PREGATIRI DE PASTI
Mai sunt cateva zile pana la sarbatorile Pascale si ma gandesc sa schimbam idei despre masa da Pasti.Ce bunatati pregatiti,mai ales ce dulciuri si ceea ce m-ar interesa cel mai mult o reteta buna pentru drob (nu neaparat din carne de miel).
Eu nu m-am hotarat inca ce fac,dar avand in vedere ca ai mei nu mananca carne de miel ,nu stiu exact ce voi face.
Oricum va rog sa ma ajutati cu o reteta pentru un drob bun.
Multam fain ! si va
Raspunsuri
Delphinas spune:
Monica de multisor ma uit la drobul asta mi se pare simplu de facut. si cred ca ar avea gust bun.
nici noi nu suntem mari amatori de carne de miel. cred ca voi pregati o friptura de pui, e mai usurica si place multora.
la capitolul prajituri, voi face cozonac si pasca si poate vreo prajitura ceva.
poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Emma INVINGE cancerul
claudia_a spune:
Noi suntem traditionalisti, plus ca ne si place mielul... insa drobul il fac din ficat de pui si piept de pui...cum? asa:
Drob: 1 ceapa mare calita in ulei cu 600 gr ficat de pui si un piept de pui 9taiat bucatele); cand se schimba culoarea carnitei se adauga 1 morcov mare ras sau tras la robot, se adauga sare, piper, cimbru... dupa gust!
Se raceste compozitia si se pune la robot pentru cateva secunde (sa mai ramane bucatele mai mari de carnita printre compozitie), se toaca 3-4 cepe verzi cu tot cu frunza si marar si patrunjel (dupa dorinta) si 3 oua. Se amesteca bine compozitia.
In tavite de cozonac sau vas yena unse cu ulei, se pun doua foi de placinta (cumparate - eu folosesc Bella ca sunt foarte subtiri) si se ridica marginile sa ramana si in afara (pentru a le putea aseza "capacel" peste drob... se toarna compozitia, se niveleaza si se mai toarna putin ulei... se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste! E delicios... eu fac si in timpul anului, inlocuind astfel preparatele din comert!
Pentru masa de Paste:
Noaptea cand venim de la biserica: pasca, oua rosii, drob cu mustar, cas de oaie cu ceapa verde, ridichi, rosii!
In ziua de Paste la pranz: oua, pasca, ciorbita de miel cu multa stevie, ceapa verde, leustean; fritura de miel pusa la macerat cu 2 zile inainte (cu vin rosu, mirodenii, piper, sare, cimbru, ceapa multa...), cozonac cu multa nuca si cacao!
Cam asa petrecem noi Pastele in fiecare an!
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
michela09 spune:
Draga claudia_a, pare delicioasa reteta ta de drob, si cel mai important poate o sa ii placa si fiicei si sotului meu (numai eu mananc drob traditional). Mie sigur o sa imi placa,(fie vorba intre noi, sunt o mare pofticioasa si mancacioasa )!
Monikka poate ar trebui sa incerci sa pui carnea de miel la macerat o noapte in vin, putin ulei, ceapa, usturoi, verdeata, diverse condimente, si a doua zi la cuptor cu ea, nu se mai simte gustul acela de oaie.
Pentru Paste o sa pregatesc rulouri din piept de pui umplute cu gogosar (sau cu altceva, ma mai gandesc), salata de cruditati, salata de ton, pui pe sticla, frigarui de pui, tarta cu crema de lamaie si bezea, pasca - bineinteles, profiterol.
Asta am planuit pana acum, dar s-ar putea sa ma sucesc, ca doar mai am timp o saptamana!
Mihaela
happymum spune:
ce ma bucur ca am gasit subiectul acesta.
tare as avea nevoie de sfaturi in privinta carnii de miel.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
VA ROG FRUMOS SA IMI VOTATI FINUTA LA CONCURS. MULTUMIM DIN INIMA! http://concurs.pampers.ro/profile/28618
_
Asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama! Cand sa vie... ? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie
Amintirea cea mai draga mie
Poze noi cu maruta mea
catalina2307 spune:
Mielul isi pierde din mirosul si gustul specific dar se si fragezeste daca il tineti 24 ore in iaurt. Nu il spalati , nu il primeniti, decat acoperiti cu iaurt bine, bine si bagati la frigider. A doua zi se spala de iaurt si se prepara.
adarius spune:
buna,eu oricum ar fi nu o mananc deloc carnea de miel,eu fac de obicei tot un fel de drob dar un pic mai altfel: 500gr sunca,300gr cascaval,4oua fierte,5oua crude, 3linguri smantana ,3linguri faina,ceapa verde,patrunjel verde,un ardei rosu,toate taiate cubulete si amestecate,binenteles condimentate si bagate la cuptor,in tava de chec sau normala,noua ne place f mult.
laura72 spune:
oua rosii,drob telemea cu rosii si ridichi,ceapa verde,icre,scrumbie marinata/macrou daca nu e suficienta .salata de beuf.
ciorba de miel si de pasare
stufat de miel
friptura miel si pui
scrumbie la gratar
cozonac,pasca si tort ca e ziua tatei,surorii si baietelului meu.
Michaela 09scrie-ne ,te rog,reteta de tarta de lamaie cu bezea.
sissica spune:
de cand ma stiu la noi de Paste,s-a facut ,miel umplut. adica o parte din miel se umple cu un amestec de maruntaie,oua,verdeata,etc,...taiate cubulete,care se da la cuptor pana se rumeneste bine carnea de miel.se mai face nelipsita pasca,cozonaci multi cu nuca,mac,rahat,sarmalute in oala de lut,aperitie fel de fel,salata de boef,ciorbita de miel,prajitura Regina Maria,
dar toate astea sunt facute de mami a mea,,ca eu in bucatarie sunt antitalent
vreau si eu un
manon spune:
catalina, eu iti recomand sa nu speli iaurtul. dupa ce a stat carnea cateva ore bune in iaurt (eu pun si sare, piper, putina menta proaspata si putin busuioc in iaurt) pune-o la cuptor si ai sa vezi cat e de buna !! culoarea va fi foarte frumoasa, ciocolatie si nu se va simti iaurtul absolut deloc. (va fi "secretul" tau)
Citat: |
citat din mesajul lui catalina2307 Mielul isi pierde din mirosul si gustul specific dar se si fragezeste daca il tineti 24 ore in iaurt. Nu il spalati , nu il primeniti, decat acoperiti cu iaurt bine, bine si bagati la frigider. A doua zi se spala de iaurt si se prepara. Catalina |
catalina2307 spune:
manon - multumesc mult. Stiu o reteta similara. Sotul meu este grec si la ei se prepara mielul cu iaurt sau cu branza.Este adevarat la cuptor se pune la sfarsit. Se pregateste carnea, se dezoseaza si se amesteca fie cu iaurt fie cu branza si se baga la cuptor.Dar asa cu iaurt de la inceput nu am facut niciodata. Nu se arde sau nu se afuma iaurtul pana este gata carnea?