alaptarea si bucuriile ei

alaptarea si bucuriile ei | Autor: fely_alina

Link direct la acest mesaj

buna, vreau sa aud si eu pareri despre alaptare, cine si ce fel de probleme a avut, pt ca eu am ajuns sa ma chinui ingrozitor cu durerile de sani, insa merita nu? aveti alte pareri? multumesc.

alina&razvan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Alina, bine ai venit pe forum .

Eu cred ca merita sa alaptezi, chiar daca la inceput e greu. Uite aici un subiect despre alaptat, unde poti sa primesti mai multe sfaturi:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134143

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

durerile de san trec, ramane in schimb o mare satisfactie si bucurie ca ai putut sa ii oferi copilului tau ce e mai bun
o sa vezi, in curand vei simti placerea alaptatului

toate trecem prin niste momente mai dificile la inceput, dar daca ai lapte, aduna toata forta de care dispuisi treci peste ele.

si nu uita, lapticul tau e foarte pretios, fa tot ce poti ca sa il pastrezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Probleme apar la inceput, pana se invata "mecanismul". Dar trec durerile si totul se va desfasura foarte natural. Trebuie rabdare si dorinta de alaptare. Succes!

Ioana 36+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Durerile trec si se uita, iar satisfactia de a hrani copilul natural este imensa. Laptele tau este alimentul ideal. Cat are bebe? Banuiesc ca sunteti la inceput?

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fely_alina spune:

multumesc celor care au raspuns, bebelul meu are 2 luni si cateva zile, abia acum au aparut durerile, binentels si dupa o mastita ingrozitoare de acum o luna, insa nu voi renunta inca, am alaturi de mine garmastan si glicerina boraxata, sper sa-mi fie mai bine. Sanatate la toata lumea!

Alina & bebe Razvan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Durerile trec si se uita, iar satisfactia de a hrani copilul natural este imensa. Laptele tau este alimentul ideal. Cat are bebe? Banuiesc ca sunteti la inceput?

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

multumesc mult

Alina & bebe Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Salut Alina,si eu am avut dureri ingrozitoare,la inceput a fost ca aveam sanii prea sensibili si cand incepea sa traga baiatul meu imi venea sa ma urc pe pereti,dar au trecut dupa vreo 2 luni.Apoi a inceput sa mi se intareasca sanul stang pt ca baiatul refuza sa manance din el,si era cat pe ce sa dau in mastita.Solutia la mine a fost sa ma storc permanent si masaj tot timpul in completare cu dusuri calde.

E minunat sa alaptezi,multe femei se plang ca e incomod.Mie mi se pare si mai incomod sa te trezesti permanent,mai ales la inceput cand mananca foarte des,sai prepari biberonul cu lapte; cu sanul,numai lai scos si gata si nici copilul nu sta si asteapta.

Pana acum auzeam la toata lumea ca e foarte bine sa alaptezi cat mai mult.Dar de curand sa dat la stiri ca sa facut un studiu din care a reiesit ca alaptatul mai mult de 4 luni devine toxic,acum sicer nu mai stii ce sa mai crezi.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Fetelor, terminati cu prostiile! Alaptatul nu este toxic.
Daca mama mananca prostii, fumeaza, bea sau mai stiu eu ce, e normal ca astea sa se duca si la bb prin alaptat. Dar probabil ca s-au du s si cand era in burtica. Ca sa nu mai zic ca aerul pe care-l respira mama il respira si bb.
Intre alaptat si alimentele pe care degeaba le alegem cat putem noi mai bine (ca poluarea e peste tot, nu stau acu sa explic cum duce ploaia de colo colo fosfatii si alte nebunii...), mereu alaptatul o sa iasa castigator. Si cred ca nu trebuie sa fi un geniu ca sa intelegi de ce.
Istetii de la TV si-au facut raiting sustragand dintr-un material ceea ce li s-a parut lor mai incitant, nu au dat toata informatia.
Altfel suna daca ziceau: daca mama consuma alimente periculoase sau traieste intr-un mediu poluat asta se transmite si-n lapte.
Culmea e ca asta scrie pe aproape toate medicamentele. Daca medicamentul e periculos se duce si-n laptele mamei. Dar de asta nu s-au legat.

Mergi la inceput

buna,
asa este, laptele poate fi daunator doar daca tu ca si mamica consumi alimente daunatoare pt bebe sau bauturi interzise, daca stai sa te gandesti e logic sa fie asa. cert este ca indiferent de sacrificii, MERITA sa faci orice pt bebicul tau si asta o simti in momentul cand il tii in brate la pieptul tau. Am realizat ca indiferent de cat de greu imi va fi, nu voi inceta sa alaptez momentan decat daca imi va fi interzis de medic, inca am dureri dar totul se uita atunci cand imi vad copilul multumit si satul :).
Deci mamici, multumesc de sfaturi si toate cele bune familiei voastre.

Alina & bebe Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

DA! DA!

E super sa alaptezi, crede-ma. Si eu am avut dureri in primele luni, moderate totusi, n-am avut mastita sau ragade, dar cand Andrei apuca sanul, imi venea sa ma urc pe pereti de durere, cel putin in primul minut, apoi mai usoare... mai ales ca Andrei ma transformase in suzeta.

Dar mai apoi, (ahhh, inchid ochii si zambesc) bucuria pe care o simti cand oferi sanul si puiul te priveste, pune manuta pe celalalt san si-l mangaie... nu se compara cu nimic. E unica!

Andrei a fost alaptat pana aproape de 2 ani si a ramas cu dragostea pentru "nunutzii de la care a papat bebe nonic" cum zicea acum cateva luni. Inca ii mangaie si-i pupa.

Cand ii oferi sanul, ii oferi toata dragostea ta, protectia, siguranta, iar puiul tau va constientiza si-ti va multumi prin diferite moduri, de care te vei bucura la randul tau. Si-atunci vei stii c-ai facut un lucru bun alaptandu-l.

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput