Burtici fericite de septembrie-octombrie (40)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Revin cu o intrebare pentru fetele care stiu.

Intrebare: de doua zile cred ca am inceput sa am arsuri la stomac, nu sunt sigura ca nu am mai avut niciodata. Ieri am mancat cu pofta nebuna niste rosii si azi micul dejun normal, cu sunca, cascaval, lapte si ciocolata intinsa pe paine. Nu am absolut nimic si imediat ce am incheiat masa ma ia o durere asa ...ma rog, sunt arsuri sunt sigura.
Aveam ceva ranitidina dar am citit prospectul si scrie ca au facut teste pe animale ...si nu se recomanda la gravide
Asa ca stiti cumva ce am de facut ?

Azi mi-am propus sa ma epilez cu epilatorul sa vad daca ma doare sau nu....va anunt mai tarziu.

Multumesc si duminica minunata !

Cea mai fericita 18 + cu

Bine ai venit in lumea mea! Si eu am o gastrita pe fond de sarcina care ma chinuie uneori si reflux gastro-esofagian mult mai timpuriu decat la sarcina anterioara. Acum, daca ai dureri imediat dupa ce mananci, trebuie sa ai grija de dieta, adica sa mananici mancaruri mai usoare, necondimentate, mai putine mancaruri puternic procesate si mai putine mancaruri stimulante si iritante (ciocolata, cafea etc). Si in rest ... multa rabdare. In ceea ce priveste arsurile, e mai simplu ca poti sa iei Dicarbocalm sau Rennie.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Anomis, eu fac parte din categoria ovo-lacto-vegetarian. Asa cum a explicat Biaz sunt mai multe tipuri de vegetarieni, inclusiv o categorie care mananca peste sau fructe de mare. E la alegerea fiecaruia.

Da fetelor, si eu am arsuri desi nu am stiut ce sunt alea pana acum. Si mai am o chesti bizara, si anume apa si uneori si alimentele mi se par amare. Se mai contrunta cineva cu bucurii asemanatoare? Intr-o zi dintr-asta amara am testat si cu miere de albine.... amara si aia

LA MULTI ANI FLORILOR!!!! cu multa sanatate si bucurii.

15+

in curand mamy de bb scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissbebe spune:

La Multi Ani !!! tuturor fetelor care poarta nume de floare,sa fi-ti fericite,iubite si mai ales rasfatate
Pentru voi cat mai multe
Va si o zi frumoasa in continuare...

15 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

referitor la arsuri,eu am de la inceputul sarcinii,chiar de la formarea bebelusului(si inainte nu prea stiam ce inseamna),le suport cu stoicism,ce sa fac.Tocmai am vorbir cu sora mea care mi-a spus ca spre sfirsitul sarcinii,cind creste copilul,vor fi crincene,acum e joaca.Pe de alta parte,ginecologul mi-a spus ca sint datorate lipsei de progesteron.asa ca...cu Dumnezeu inainte!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

referitor la arsuri,eu am de la inceputul sarcinii,chiar de la formarea bebelusului(si inainte nu prea stiam ce inseamna),le suport cu stoicism,ce sa fac.Tocmai am vorbir cu sora mea care mi-a spus ca spre sfirsitul sarcinii,cind creste copilul,vor fi crincene,acum e joaca.Pe de alta parte,ginecologul mi-a spus ca sint datorate lipsei de progesteron.asa ca...cu Dumnezeu inainte!!

Eu stiu ca la inceputul sarcinii sunt datorate combinatiei de hormani care relaxeaza musculatura, inclusiv sfincterele stomacului si acidul iese in esofag, iar la sfarsitul sarcinii au cauze mecanice fiindca uterul apasa stomacul in sus si acizii ies mai usor in esofag.
Sunt intr-adevar chinuitoare arsurile astea, dar le vom suporta cu stoicism si va promit ca dupa ce nastem, vor trece!

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

apai,am vazut fete fara arsuri,greturi,mincau in voie,mergeau in voie,etc..
Mie asa mi-a spus doctorul de lipsa de progesteron,arsuri,sini mariti si durerosi in sarcina,constipatie,etc,eu am si primit utrogestan pina haaaaaaaaaaaaaat in sapt 20,"cel putin pina atunci,am observat din studiile si cercetarile facute la maternitate,pe femei gravide ca e bine"a spus nenea doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

LA MULTI ANI TUTUROR FLORICELELOR!!!

PASTE FERICIT CELOR CARE SARBATORESC AZI!

Referitor la arsuri, eu stiu ca apar atunci cand creste uterul in dimensiuni si impinge cumva stomacul. In sarcina cu Matei nu mi s-a intamplat decat intr-o seara, dar a fost cumplit, d eparca imi dadusese cineva foc esofagului, gatului. Stiu ca am mancat niste paine prajita si mi-a trecut.

Fetelor vegetariene, eu nu sunt vegetariana, dar tind sa consum mai mult legume, dar si lactate. De multe ori m-am gandit sa renunt la carne (pt ca niciodata nu simt nevoia sa o mananc), dar mi-e tare greu pt ca sotul meu este carnivor convins si, in plus, el gateste la noi in casa.

Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Mare dreptate are Adimercedes in tot ceea ce a spus referitor la perioada de dupa nastere. Eu am scos priza din functiune (nici ijn ziua de azi nu am pus-o la loc), telefonul il tineam mai mult pe silence. Oricum in timp multe persoane au disparut din viata noastra (in special cele care nu aveau copii). Din pacate mi-am dat seama ca am f f putini prieteni adevarati.

Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Eu nu am avut arsuri la prima sarcina doar atunci cand mananc vinete cu ceapa am arsuri. Nu stiu daca de la cepa sau de la vinete asa ca le-am cam scos din meniu.
Biaz, daca tu zici ca nu o sa aiba copilul colici daca nu mananc carne poate o sa fac si eu efortul sa nu mananc desi nu stiu daca rezist sa nu mananc o friptura de pasare macar asa din cand in cand. La primul copil mancam multa supa si piept de pui facut pe gril si a avut copilul niste colici de nu dormea toata ziua. Si daca mananci linte nu face copilul colici? Nu e grea pt stomac ca si fasolea?Sotul a facut o pasta din linte dar nu am fost prea incantata de ea.

13+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Din experienta stiu ca rosiile dau arsuri. Cam fiecare din gravidele cu arsuri va observa ca un anumit aliment ii da arsuri.
In ce priveste condimentele, dupa ani de mancat mancare internationala pot sa spun ca mancarea romaneasca e foarte cuminte. Ce inseamna condimentat la romani dau restul natiilor la copilasii de 2 ani
Cand am ramas insarcinata prima oara am intrebat medicul ce alimente sa evit. Mi-a spus razand ca in urma cu 20 de ani ar fi spus nu condimentelor, dar apoi s-au gandit cu totii ca asta ar insemna ca toata po****tia feminina mexicana, indiana si in general asiatica (deci cam vreum miliard) sa se infometeze
[La un schimb de retete in clubul mamelor, fiecare a adus cate un fel de mancare. Am gustat din toate (cea din Hawaii e dulce de ti se pleaca), apoi am luat o lingurita dintr-o mancare indiana. E putin spus ca mi-a luat gura foc, aproape ca mi s-a oprit pulsul . Mamica indiana a recunoscut ca nu poate manca mancarea noastra, si-a cerut scuze si a mancat din mancarea ei]

Diana 18 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput