Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (318)
Raspunsuri - Pagina 15
asteryaro spune:
Buna dimineata!
Ok, acum m-am lamurit ce-i cu coxita asta, destul de nasol, si dureroasa inteleg... Sper sa treaca repede.
Pai Maraki, ce nu stiai de tras la tinta? Ai incercat?
Ana de France
, sa creasca mare Anastasia, LA MULTI ANI
, ai dreptate, oare cand a trecut timpul asa repede?
Gio, felicitari pentru stea
, esti un membru de baza! Sper ca ai terminat cu acrobatiile si-l lasi pe Edi linistit, sau ii place adrenalina si lui? Pupam pe Marco.
Bianca, de un an ati scapat de olita? Wow, ce de timp... L-a ajutat si cresa mult, banuiesc, acolo au program de training la olita.
Noi...
Suntem bine, vom iesi afara, intr-o plimbarica, poate si sa-i ducem mancare sotului, sa vedem.
Azi am avut un piept de pui: jumatate l-am facut mini-snitele, jumatate ciorbita de perisoare (fara bors, fiindca n-am avut
). Am mai facut si un pilaf, si gata. Maine si poimaine am smotru
, tot maine vreau sa vopsesc oua rosii, conform traditiei ortodoxe, vineri vine maica-mea sa-mi aduca jumate de mielut, sambata gatesc, si duminica voi fi gata obosita, dar voi manca pe cinste.
Razvan se uita la desene (Thomas + "Atea hunghii tu Moghi" - Cartea Junglei cu Mowgli
), si reproduce pasaje din ce spune povestitorul...
Gata, plec sa ma spal, vb mai tarziu.
Kiki si
Nicolae-Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)
maraki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui silvi_2005 Maraki am vb cu Jean si a zis ca se poate sa fie acesta inflamatie aparuta posterior racelii, asa cum apare si reumatismul tot dupa raceala apar uneori inflamatii tranzitorii ale articulatiilor care trec in mod normal de la sine, cu un usor antiinflamator. Coxitis fugax se traduce pe intelesul tuturor inflamatia tranzitorie a articulatiei soldului , soldul il deranjeaza ?ca eu nu am inteles ca la sold e problema din ce ai scris tu "incheietura piciorului". O sa urmezi tu indicatiile medicului care l-a vazut bine ca l-ati dus si daca nu ti se pare ok dupa ce trece faceti un control cu analize de sange eventual sa vedeti daca sunt modificari care sa indice ceva neregula. Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006 Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Da Silvie, acolo este la sold dar eu asa am scris: incheietura piciorului
asa a spus si dr. ca din urma racelii s-a ales cu asta. Inca schioapata, nu s.a schimbat nimic, are nurofen luat doar de 2 ori pana acum, schioapata cu piciorul drept, nu il indoaie cand merge. Ce chestie, habar nu aveam ca te poti alege cu asa ceva in urma racelii
Eu te bombardez cu intrebari daca e ceva 
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Giova spune:

Nu stiu ce e cu steaua aia, noroc cu Bianca, caci de nu...trecea neobservata.
Noi am venit din oras asa cum am plecat. S-a tuns al meu sot, am platit niste facturi si cam atat. Am intrat cu el la Zara in Mall sa ne facem sange rau si spre casa. Bicicleta nu am gasit. I-am aratat-o aseara pe cea a lui Clara si mi-a zis ca el vrea rosie nu verde.
Silvia mersi pt. reteta. ma gandeam ca asa-i facut zucchini aia, asa-i fac si eu, doar ca pun ulei numai la sf. pe ei. O sa fac si asa cu umplutura, dar dupa paste, cand venim acasa.
Bianca mersi de detaliile d epe mess. Nu am apucat sa-ti raspund. Tot la banii aia, vroia si cumnata. cred ca e acelasi model.
Cristina spor la plimbarica.
Azi nu am facut nimic, dar urmeaza. oricum Edy e mai agitat decat Marco. Chiar ii ziceam lui Clau, ca noi numai copii dintr-astia stim sa facem. sau se trage de la ciocolata si cola care le mai bag eu...din cand in cand
.
Ana la cat mai multe luni....doamne ce a trecut timpul. poze?
Poate lichid dintr-asta o fi avut si marco de schiopata....
Acum e ok, la dr. nu am mers cu el.
Maraki uite ca ti-au explicat fetele, sper ca te-ai mai linistit. sa ne zici daca l-ai putut mobiliza pe Angelos la pat.
fug la treaba. se vede ca nu a iesit ieri copilul afara. arata casa, ca dupa razboi, nu ca si dupa o curatenie de paste
.
_
Gio
26+ si Marco(06.01.2006)
poze
gabi78 spune:
Fetelor stiu ca multe dintre voi sunt foarte receptive la astfel de mesaje si apelez la ajutorul vostru.
Este vorba despre un baietel de aproape 9 ani care sufera de Osteosarcom telangiectatic. Andrei a fost operat la spitalul Marie Curie si i s-a extripat o parte din tumoarea care ii atinge coastele 3-4. Intre timp au fost depistati noduli si pe plamani.
Andrei este sub tratament in momentul de fata la Bucuresti si pentru o operatie in strainatate are nevoie de minim 30 000 de euro.
Povestea lui o puteti citi aici: http://andreidumitrescu.blogspot.com/
Va rog in masura in care fiecare poate sa il ajutam!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
DPN 28.06.09
maraki spune:
| citat din mesajul lui asteryaro Maraki, poftim solutie: da cpy/paste la ce-ti da pe Google despre diagnostoc si tot cu Google fa traducerea din germana in romana. Simplu, nu? Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006) poze (1),(2),(3),(4) |
astery ce trebuie sa scriu sa imi traduca? unde intru exact?
