost momentul cu bebe2. Daca nu era sa fie binevenit probabil ca nu aveai parte de el.
Ai incredere ca toate se rezolva.
Cea mai fericita
18 + cu 
biaz29 spune:
Lutoniana, imi pare rau pentru soacra ta. La prima sarcina ne-am aflat intr-o situatie similara, socrul meu a murit cand eram in a cincea luna de sarcina. Sotul meu a suferit cumplit si chiar s-a imbolnavit dupa aceea, dar nasterea fiului nostru a fost la vremea potrivita pentru ca desi a pierdut pe cineva atat de drag, Dumnezeu i-a umplut viata cu o alta fiinta care sa-l mangaie. Intr-un fel, orice se va intampla, tu porti deja alinarea sotului tau.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si
17+
lutoniana spune:
Mikas la noi esti binevenita chiar daca esti viitoare mamica de noiembrie. Ne bucuram ca ne-ai citit si te-a atras faptul de a te alatura noua, asta e o dovada ca suntem o gasca reusita, frumoasa, prietenoasa si cool.....
Oricum daca ti se va parea ca suntem prea "inaintate" cu subiectele abordate sunt de parere ca mai poti arunca un ochi si la mamicile de noiembrie. Poti posta unde doresti, este alegerea ta...atata timp cat mai scrii 10 mesaje ca sa apari in timp real.
Sarcina usoara si bebelus minunat 
Cea mai fericita
18 + cu 
crissbebe spune:
Adela stai linistita ca pentru asta suntem aici,ptr a ne sprijini una pe alta ....suntem alaturi de tine daca mai ai nevoie de "descarcari" ![]()
16 + cu
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui biaz29 Lutoniana, imi pare rau pentru soacra ta. La prima sarcina ne-am aflat intr-o situatie similara, socrul meu a murit cand eram in a cincea luna de sarcina. Sotul meu a suferit cumplit si chiar s-a imbolnavit dupa aceea, dar nasterea fiului nostru a fost la vremea potrivita pentru ca desi a pierdut pe cineva atat de drag, Dumnezeu i-a umplut viata cu o alta fiinta care sa-l mangaie. Intr-un fel, orice se va intampla, tu porti deja alinarea sotului tau. |
Stiu Biaz numai ca este greu. Acum ma gandesc ca nu o voi mai vedea, ca nu am fost in stare sa merg pana acasa (exceptand banii care asa cum vin, asa se duc si tot noi ii facem ....am o frica enorma de avion, da,da puteti sa radeti insa este incontrolabila. Nici nu pot respira cand ma urc in avion si stau in tensiune si cu tensiunea varza ..pana cobor. Mi-e frica sa ma misc, mi-e frica sa merg la toaleta, mi-e frica sa ma uit pe geam.....si mi-a fost frica sa fac toate astea insarcinata). Ma bazez doar ca ma vor intelege ....cu toate ca stiu ca nu e prea frumos ce am facut.....
sa speram totusi ca a fost o alarma falsa si nu se va intampla nicio nenorocire.....inca; cu toate ca ea se chinuie foarte tare.
