Burtici fericite de septembrie-octombrie (39)
Raspunsuri - Pagina 6
adimercedes spune:
Miha74, felicitari pt mica domnisoara si mult succes cu procesul. Sper sa se rezolve totul cu bine. Sa ne tii la curent.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Citat: |
citat din mesajul lui santorini Cate dreptate ai Adimercedes cu tv pe post de baby-sitter. Am niste prieteni foarte buni care isi lasa pur si simplu baietelul la desene animate si ei isi vad de ale lor. Si chiar este agitat, ca sa nu mai zic ca avea perioade in care se trezea foarte des noaptea si avea cosmaruri. Am incercat sa le spun ca este din cauza tv-ului si computerului dar parca vorbeam la pereti. Tocmai de aia am intrebat-o pe Biaz daca are articole pe tema asta. 17+ cu <http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1 |
Santorini, daca nu ii intereseaza, poti sa le duci cate studii stiintifice si lectura gasesti pe tema asta, ca tot degeaba. Din pacate, e mult mai dificil pt un parinte sa faca o educatie consecventa pe toate planurile, e nevoie de implicare fff multa, informare si tiiiimp de investit. Iar multi nu au chef de asa ceva si prefera ca "societate" sa le educe copii. Insa cand copiii respectivi incep sa aiba comportamente neasteptate, tot parintii sunt cei care se plang ca "eu nu asa l-am invatat/educat"!?! Ei bine, ei NU l-au invatat/educat, asa ca acel copil a crescut la voia intamplarii. Si sa incepi sa se plangi la 5-6 ani sau la adolescenta e muuult prea tarziu.
Stiu ca imi voi ridica poate multa lume in cap, dar sunt absolut convinsa ca educatia unui copil incepe din momentul in care poate da atentie la ceva. 5 luni nu e niciodata prea devreme pt explicarea anumitor limite. Bineinteles, totul pe intelesul LOR!!!!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui titi143 La mine problema la inceput a fost cu eminenta de avort. Apoi nu am mai sangerat dar imi era tare rau. Nu reuseam sa retin nimic, nici macar apa. Am ajuns asa de deshidratata ca nu mai aveam nici saliva in gura. Atunci nu am avut ce face si m-am dus la spital. Am facut 3 zile perfuzii si de atunci imi este mai bine. Fetelor care ati avut greturi cat timp tin? Eu am 12 saptamani. Si ince ceva cam cand ar trebui sa se miste cel mic? Pe la cate saptamani? |
Titi, bine ca esti bine. Ai grija de tine si odihneste-te.
Bebe misca oricum . Vorba e cand il simtim noi. Medicii sunt de acord ca undeva catre 19-20 sapt trebuie sa incepi sa simti, adica bb e suficient de mare si puternic sa ii simti loviturile. Unele persoane simt mai devreme, dar depinde de cum e pozitionat bebe, unde loveste etc.
Nu te stresa, o sa ai si tu parte de minunatele atingeri si incomodele lovituri cand ti-e lumea mai draga.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Crisbebe, eu m-am gandit la tine, dar tot tarziu am citit si nu am apucat sa postez cat si pt cine as fi vrut.
Ma bucur pt noile sentimente
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Kateryna, uite ca am pierdut fereastra cu ce mi-ai scris si cu ce ti-am scris. Reiau.
La eco de 12 sapt mi-au gasit un fibrom in exteriorul uterului, mic, departe de bb. Doctorita a zis ca e ok, ca nu are legatura cu sarcina. Medicul gine a zis ca e ok. Nu imi fac griji. Cred ca o sa vedem pe parcurs ce si cum. Chiar nu ma stresez de asta.
Bine ca la tine s-a rezolvat ok.
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui lutoniana Monica ma bucur ca esti bine si deja se simte din randurile tale ca ti s-a schimbat starea de spirit. Nici eu nu l-am simtit inca dar dupa cum mi se mareste burta stiu ca e bine....Mai am eco tocmai pe 27 aprilie cand voi fi in saptamana 20 Fetele care mai au inca probleme sa dea Doamne Doamne sa se rezolve si sa ne bucuram aici in gasca noastra numai cu povesti frumoase si amuzante. Cea mai fericita 17 + cu |
Lutoniana, tin pumnii sa afli vesti de carucior in 27 aprilie. Eu haaaat, tocmai in 20 mai... Dar astept, ce-oi face???
