FIV 220
Raspunsuri - Pagina 13
LucaLuca spune:
Catalina, eu iti tin pumnii tare-tare. Dar, daca nu ar fi sa fie de data asta, de ce ai face urmatorul fiv abia in septembrie? Oricum, indiferent ca vei fi cu 2-3 luni inaintea mea sau cu 2-3 luni dupa mine: vom fi din nou gravide in acelasi timp. Stiu eu!:)
Claudia, te inteleg, dar te rog sa nu te lasi prada depresiei. E un dusman mai mare decat insuficientele hormonale sau oligoastenospermia sau mai stiu eu ce. Blocajul mental e un dusman cumplit. Da, psihoterapia e o solutie, nu ezita. Ai nevoie sa intervii acum, cat inca nu se agraveaza. Spui ca implinesti 30 de ani ca si cum ai pune ca saptamana asta intri la menopauza!! Sa dedramatizam: in zilele noastre 30 de ani este varsta medie pentru primul copil! In general, nu la femeile cu probleme. Deci esti absolut in grafic. Dar ai nevoie de optimism. De incredere. Daca te lasi sa cazi, greu te vei mai putea ridica, si risti sa iti tarasti si partenerul cu tine. :( Din pacate, ti-o spun din experienta - dar eu am realizat asta destul de repede, din fericire. Daca nu gasesti in tine resursele sa te ridici, fa-o din dragoste pentru iubitul tau.
Girls, avem articol nou pe blog, multumiri Ioanei_p76, care a scris despre tehnica maturarii in vitro (IVM): http://.proceduri/proceduri-si-tehnici-noi/ivm-in-vitro-maturation/
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
Fragutza spune:
Claudia, n-as vrea sa generalizez dar cred ca la un moment dat toate am trecut prin starile acestea. La mine tristetea si depresia erau stari permanente si din pacate s-a reflectat si-n viata de cuplu si na, totul mergea naspa.
Dupa primul fiv, in ziua in care am aflat rezultatul negativ a trebuit sa colind magazinele de copii pentru ca finutzul nostru avea petrecerea de 2 ani. A doua am mers la party, numai copii si eu simteam ca ma scurg acolo. Si a mai continuat in cateva zile cu o petrecere de botez pentru un bebe proaspat din gasca noastra. Si stii senzatia aia de sare pe rana, cutit rasucit, gaz pe foc &co...simteam ca cineva isi bate joc de mine si se joaca cu nervii mei.
Si asa, nush prin ce minune, am zis f..k off si hai sa incerc sa traiesc. Am reusit, m-am mai jelit, am mai cautat clinici si pana la urma a fost ok.
Hai, ai 30 de ani, esti foarte tanara, ai toate sansele de partea ta!
Raluca
claudia79 spune:
asa este Luca, trebuie sa fac ceva. am noroc ca al meu e zdravan la cap si nu ma prea baga in seama. problema este ca in momentul actual nu eram "in actiune" am hotarat sa imi iau examenul intai sa mai capat incredere in mine si poate asta sa ma ajute si la fiv. deci eu in plin stres cu cafele, nervi, frustrari primesc mailuri cu bebelusi la care trebuia sa ma uit vreau nu vreau. Acelasi lucru care ma face sa lupt este cateodata si inamicul meu cel mai mare, nevoie de perfectiune si dorinta de a avea ce vreau ACUM.
ai dreptate Luca cu blocajul mental, am citit intr-o carte de visualizare creativa ca modalitatea de a obtine ce vrei este sa lasi energiile sa circule sa fii deschis la orice primesti bine sau rau. sa CREZI ca universul are resurse nelimitate si ca te poti bucura de ele la nesfarsit. E greu dar stiu ca trebuie incerc sa caut un sens la tot ce mi se intampla.
