metehne ale bonelor contra cost

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Ei, draga mea Eunice, daca tot ai schimbat titlul topicului, sa-ti mai povestesc despre o meteahna intalnita la doua dintre bone: intamplarile morbide. Una dintre ele (prima), care nu avea nici copil mic, nici nepot, nici barbat, nici catel nici purcel totusi se grabea de spargea usa pt. urmatorul motiv: de cateva ori pe an trebuia sa faca coliva! Avea diverse cunostinte decedate, plus ocaziile bisericesti in care se face (ziua Mortilor, etc.) iar bucuria de a sta cu un copil nu reusea sa-i stavileasca dorinta de a-si gasi o preocupare foarte importanta cu colivele de peste an. Nu zic, e laudabil sa pomenesti mortii si sa duci coliva la biserica, dar la ea era un scop al vietii, incepea sa se agite cu o saptamana inainte, se intreba (de fata cu mine) daca dupa ce termina programul mai are timp sa ajunga la cumparaturi...in fine si dupa ce actiunea se finaliza, povestea cu lux de amanunte despre cimitir, groapa si altele asemenea...Of, ce bine-i sa ai timp liber...
Cand am renuntat la ea, i-a zis si mama o chestie ca prea ne batuse la cap atata timp: Ei, acum o sa aveti timp sa faceti colive cate vreti
Actuala, tot asa: poarta doliu si daca moare un vecin de cartier, studiaza f.f. atent imbracamintea, incaltamintea, coafura defunctei persoane, iar ultima preocupare a fost inmormantarea de la Florin Salam - Dumnezeu s-o ierte pe saraca femeie, dar totusi hop si bona acolo ca martie in post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ale mele nu au faze de astea. Dar nici eu nu intru in discutzii gen ce vede la tv, ma limitez sa o intreb de sanatate si avem strict discutzii legate de copil. Pentru ca daca as intra in altele cred ca s-ar muta la mine.. Eu am cam zis ce am avut de zis. Cred ca m-am "laudat" destul.Sper sa nu mai apara alte motive.
Pe de alta parte, am aplicat metoda Helenutzei , si am interceptat-o zilele astea . Nu am auzit nimic aiurea. Si asta e ff important. Adica sunt linistita ca se comporta frumos cu copilul dar pe mine ma termina cu fazele ei.

Mergi la inceput

Pai ce sa zic ca nu le intreb eu, prima imi dadea raportu' de ce e asa grabita sa plece iar ailalta ma provoaca la discutii pe care eu le tai cat de mult pot. Ma mai prinde uneori cand dorm copiii iar eu tocmai am ajuns si atunci incepe sa insire, chiar si dupa ce ii deschid usa sa iasa, pana si pe drumul spre lift. Deh, metehne...

Mergi la inceput

Eunice, apropos de bona cu accidentul, da-mi si mie pls pe PM numele ei sau pune-o pe lista neagra, daca nu e pusa pana acum - macar sa stiu de cine sa ma feresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia48 spune:

A doua bona pe care am avut-o nu intelegea ca fetita mea trebuie sa tina regim, pentru ca are intoleranta la lactoza si gluten.Eu ii lasam mancarea pregatita,numai ce avea voie.Nici pentru noi nu mai cumparam lactate,ajunsesem sa mancam si noi fara gluten,dar ea ce facea.Venea de acasa cu iaurtul si branza topita,si i-o dadea copilului.Bineinteles ca asta mica nu se mai dregea la burta cu nimic si eu nu mai intelegeam de ce.Medicul imi tot spunea ca e de vina alimentatia, eu nu stiam ce ii da bona de mancare si tot asa.Intr-un final s-a laudat la o vecina ce face ea,si mai mult i-a spus ca eu nu dau copilului de mancare ce trebuie.Si copilul o tinea numai in varsaturi si colici!!!Bineinteles ca am dat-o urgent afara!Apoi am ramas eu cu fetita pana am dres-o.Mi-era teama sa mai iau bona, dar trebuia sa merg la serv.Pe urmatoarea am instrui-o mai bine si o controlam mai atent.Oricum e fff greu cand iti lasi copilul cu un strain!