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Monica_Dicut, bine ca ai rezolvat cu serviciul si ma bucur enorm ca ai vazut fetisoara lui bb. Ce mutrita expresiva. Sunt asa haiosi la 3D-4D, ca ii vezi ce fata au si, respectiv, cum se misca ei acolo.
Ma bucur ca te simti mai bine.
Apropos de sindromul HELLP. Citeam ieri un articol despre tensiunea mare in sarcina si scria chiar la sfarsit ca acest sindrom e o forma severa de pre-eclampsie. Stii ca asa am crezut atunci cand am pov mai demult pe tema asta... E fff greu de identificat pt ca femeile cu acest sindrom nu prezinta multe din simptomele standard ale pre-eclampsiei si e detectat doar dupa teste de sange. Sunt convinsa ca ai un medic bun care va urmari cu atentie sarcina si ca si tu esti atenta la tensiune si alimentatie, etc.
Edit: mai scria ca nu se poate face nimic pt a preveni. Ca nu se intampla din cauza ca femeia face sau nu ceva, ca nu e legat de stres, anxietate, dieta etc. Si, cel mai important, ca riscul de pre-eclampise descreste de la o doua sarcina cu acelasi partener!!! Yupiiii!!!
Te pup si ma bucur ca esti activa din nou
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui cristina_ana Geani, pai Daria e mult mai mare decat Andrei si te intelegi altfel cu ea. El a facut o obsesie (si) pentru desenele astea. Cand stam in casa si cand il pun la nani trebuie sa deschid musai televizorul. (daca nu il deschid eu stie si el, nu-i problema). Nu se uita tot timpul, dar trebuie sa fie deschis pe desene. Daca nu fac ce vrea el face adevarate crize de nervi si plans, in rest rade tot timpul . Aici am o mare problema, sper sa isi mai revina cu timpul, ca eu simt ca il pierd de sub control. Pe altii ii asculta, dar pe mine nici vorba!. De-asta vreau sa il duc urgent la gradinita, poate se mai disciplineaza si el. Cristina, mamica lui Andrei Eric (26.07.2007) si 17+ cu ( Emma Ioana ) POZE |
Cristina_ana, eu cred ca trebuie sa iei masuri ff repede. Incepe sa depinda de anumiti stimuli si nu e bine. Si nu e corect nici fata de tine sau de el sa ajungeti la "mita" cu desenele ca sa faca ceva anume. Andrei e doar cu 3 luni mai mare decat Lisa, dar eu nu concep ca sa ajung(em) la astfel de manifestari.
Depinde de noi ca parinti sa le aratam limitele si sa ii invatam sa faca fata frustrarilor si stresului de zi cu zi din viata unui copil mic. Ei AU NEVOIE de limite, ca sa poata sa inteleaga, sa isi ordoneze si sa foloseasca informatia la care sunt expusi in fiecare zi, descoperirile pe care le fac, frustrarile pe care le dezvolta etc. Sa nu impui limite mi se pare cea mai mare defavoare pe care un parinte o poate face unui copil, pt ca asta inseamna ca nu ii ofera instrumente fff necesare sa faca fata vietii.
Scuze, nu vreau sa ma intind pe tema asta, mai ales ca suntem la un topic de odisee, burtici vesele, bebelusi miscareti si nu vreau sa deviem inutil.
Daca vrei sa continuam discutia, da-mi PM si ne desfasuram acolo.
Si am vazut pozele de la zoo. Absolut adorabil Andrei cu hranea caprita. Si e un smecheeeeeer .
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
citat din mesajul lui biaz29 Astazi sunt prima? Buna dimineata!!! Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si16+ |
Bia, ba sunt si eu pe aici, dar asa, merg si vin. Buna dimineata, dar la mine e aproape 3pm . Vezi ce tastarita am avut cat voi ati dormit???
Cred ca ma duc sa fac niste cumparaturi, ca maine e inchis si bate vantul in frigider la noi...
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009