PREGATIRI DE PASTI

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Eu de sarbatori ma pregatesc in felul urmator: iau telefonul si le sun pe mame si le intreb ce ne pregatesc si noua....Eu am sa fac o ciorba de vitel (nu ne place mielul) si niste friptura tot de vitel cu vin, condimente...Ouale, drobul si prajiturile le fac mamele ca sunt mai experimentate. Pasca si cozonacul le cumpar de obicei...

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Anul asta o sa fac si eu drob pentru prima data dupa o reteta pe care o am de la o prietena de pe DC (dau copy-paste la reteta scrisa de ea):
"- trei pungi de ficatei de pui, doua pungi pipote de pui si carnea de la trei-patru pulpe de pui;
Fierbi pipotele si pulpele de pui, dupa ce s-a fiert carnea si pipotele scoti carnea de pe pulpe(dupa ce se raceste), calesti ficateii si ii pui intr-un scurgator sa se scurga de ulei. Cureti doua cepe potrivite. Apoi dai totul prin masina de tocat. In amestecul obtinut pui sare, piper dupa gust, 3-4 oua , marar vrede tocat. Se amesteca bine. Pui pe doua tavi de cozonac folie aluminiu apoi jumatate de tava compozitie, pui in mijloc cate un ou fiert tare din loc in loc apoi umpli tava cu compozitie. Se da la cuptor cam jumatate de ora la foc potrivit." (cred ca eu o sa mai adaug si ceapa verde).


Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Va rog sa imi impartasiti din experienta voastra cea mai reusita si mai buna reteta de PASCA.

Eu am urmatoarea nelamurire:
- daca pun compozitia din branza si stafide intre doua aluaturi de cozonac nu risc ca pasca la mijloc sa fie lipicioasa, adica nefacuta. Urasc sa vad o liniuta de coca nefacuta, umeda si lipicioasa.
Pe de alta parte nici sa adaug gris si / sau faina in compozitia cu branza nu imi place.
La placinta cu branza folosesc urda insa anul acesta parca e un facut ca nu gasesc urda (cumparam de obicei de la napolact dar nu stiu ce se intampla la fabrica ca nu mai aduc - le-am inebunit pe vanzatoare merg luni-miercuri si vineri cand primesc marfa si intreb).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Mielul isi pierde din mirosul si gustul specific dar se si fragezeste daca il tineti 24 ore in iaurt. Nu il spalati , nu il primeniti, decat acoperiti cu iaurt bine, bine si bagati la frigider. A doua zi se spala de iaurt si se prepara.

Catalina






Orice carne tinuta in iaurt, kefir , sana samd e mullt mai frageda si are gust bun, eu asa fac si cu pieptul de pui care e fad, il tin in iaurt cu condimente cateva ore la frigider.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Laura72, imi pare rau ca iti raspund cu intarziere.
Tarta cu crema de lamaie si bezea am gasit-o pe un blog culinar, cred, nu mai tin bine minte unde si al cui (sper sa nu se supere nimeni din ac. cauza), mi-a placut cum suna, mi-am notat-o si am si probat-o! E delicioasa! Uite reteta:

Trebuie pregatita o foaie din 150g unt,75g zahar,300g faina,1 galbenus, 3 linguri suc lamaie, coaja unei lamai. Se amesteca intr-un castron ingredientele pentru foaie, se face o bila, se inveleste in folie si se tine la frigider o ora.
Pregatesti crema: 400ml lapte, 50g zahar, o budinca vanilie (sau 50g amidon),5 galbenusuri, coaja si zeama de la o lamaie (in reteta erau doua lamai, dar pt. gustul meu era prea mult). Se pune la foc mic laptele,zaharul,coaja de lamaie. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu budinca si 2-3 linguri lapte,sucul de lamaie,turnam peste laptele ce fierbe si lasam pina se ingroasa, dupa care lasam sa se raceasca.
Aluatul de la frigider se intinde in forma de tarta unsa si pudrata cu faina, se inteapa in mai multe locuri cu furculita si se da la copt 10 min.
Se pregateste si bezeaua din 5 albusuri si 100g zahar. Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si 1\3 din bezea se amesteca cu crema de galbenusuri. Se toarna peste tarta si punem din nou la cuptor 15 min. Se intinde restul de bezea deasupra(poti sa faci diferite modele) si se coace inca 10 min la foc mic, avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare.
Sper sa o probezi si sa iti placa si tie!
Mihaela


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetele, iata cateva retete pentru friptura de miel, sunt niste filmulete super
http://www.bucataras.ro/video-cum-prepari-coaste-de-miel-cu-legume/

Tot acolo gasiti si pasca facuta de mine, o minunatie!!