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
| citat din mesajul lui silvi_2005 Maraki am vb cu Jean si a zis ca se poate sa fie acesta inflamatie aparuta posterior racelii, asa cum apare si reumatismul tot dupa raceala apar uneori inflamatii tranzitorii ale articulatiilor care trec in mod normal de la sine, cu un usor antiinflamator. Coxitis fugax se traduce pe intelesul tuturor inflamatia tranzitorie a articulatiei soldului , soldul il deranjeaza ?ca eu nu am inteles ca la sold e problema din ce ai scris tu "incheietura piciorului". O sa urmezi tu indicatiile medicului care l-a vazut bine ca l-ati dus si daca nu ti se pare ok dupa ce trece faceti un control cu analize de sange eventual sa vedeti daca sunt modificari care sa indice ceva neregula. Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006 Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Silvie cum adica inflamatia articulatiei? Cum arata articulatia? nu e ca un zgarci? la ecografie de ce au spus ca are lichid adunat?
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
| citat din mesajul lui andiaroro Maraki in 2 saptamani cam dispare totul...asta se banuia ca avea si Alex anul trecut cand ziceam ca schiopata. initial au zis ca-l muscasera urzicile si de asta ii era frica sa calce si apoi ca ar putea fi asta.in fr se cheama coxite transitoire (trecatoare pe scurt: la gimnastica fost ok s-au straduit si ei acolo...mi-a placut de alex ca a tinut minte ex si era primul la orice nou element...poze o sa va pun, dar sunt cam ratate ca am apasat aiurea pe o setare la aparat...noroc ca a mai facut taica-su cu camera, dar alea stau inca pe dvd pana gasim o solutie sa le descarcam. revin, ca-s ocupata. acum am scris mai mult pt maraki ieri anastasia a facut o luna..nu-mi vine sa cred ca a trecut atat de la nebunia aia cu pompierii si salaia de nastere de la urgente plina de oameni ce roteau in jurul meu ana si alexandre (17.02.2006) |
Ana sa va traiasca printesa Anastasia
si sa fie sanatoasa
Multumesc mult ca ai intrat sa imi explici 
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Giova, s.a mai dat jos din pat Angelo, se duce pe la jucarii si vine din nou sa stea in pat. Daca simte ca il doare, sta singur ca nu are incotro.
Astery astazi nici o sansa cu olita, nici la cada nu a vrut pt ca il durea piciorul. Si Angelo la fel face cand se uita la dvd, repeta dupa personaje ![]()
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
silvi_2005 spune:
Maraki uite aici ai toate informatiile http://en.wikipedia.org/wiki/Transient_synovitis iti arata si o poza cu articulatia, textul e in engleza dar intelegi destul de usor ca termenii astia medicali sunt cam la fel. Articulatia este formata din cartilaje si ligamente care o tin legata, daca lichidul intra-articular creste in cantitate se intind ligamentele si de aici termenul ca se inflameaza, deoarece creste si ea in volum.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
asteryaro spune:
Maraki, uite, poate asa e mai usor:
Tranzitorii synovitis de #351;old (numit #351;i toxice synovitis; a se vedea mai jos pentru mai multe sinonime) este o condi#355;ie de auto-limitare, īn care exist#259; o inflama#355;ie a c#259;ptu#351;elii interioare (de synovium) din capsul#259; de #351;old comune. Termenul de iritabil #351;old se refer#259; la sindromul acut de #351;old durere, rigiditate comune, flasc sau non-weightbearing, indicativ de o condi#355;ie de baz#259;, cum ar fi tranzitorie synovitis sau infec#355;ii ortopedice (cum ar fi artrit#259; septic#259; sau osteomielit#259;). [1] Īn fiecare zi practici clinice Cu toate acestea, iritabil #351;old este frecvent folosit ca sinonim pentru tranzitorie synovitis.
Tranzitorii synovitis de obicei afecteaz#259; copiii īntre trei #351;i zece ani (dar nu a fost raportat la o perioad#259; de 3 luni-vechi sugari #351;i la adul#355;i [2]). Este cea mai frecvent#259; cauz#259; de durere brusc#259; #351;old #351;i neputincios la copiii mici. [3] [4] Baietii sunt afectate de dou#259; pān#259; la de patru ori la fel de des ca fetele. [5] [4] [6] cauza exact#259; nu este cunoscut#259;. Un recent infec#355;ii virale (cel mai frecvent un infec#355;ii ale tractului respirator superior) sau un traumatism au fost postulat ca precipitarea evenimentelor, de#351;i acestea sunt raportate numai īn 30% #351;i 5% din cazuri, respectiv. [6]
Tranzitorii synovitis este un diagnostic de excludere. [3] Diagnosticul poate fi f#259;cut#259; īn tipic stabilirea de durere sau #351;chiop#259;tare copil īntr-un tān#259;r care nu este īn general, r#259;u #351;i nu are nici un traumatism recent. Exist#259; o gam#259; limitat#259; de mi#351;care a #351;oldului comune. Analizele de sānge pot s#259; prezinte u#351;oare inflama#355;ii. O scanare ultrasunete de #351;old comun poate afi#351;a o colec#355;ie de lichide (efuziune). Tratamentul este cu non-steroidal anti-inflamator de droguri #351;i limitat#259; greutate-rod. Condi#355;ia de obicei, se #351;terge de la sine īn termen de #351;apte pān#259; la zece zile, [4], ci un mic grup de pacien#355;i vor continua s#259; aib#259; simptome de cāteva s#259;pt#259;māni. Rata de recuren#355;#259; este de 4-17%, cea mai mare parte a ceea ce este īn primele #351;ase luni. [7
ARANJEAZA TU DIACRITICILE, EU N-AM TIMP.
Cristina si
Nicolae-Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)