va pup pe toate, Blanche

fireyes spune:
Claudia, nu cred ca e vreuna dintre noi care sa nu fi "gustat" din cupa asta intr-o forma sau alta, insa "after taste-ul" tot amar e pana nu iti vezi tu copilasul in patut acasa... al meu zicea ca in ritmul asta, or sa ramana barbatii gravizi in jurul nostru si noua tot n-o sa ne vina randul![]()
Si intr-adevar, fetele au dreptate, chiar daca suna a lozinca ieftina: trebuie sa gasesti o cale sa te ridici. am trait acelasi gen de cadere si simteam ca nu ma mai pot opri din vartejul ala in jos dupa primul fiv, cu consecintele de rigoare: cuplul zdruncinat, sotul e cu capul pe umeri, dar e si el om si suferea si pt mine si pt noi... in fine, drumul in sus a fost muuult mai dificil, e mult mai greu sa calci pe urmele tale, inapoi.
A doua oara am facut sport intens, ca sa nu mai risc sa trec prin asa ceva... mi-a iesit, dar crede-ma ca 2 luni altceva n-am facut, nici nu stiu cum am trait, cred ca agatandu-ma de incercarea 3 de fiv...
te pup si sper sa gasesti formula potrivita pt tine repejor
still counting: 1,2,...
claudia79 spune:
fireyes, ralucapaun, va multumesc f mult. ma simt mai bine avand atatea prietene alaturi de mine, nu ma mai simt ca un "freak" pt ca nu raman gravida in prima luna ca si cumnatamea. pb mea este ca si soacramea si mama ei sunt f tinere, am ramas insarcinate inafara casatoriei pe la 18-19 ani, ca si "cumnata" ( tocmai am aflat ca are peste 38!!!desi ea se prezenta de 35) deci in familia barbatului meu nu exista notiunea asta de a nu ramane gravida natural. azi nu am mai plans atata, sper sa se mai atenueze sentimentul asta cu timpul si poate la sfarsitul acestei saptamani a patimilor am sa reusesc si eu sa primesc niste lumina!
fireyes spune:
Vai. Claudia, pai asta e parfum! la mine in neam, pe linie materna, toate femeile de cel putin 3 generatii incoace au avut gemeni natural!!! si uneori pe la niste varste destul de inaintate si evident, o fertilitate efeverscenta. nu stiu cum m-am nimerit eu sa fiu poor responder cu astfel de gene
Bunica-mea cred ca nu numai ca nu ar pricepe asa ceva, dar s-ar gandi ca fac neamul de ras si ne vorbeste lumea
asa ca zau, nu-ti mai bate capul cu asta, ca valoreaza fix 0. 
still counting: 1,2,...
claudia79 spune:
fire, daca ar fi la mine in familie nu mi-as face probleme, dar soacramea face din asta titlu de mandrie ca mama ei avea nici 40 de ani cand a devenit bunica si ca ele vor nepoti repede, bullshituri d-astea. eh acuma au nepoata sper sa ma mai scuteasca. desi faza aia cu tineretea s-a cam dus, avand in vedere ca noua lor nora are aproape 40
dar nu astea conteaza. au fost destul dragute cu mine pana acuma. eu sunt cea care singura ma "biciuiesc" pt ca sunt facuta astfel. trebuie sa invat sa fiu mai buna cu mine. va sfatuiesc la fel.
iana_mari spune:
Husky e adevarat ca ma simt usurica ca un fulg fara hidrosalpinx
Moniland sper sa te mai prind la odisee
.
Moniland spune:
Claudia, eu am reusit la FIV 5 si la 34 ani. Nu ma imaginam niciodata gravida si nici maar acum cand misca fetitele prin burtica tot nu cred ca e adevarat. Si in plus de asta sunt convinsa ca atunci cand le voi avea in brate o sa ma uit la ele si o sa ma intreb: sunt ale mele?
24+

simonia spune:
buna moniland, ne-am intalnit odata in bucuresti, sanatate si asteptam sa nasti! pe cand?
pe tine si