Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*
Raspunsuri - Pagina 15
Cricor spune:
meru, eu sa-ti spun drept l-am mutat fara nici o strangere de inima, sincer imi e greu sa cred ca in aceeasi generatie pot exista doua invatatoare cu un astfel de caracter.La mine asta a fost principala problema, mi-a fost greu sa accept ca un astfel de om imi modeleaza copilul, asa ca am lasat-o sa-si vada de ale ei si mi-am luat copilul de acolo. Sistemul poate sa fie cum or fi, dar, dar..omul ala de care depind copii ar trebui sa fie om. Si ma uit la alte prietene care au copiii in alte clase sau scoli si desi sunt probleme ... nu sunt de felul celor care existau la noi in clasa. Parintii..ce sa zic..cand eu am spus ca sunt impotriva urecheatului si trasului de par (care era frecvent)...raspunsul general a fost "pai ce vreti doamna, cum sa-i tina in frau altfel?" - si asta era doar o problemuta intre multe alte.
Cu religia, am vazut si la subiectul separat ca sunt probleme... La ei anul trecut a fost oaza de normalitate...un om cald si mai ales calm.
crisseis spune:
Eu sunt in urma cu noutatile despre religie. Nu mai e obligatorie ora?Nu ne-a spus inca nimeni nimic.
simali spune:
Religia nu a fost obligatorie niciodata. Parintii pot face cerere la inceputul anului daca doresc scoaterea copilului lor de la ora de religie. Dupa varsta de 16 ani elevii pot face cerere singuri.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
meru spune:
Simali, multumesc de lamuriri, asa stiam si eu dar la scoala asta au facut asa un caz, de mi-a lasat un gust amar. Initial, nu s-a opus faptului ca nu fac religia dar varianta propusa a fost sa las copilul la ora sa deseneze, in timp ce ceilalti faceau religia. Am spus ca chiar este o problema, cum adica nu face religia dar sta la ora! Ca-mi iau copilul si merg in parc, ceea ce am si facut. De aici, a degenerat totul, invatatoarea facandu-mi zile negre, reprosandu-mi ca fac ce vreau eu, peste regulile ei si multe altele. O intimidare pe fata. Nu-ti spun ce satisfacute sunt doamnele din clasa, care au auzit discutia/ monologul, ba povestesc mai departe.
Cricor, asa e, de asta mi-am mutat si eu copilul, fiindca "doamna" se purta urat, pedepsea in permanenta un copil problema, care pana la urma a si fost mutat rapid la alta scoala, ca sa scape de el. Nu pot sa nu ma intreb insa ce fel de persoane, au ramas in sistem. Nu oricine rezista si face fata, e musai sa ai "aptitudinile" necesare. Pana la urma, ora s-a mutat la sfarsitul zilei si eu sunt pe lista neagra.
Tot una care a refuzat cu fermitate temele de vacanta!
Cricor spune:
Avuram si sedinta. Spre marea mea bucurie, invatatoarea pare un om normal. Eu, cu sechele de la anterioara...stateam in garda sa ascult nemultumiri uriase si dovezi de netagaduit ca avem niste copii nesimtiti si needucati ... acuzele n-au venit, sedinta s-a desfasurat pe un ton normal, asa cum imi imaginam eu ca trebuie sa se desfasoare o adunare de oameni normali cu mintile acasa, cu glas si coloana vertebrala. Cred ca cel mai mult mi-a placut ca ne-a spus ca sunt inca copii, cu anii astia nu se vor mai intalni niciodata si in opinia ei nu tonele de teme ii vor ajuta sa evolueze ci discutiile, intrebarile pe care invata sa si le puna, cum sa obtina raspunsuri...Nu ma iluzionez ca totul va fi minunat si fara nici un fel de probleme, dar diferenta fata de cealalta invatatoare este uriasa.
