Burtici fericite de septembrie-octombrie (39)
Raspunsuri - Pagina 16
biaz29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Clodute Buna fetele, sa stii ca ce mi-am dorit in ultima vreme (m-am speriat si eu ) ca s-a implinit... Clodute mami de Patrick si cu Karolina |
Serios? Atunci te rog eu frumos, doreste-ti tare sa-mi termin doctoratul.
Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si17+
santorini spune:
Ai mare dreptate Kemsy referitor la programari. In Romania nu prea exista respect pentru pacient din punctul asta de vedere. Chiar daca ai programare, de obicei, stai si astepti si cate o ora. Am vazut insa la stomatologul meu ca se poate si sa se respecte programarile, chiar daca medicul e foarte bun si are multi clienti!
Monica si Danuta un pic mai devreme vorbeati de gerutatea bebeilor si m-am panicat un pic. Al meu avea 153 g la 16 saptamani si 4 zile, pe cand la voi greutatea era ceva mai mare. E normal? Eu ma gandeam ca pana in trim III evolueaza cam la fel.
17+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1
Emy10 spune:
Fetelor, da ce scrieti!
Monica as merge eu la Herghelegiu pe 13 mai caci inca nu mi-am facut programare de morfofetala de trimestrul 2, iar pe 13 mai cred ca intru in saptamana a 22 a. Tu de ce nu vrei la Herghelegiu???
Al meu doctor a spus ca daca reusesc sa ma programez la Herghelegiu sa merg la el.
17+
biaz29 spune:
Santorini, uite un site cu greutatea fetala medie normala: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart .
Emy10 spune:
Monica , mai am o intrebare. La cat se face ecografia de trimestru 3 caci cred ca ar trebui sa ma programez de pe acuma!
17+
Clodute spune:
Biaz daca ai avut puterea sa il incepi ...ITI GARANTEZ ca il termini SI RAPID....
Eu ma tot codeam sa incep un master...dar SINCER nu am avut niciodata ambitia asta...si acum ma simt din ce in ce mai timpitica daca pot scrie asta alaturi de atitea fete destepte... DUPA un an si un pic (ca am stat si la pat cu sarcina 1) de stat in casa... din pacate nu prea am iesit din casa si daca am iesit ... nu prea am avut contact cu lumea (eu nu sunt prea bagacioasa din fire) m-am cam salbaticit...asa ca va rog eu domesticiti-ma si pe mine...
Clodute mami de Patrick si
cu Karolina
devylla spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iulika29 Eu mai am o problemutza nu prea mare dar oricum..ma gandesc ca såracu bebe cat o så fie mic o så auda romaneste si suedeza apoi la gradinitza suedezå..Noi suntem amandoi romani dar al meu sot e de mic aici si mai mult suedeza 'parleste'..Si avem in familie copii care vb numai suedeza si imi e ca o så fie bulversant pt el..... Iulika, cea mai fericitå19+cu Bruce Nicholas |
Da-mi voie sa iti relatez din experienta mea legata de copii bilingvi.
De cand era inca bebelus Erika,am incercat sa ii vobresc romaneste cat mai des.De cele mai multe ori am reusit.Cand suntem acasa sau singure,ii vorbesc exclusiv numai romaneste,cand e sotul acasa sau suntem afara ii mai vorbesc si in japoneza.Sotul cateodata ii mai spune cate un cuvant in romaneste.
Citeam ca important este ca parintii sa ii vorbesca in limba lor materna,sa nu amestece cuvinntele din doua(sau mai multe) limbi intrr-o fraza pentru ca micul bebel sa inteleaga si sa faca deosebirea mai usor.
Erika la ora actuala vorbeste mai lejer limba japoneza...este normal,o invata natural...o aude in jurul ei peste tot.si rupe cuvinte in limba romana,iinsa ma bucura ca totusi da roade persverenta mea.Sunt forte dese momentele cand amesteca cuvintele...spune doua in romana si unul in japo formand o propozitie.Insa am inteles ca dlimitareea vine pe la trei ani,cand incepe sa inteleaga diferenta.
asadr te sfatuiesc ca tu sa ii vorbesti in limba romana si sotul in suedeza :)
Multa bafta!
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
biaz29 spune:
Ca m-ati facut sa-mi scot dosarul sa vad cat cantareste bb-ul meu si daca e in grafic.
Emy10 spune:
Demonizza, daca calculez bine, ieri am intrat in saptamana a 17 a, deci cred ca am 17s si 1 zi. Nu stiu daca calculez bine!
Selen, da, stiu un tatic care a avut liber inca 10 zile pt ca a facut cursul de puericultura!
Iar analize medicale, doctorul nu mi-a mai dat sa fac!
17+
biaz29 spune:
Multumesc de incurajari. La inceput si eu am fost foarte optimista, dar m-am simtit foarte rau in primele luni si am ramas in urma.
Nu te lasa de visul de a da la master. Inceputul e mai greu. Dupa ce va creste si cel de al doilea, dupa vreo 2 ani, vei putea sa incepi. Exista multiple variante: IDD, online. Unele dintre ele sunt chiar faine. Depinde ce te intereseaza.