Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(111)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Intrebare pt fetele care au nascut sau stiu legislatie:

Dupa nastere, la spital, stiu ca se face o declaratie de nastere cu care se merge apoi la primarie pt certificatul de nastere. Intrebarea mea are 2 parti:

1. Ma pot externa doar cu declaratai din spital, urmand apoi ca in termen de N zile sa fac si certificatul de nastere? Sau trebuie musai sa iau si certif pana ma externez?

2. daca ma pot externa doar cu declaratia, si pe declaratie scriu mama="eu" si tata="-", pot apoi la primarie, cand efectiv depun actele pt certificatul de nastere, sa merg SI cu tatal, deci sa nu mai corespunda datele cu cele din declaratia din spital?

Intreb, pt ca asa cum unele din voi deja stiti ca la noi, tatal copilului nici macar nu stie, pana in prezent, ca am pastrat pe bebe, inca nu stiu daca ii voi spune sau nu, dar as vrea sa stiu procedura, in ambele variante...

Merci!

36+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Am schimbat si semnatura, sunt foarte fericita, am intrat in sapt 38, de acum stau linisita, bebe poate veni oricand... .

37+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Intrebare pt fetele care au nascut sau stiu legislatie:

Dupa nastere, la spital, stiu ca se face o declaratie de nastere cu care se merge apoi la primarie pt certificatul de nastere. Intrebarea mea are 2 parti:

1. Ma pot externa doar cu declaratai din spital, urmand apoi ca in termen de N zile sa fac si certificatul de nastere? Sau trebuie musai sa iau si certif pana ma externez?

2. daca ma pot externa doar cu declaratia, si pe declaratie scriu mama="eu" si tata="-", pot apoi la primarie, cand efectiv depun actele pt certificatul de nastere, sa merg SI cu tatal, deci sa nu mai corespunda datele cu cele din declaratia din spital?

Intreb, pt ca asa cum unele din voi deja stiti ca la noi, tatal copilului nici macar nu stie, pana in prezent, ca am pastrat pe bebe, inca nu stiu daca ii voi spune sau nu, dar as vrea sa stiu procedura, in ambele variante...

Merci!

36+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

1 Din spital, pana te externezi ti se da un certificatul constatator al nou nascutului. La certificatul asta se mai ataseaza niste acte si se dupun la Starea Civila in vederea emiterii certificatului de nastere. Certificatul de nastere trebuie facut in max 15 zile, cred calendaristice, de la data nasterii, asa ca ai timp dupa ce te externezi. Daca depasesti astea 15 zile platesti amenda.
2 In legatura cu datele de pe certificartul constatator nu stiu sigur, dar cred ca nu se mai pot modifica. Mie mi-a spus functionarul din spital- pentru ca eram nehotarata la nume lui bebe - ca ceea ce declar in certificatul asta constator eliberat de ei nu se mai poate modifica.
Cam asta stiu eu

Carmen mamica fericita de ghiocica Ina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Monnvas,
multumesc pentru raspuns. La noi Gripe water nu face nici o brinza. Incep sa cred ca NIMIC nu face nici o brinza, daca e sa aiba colici...e un proces de adaptare a organismului la papa nou, si asta este. poate e un proces de adaptare la "totul nou", cine stie....le-o fi si bebeilor astora greu! si unii or fi mai ...emotivi (ma consolez eu).

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Am schimbat si semnatura, sunt foarte fericita, am intrat in sapt 38, de acum stau linisita, bebe poate veni oricand... .

Felicitari

Olga 37+ David

Mergi la inceput

Carmenada,

multumesc de raspuns. Legat de datele de pe acel certificat constator din spital, stiu ca numele/prenumele lui bb nu se mai pot modifica, nu staim legat de rubrica tata. Ce este distractiv e ca eu si iubirea mea, tati de bb, avem intqamplator acleasi nume de familie, as aca aici nu o sa am probleme, oricare ar fi varianta .

Am printat lista cu numerele fetelor si ma gandesc ca cel mai probabil voi anunta pe Sasha, Olishka si Nikoleta20, cand va fi sa nasc. Daca ele vor fi prea ocupate, iau lista la rand... intre contractii oi avea timp, nu? .

Multam tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

anca pe mine poti sa ma anunti linistita, caci eu si la spital iau laptopul cu mine Asa ca o sa va tin la curent. Doar daca n-o sa nastem in acelasi timp...Oricum mi-ar face placere sa mosesc

Olga 37+ David

Mergi la inceput

Olishka, e perfect cu laptopul la tine, super!!! Multam de info si sigur ca imi va face placere sa te pun moasa .

Si chiar de-ar fi sa nastem in aceeasi perioada, poate s-or intercala alea 4 minute de la contractiile mele cu alea 4 de la ale tale, nu? Nu om fi chiar ca inotatoarele de la dans sincron.... Deci, om avea timp, 1 min sun eu, 1 min editezi tu pe laptop... daca nu mai poti scrie, pui pe medic, el oricum "munceste" doar pe final, pana atunci doar asteapta si priveste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Pisigri, se pare ca ne asemanam la problemele bebicilor-pisici. Si a mea are colici care nu au reactionat la nimic. Acum suntem pe infacol, dar e frectie. Si s-a si constipat, face numai cu supozitor si se pare ca are si reflux gastro-esofagian, mergem sapt viitoare la o ecografie. Asta e nasoala, ca poate da in pneumonie, dar macar sa stiu ca asta este, ca am inteles ca exista tratament. Deja nu mai putem de urlete, nimic nu o linisteste, nici macar tinuta in brate

Mami de Ana Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Monnvas,
multumesc pentru raspuns. La noi Gripe water nu face nici o brinza. Incep sa cred ca NIMIC nu face nici o brinza, daca e sa aiba colici...e un proces de adaptare a organismului la papa nou, si asta este. poate e un proces de adaptare la "totul nou", cine stie....le-o fi si bebeilor astora greu! si unii or fi mai ...emotivi (ma consolez eu).

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Sa stii ca si eu am ajuns la aceeasi concluzie: ca nimic nu pare sa functioneze la colici, daca e sa aiba, nici un ceai, sirop sau regim alimentar al mamei nu ii opreste din urlat. Ma gandesc deja ca reactiile fiecarui bebe tin doar de personalitatea lui si de .... norocul fiecarei mame.

Carmen mamica fericita de ghiocica Ina Gabriela

Mergi la inceput