Am si eu o intrebare. Voi ati gasit un caiet case cheama de abilitati? Are foaie velina si are formatul caietelor de muzica, biologie de pe vremuri. daca da, spuneti-mi si mie unde - in Bucuresti ma intereseaza.
ni-na spune:
La noi doamna a comandat caietul de abilitati la o editura.Costa 11 ron.Nu stiu amanunte ca nu l-am vazut inca.Altceva voiam sa intreb:vi s-a spus de un vaccin care se face in scoala?Ceva contra GRIPEI NOI?Am inteles ca nu e obligatoriu,iar d-na nu stia amanunte.Voi stiti ceva de asta?
lacr@ spune:
Buna.am si eu baietelul in clasa aIIa ...Andrei Theodor -09-05-2001...Colegiul National Iasi ..Spre multumirea noastra n-am avut probleme cu dna in cls I.
Succes celorlalte mamici si intelepciune in rezolvarea problemelor ! Andrei scrie cam urat ,ce sfaturi imi dati ?ms
Anina_n spune:
Bine v-am regasit, dragi mamici ! 
Alina, felicitari pt. bb Stefan Daniel ! 
Marie, cred ca e tare fericita ca surioara mai mare. ![]()
Cristina afost fara verisoarele ei, vara aceasta si tare i-au mai lipsit.
Dar a reinceput scoala si au revenit si verisoarele ei, acasa. ![]()
Peste vara, Cristina a lucrat din caiete de vacanta de la ed. Paralela 45, chiar daca d-na. nu le-a cerut sa o faca.
Si totusi, sapt. trecuta, d-na. inv. le-a cerut copiilor, caietele in care au lucrat peste vara.
Materia de cl. a II-a abia de acum o vor incepe, la matematica si la romana, unde au avut deja, de scris 1 strofa din imn si de invatat cele 3 strofe din manual.
2 sapt. au facut recapitulare si evaluare, la romana si matematica.
Aflam cum s-au descurcat, sapt. viitoare la prima sedinta din acest an scolar.
Teme au avut incepand din a 2-a zi, fise, atat la romana , cat si la mate.
La optional, nu mai fac nici ei, engleza, ci, caligrafie, cu dl. director adjunct(invatator).
Cu religia...eu n-am nimic impotriva, iar Cristinei ii plac orele de religie, deocamdata.
Cu scrisul....Cristina mananca litere si scrie in graba, neiesindu-i prea frumos, mai ales ca e si cu gandul la joaca, cu vremea asta frumoasa.
Dar am zis ca-si va intra in ritm si-si va recapata scrisul frumos de la inceput. Sper ! ![]()
Mult succes, tuturor scolareilor de cl. a II-a !
Si un weekend cat mai fain !
[gtup]
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

khristin spune:
Salutare scolareilor de clasa a doua 
Am inceput si noi scoala de 3 saptamani si ne place
. Pana acum scolarita mea a avut deja o prezentare in fata clasei a 5 lucruri care o reprezinta, o testare de ortografie, la care a obtinut nota maxima si multe teme in comparatie cu clasa intai. Si asta doar la engleza, caci urmeaza si temele in franceza. Dar una peste alta, se pare ca nu sint probleme. Urmeaza sa cunoastem si noi cele doua profesoare pe 1 octombrie sa ne facem o impresie personala. In rest lucram din culegeri, face adunari/scaderi cu trecere peste ordin, inmultiri/impartiri usurele si mai ales citim. Acum a facut o pasiune pt. micile enciclopedii despre animale, si despre corpul omenesc.
Alina, felicitari pt. bebelus sa va traiasca si surioara sa fie la fel de iubitoare mereu ca in prima zi
.
Cricor, foarte bine ca ai mutat copilul. Dar copierea imnului chiar la ce foloseste? Astia aici nu scriu O'Canada da-l stiu pe de rost. Chiar in RO se mai intoneaza imnul in clasa zilnic ca pe vremea noastra? 
Anina, spor la caligrafie 
A propos de religie, se preda religia catolica sau cea ortodoxa? Ma intreb cam cum se diferentiaza cele doua la astfel de ore si daca toti parintii sint de acord...Si ce se mai invata in clasa a doua? Pupici si un an nou scolar plin de succese 
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé
Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.