Cea mai fericita
18 + cu
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui lutoniana Revin cu o intrebare pentru fetele care stiu. Mi-am rezolvat durerile de spate de pe parcursul noptii cu perna speciala de gravide pe care am primit-o si eu cadou. Imi amortea spatele in asa hal de nu ma puteam intoarce de pe o parte pe alta. Patul nostru este destul de mic din pacate si sotul a ras de mine aseara ca "ce-am mai invitat-o si pe-asta in pat cu noi" dar cand a vazut ca m-am trezit asa bine dispusa dimineata si m-am putut rasuci peste noapte s-a bucurat si cica ma primeste cu tot cu ea ![]() Intrebare: de doua zile cred ca am inceput sa am arsuri la stomac, nu sunt sigura ca nu am mai avut niciodata. Ieri am mancat cu pofta nebuna niste rosii si azi micul dejun normal, cu sunca, cascaval, lapte si ciocolata intinsa pe paine. Nu am absolut nimic si imediat ce am incheiat masa ma ia o durere asa ...ma rog, sunt arsuri sunt sigura. Aveam ceva ranitidina dar am citit prospectul si scrie ca au facut teste pe animale ...si nu se recomanda la gravide ![]() Asa ca stiti cumva ce am de facut ? Si la mine si e urat dar in casa e atmosfera super, cu Chris Isaak pe fundal ![]() Azi mi-am propus sa ma epilez cu epilatorul sa vad daca ma doare sau nu....va anunt mai tarziu. Multumesc si duminica minunata ! Cea mai fericita 18 + cu ![]() |
lutoniana, cam am raspunsuri la toate nedumeririle tale...uneori cand manac ma ia cu niste arsuri, mai ales de la rosii. le iubesc, ar nu-mi fac totcmai bine. am cateodata senzatia de stomac plin si de satietate si incomoditate si am luat de cateva ori sirpo de gaviscon. ce ti-as mai putea recomanda naturel, naturel e carbunele medicinal. cred ca se gaseste si aici la farmacie, medicinal charcoal. incearca, ar trebui sa aiba. mai merge si dicarbocalmul, dar eu nu am luat. incerc sa nu iau mai nimik, desi uneori imi vine sa urlu ca ma tin ore in sir si-mi strica ziua.
vineri dimineata m-am epilat cu ceara, as usual, inghinal, incet, fasii mici ca sa suport mai bine. m-am facut si pe picioare cateva fasii dupa care am dat cu epilatorul. a ajutat ca ceara, desi nu a smuls tot, a adus parul la suprafata si a durut mai putin. inca merge. mi-e groaza mai incolo ca eu cu lama am promis ca nu ma mai fac. cred ca in lunile mari voi merge la epilat la cosmetica. macar inghinal si sub brat ca nu e foarte scump.
dupa juma de hectar de email, va urez si eu buna dimineata. am fost ieri la o mica petrecere, a fost ok. am avut niste probleme la serviciu peste week-end, drept pentru care nu am dormit sambata spre duminica noaptea, am cosmaruri ca-mi pierd jobul si sunt foarte stresata. nu am reusit sa ma relaxez deloc ieri. si totul de la o neintelegere si o clienta isterica, unsecure si dobitoaca. mi-as dori atat de mult sa am cativa clienti pentru care sa scriu articole de acasa si sa nu mai am treaba cu ce fac acum. stiu ca e imposibil, cand esti disperat nu obtii nimik.
anyway, pana acum am consideram noroaca cu jobul si cu faptul ca e lejer, multa munca, ar lejer. acum, pentru ca am avut probleme cu maseaua, mers la dentist, oboseala, lucrurile au incetinit, iar ei se asteapta sa merg in acelasi ritm ca si pana acum. partea proasta ca eram foarte stresata atunci si asta inseamna ca ar trebui sa fiu si acum. si SUNT. stiu ca nu exista solutii, dar ma plang si eu ca nu am cui. sunt ingrijorata si nemultumita cu munca mea si astaimi afecteaza copilul. asta ca san u mai spun ca acum vreo 10 zile am avut o alta cearta cu mama, care e total pierduta si care recurge la santaje sentimentale si la vechea placa, ii fac de ras si D-zeu nu-mi ocroteste copilul. hai ca m-am intins prea mult. ma duc sa-mi beau capuccino.
v-am pupat.
MangaGirl :-)
15+http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

asa ca dr mi-a recomandat inca de acum 2 luni sa am grija ce mananc....nu zic ca nu mai calc si eu pe alaturi (de ex cu cate o gurita de cafea...), dar totusi am simtit o diferenta...

si e urat dar in casa e atmosfera super, cu Chris Isaak pe fundal