Mergi la inceput

Si alta, mai recenta: a trebuit sa scot bani de pe cardul de credit ca sa-i dau doamnei bone jumatate de salariu in avans ca sa-si ia...un miel intreg. Noi, toata familia, ne-am luat o pulpa la caserola pt. masa din ziua de Pasti, dar doamna bona si cu sotul aferent (copiii ei sunt mari, pe salariile lor) trebuiau sa-si ia un miel intreg numai pt. ei. Deh, asa da viata...
Anyway, Paste Fericit Eunice, Dia48, Sursula si celorlalte colege de suferinta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Citesc si ma minunez .. imi pare rau de toanele pe care le au bonele voastre! Eu sunt o norocoasa, am aceeasi bona de la inceput, de trei ani adica, e ca si cum ar face parte din familie, de multe ori cand aveam cate o nunta, petrecere Stefan ramanea la ea acasa, se inteleg foarte bine. Are program de 8 ore si ii dau 7 milioane. Adevarul e ca ne-am obisnuit cu ea si nici nu as ma aduce pe altcineva daca ar pleca ea. Si eu ii platesc concediul, sau daca suntem noi plecati o platesc ca si cum ar lucra. Ma ajuta si prin casa, imi calca din cand in cand, imi pune rufe la spalat si mi le ia din balcon. Are cheie de la noi si chiar am lasat-o ca om de baza, cu cheie, de cate ori am fost plecati (noi nu avem rude deloc in oras). Sper sa ne intelegem bine si in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Revin ca sa va zic ca am ramas fara bona: am dat-o afara. Motivul: in urma cu 2 saptamani copilul a facut o criza de bronsiolita asmatiforma, a treia criza din septembrie. de cate ori a fost copilul bolnav eu mi-am luat medical si am stat cu el ca sa fiu sigura ca totul e ok. De data asta nu am putut sa mai iau concediu. Ii zic bonei ca am copilul bolnav la care ea imi zice ca ea m-a intrebat in septembrie cand am angajat-o daca am copil bolnavicios si eu am MINTIT-O CA NU. Adica m-a facut mincinoasa. I-am spus ca cel mic nu avusese bronsiolita pana in septembrie, ca nu fusese bolnav, si a zis ca ea nu crede asta. Am vazut negru in fata okilor. In fine, a doua zi trebuia obligatoriu sa ajung la birou. Ii dau copilului medicamentele la 7 (prednison, ventolin, flixotide), ii scriu bonei pe hartie ca trebuie sa ii dea la 15 urmatoarea doza, ii spun si sotzului sa o atentioneze. Ajung la birou la 8.15 o sun si ii mai spun o data ce si cum trebuie sa ii dea copilului. Ajung acasa la 16.30, imi zice ca s-a inteles ff greu cu cel mic ca a fost extrem de nervos (pufurile astea au ca reactii adverse iritabilitate). Imi zice ca i-a dat celui mic medicamentele la 14 pentru ca apoi urma sa il culce si el doarme de regula 3 ore. Ii spun bine, eu i le-am dat la 7, da e in regula. O vad ca se schimba la fata. O intreb daca nu cumva i-a dat si ea dimineata. Ma asigura ca nu si pleaca. Eu simtind ca ceva e putred ma duc la medicamente si numar pastilele (ca prednison aveam doar pentru 3 zile). evident o pastila lipsea. O sun si ii spun ca lipseste o pastila si ca eu cred ca ea i-a mai dat o data medicamentele copilului. Ma minte cu nerusinare si imi spune ca nu, sigur o fi CAZUT PASTILA DIN FOLIE. Am ridicat atunci tonul la ea si am inceput sa o amenint ca chem salvarea ca eu nu ma joc cu sanatatea copilului meu etc. A recunoscut intr-un final ca i-a dat copilului si a 9.30 un rand de medicamente (adica cel mic primise in 6 ore doza pentru 24 ore).Nu suport minciuna, accept ca un om poate gresi dar sa minta pe seama sanatatii copilului meu... Si mi-am adus aminte cum l-am gasit pe cel mare la TI din cauza unei alte inconstiente si mi-a venit rau.
Am dat-o afara, acum copilul e la tzara. Nu mai pot de dorul lui dar..macar e in siguranta. Cand ma gandesc insa ca din toamna cel mic va avea nevoie iar de bona pentru intervalul 14 - 17.30 ma trec fiori reci...

PS. Ambele bone (adica si cea din cauza careia copilul meu a fost lovit de masina si lasat singur in spital) si asta sunt din sectorul 4 zona Oltenitei. Nu dau nume pe forum, sunt date cu caracter personal si nu vreau sa am alte probleme, dar pe privat spun oricui despre cine e vorba.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Doamna, Eunice, ce ghinion ai ! Ce femei inconstiente !

Noi avem totusi noroc cu bona noastra, mai are si ea mici ciudatenii, care acum mi se par chiar nesemnificative pe langa ce povestesti tu.

Sper sa ai noroc cu urmatoarea bona, poate ar fi bine sa incepi de acum cautarea. Este foarte greu sa gasesti pe cineva de incredere, si noi santem stresati, daca ne "lasa" bona chiar am fi in pom

Toate cele bune

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia48 spune:

Eu cred ca ar trebui sa le treci numele in lista neagra a bonelor !!!!!Este un subiect nou pe tema asta.

Mergi la inceput