Anul acesta este special pentru noi, piticul mic face 1 an chiar cu o zi inainte de Paste, asa ca ii voi pregati un tort-iepuras
Si mai gatesc asa:
- drob din organe de pui
- rulouri din sunca cu salata de cruditati
- vom mai avea un platou cu branzica, ceapa verde, ricdichi, rosii, castraveti, masline
- bineinteles ouale rosii
- mama s-a oferit sa faca salata de boeuf
- pulpa de miel (trebuie sa ma decid ce reteta fac...)
- cartofi copti
- friptura de pui (poate un pui pe sticla, ca mi-ati facut pofta )
- ciorbita de miel
- cozonac si pasca (pe-astea ni le face un prieten-patiser.) As fi vrut sa le fac eu, dar efectiv n-o sa am timp sa le fac pe toate
Pfiu...ce foame mi-e!!


Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Citat:
citat din mesajul lui michela09

Laura72, imi pare rau ca iti raspund cu intarziere.
Tarta cu crema de lamaie si bezea am gasit-o pe un blog culinar, cred, nu mai tin bine minte unde si al cui (sper sa nu se supere nimeni din ac. cauza), mi-a placut cum suna, mi-am notat-o si am si probat-o! E delicioasa! Uite reteta:




e reteta de la mine de pe blog si ma bucur ca ai incercat-o.e delicioasa,noua ne place foarte mult.

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

nu e absolut nicio problema. eu am un cuptor clasic, am grija sa fie incalzit bine inainte si intotdeauna am apa intr-o tava asezata chiar deasupra arzatorului. iese ok, avand grija sa intorc bucatile de carne. chiar nu mi-am pus problema ca s-ar putea afuma iaurtul...pana acum nu mi s-a intamplat (sunt cativa ani de cand fac friptura de paste asa). oricum, o sa fiu atenta.
paste luminat si plin de bucurie !!

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

manon - multumesc mult. Stiu o reteta similara. Sotul meu este grec si la ei se prepara mielul cu iaurt sau cu branza.Este adevarat la cuptor se pune la sfarsit. Se pregateste carnea, se dezoseaza si se amesteca fie cu iaurt fie cu branza si se baga la cuptor.Dar asa cu iaurt de la inceput nu am facut niciodata. Nu se arde sau nu se afuma iaurtul pana este gata carnea?

Catalina



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

ai perfecta dreptate cu aluatul "necopt". eu iti recomand "pasca fara aluat" care e super !!! de doi ani numai asa fac si am scapat de truda framantarii aluatului, creste, nu creste, e pufos, nu-i pufos, e buna faina...adica toate angoasele unei femei cu "pretentii" de gospodina. ...si e buna, nenicaaaaa!!! mananci si plangi cu gandul la cantar si glicemie...

Citat:
citat din mesajul lui Zadi

Va rog sa imi impartasiti din experienta voastra cea mai reusita si mai buna reteta de PASCA.

Eu am urmatoarea nelamurire:
- daca pun compozitia din branza si stafide intre doua aluaturi de cozonac nu risc ca pasca la mijloc sa fie lipicioasa, adica nefacuta. Urasc sa vad o liniuta de coca nefacuta, umeda si lipicioasa.
Pe de alta parte nici sa adaug gris si / sau faina in compozitia cu branza nu imi place.
La placinta cu branza folosesc urda insa anul acesta parca e un facut ca nu gasesc urda (cumparam de obicei de la napolact dar nu stiu ce se intampla la fabrica ca nu mai aduc - le-am inebunit pe vanzatoare merg luni-miercuri si vineri cand primesc marfa si intreb).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Mersi mult celor care au scris retete de drob FLAS o sa incerc cred ca cel cu ficatei si pipote ma atrage mai mult o sa le inrcec pe toate tot pe rand , sotul nu e dat in vant dupa miel asa ca o sa mancam la mami friptura de miel

mami de miruna si andrei

Mergi la inceput