metehne ale bonelor contra cost

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Eunice, imi dai de gandit
Bona mea tot asa incearca usa inainte sa intre, si daca o gaseste deschisa,intra ca la ea acasa. De aceea eu sunt stresata sa incui dupa ce pleaca sotul dimineata
Iar o prietena buna imi spunea ca bona ei vine dimineata la ora 6 (sase) in loc de 7, cand pleaca la serviciu. Desi i-a atras atentia, n-a ajuns la nici un rezultat. Mai, or avea niste intelegeri intre ele????
Buna faza cu AMR-ul. Mi-l fac si eeeeeeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Oana, or fi surori..
Si am avut chiar discutzii serioase pana a inteles ca ora 8 inseamna ora 8. Era total aiurea cum venea ea..ca eu ca eu..dar sotzul meu trebuie sa se imbrace si el..
Imi aduc aminte de o faza din toamna, ca ma tot vaitam mamei ca nu pricepe bona la ce ora tb sa vina. Si a venit mama la mine ca eu cu sotzul am plecat 3 zile in strainatate hotarata sa o faca sa priceapa. In acele trei zile evident ea trebuia sa vina la 10 si sa stea pana la 13. Evident a venit la 9 si a tot sunat la interfon. Mama nu a raspuns. Ea a insistat cca 15 minute dupa care a plecat. A revenit la 10, mama a deschis si tot mama a inceput sa "binecuvanteze" pe cel care s/a tot jucat la interfon la 9 cand stia ca sunt copii mici in casa care dorm . Ca a zis ca nu s-a obosit sa raspunda ca stia ca bona tb sa vina la 10.
Bona a tacut chitic desi era clar ca e ea (a vazut mama de la balcon). Dar dupa ce a plecat mama a revenit la obiceiul ei de a veni cu o ora inainte pana au avut loc discutiile cu sotzul meu. Cand s-a declarat ff jignita ca noi nu ii apreciem punctualitatea.
Bineinteles ca dupa masa rupe usa.

Mergi la inceput

Eunice, poate ar trebui sa schimbam titlul topicului in "metehne ale bonelor"...ca eu sunt patita rau. Dupa prima nastere 3 bone, dupa a doua inca doua...acum e ultima speeeer!
Am apreciat prezenta de spirit a mamei cu "binecuvantarile" pentru sunatul la interfon.
Iti doresc sa rezisti cat mai ai nevoie de ea, ca nu mai e mult am inteles!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

noi avem aceeasi problema cu doamna care ma ajuta o data pe saptamana la curatenie. avea obiceiul sa vina si cu o ora mai devreme de ora stabilita. i-am explicat frumusel ca noi dormim la ora aia-nu a vrut sa priceapa. asa ca am lasat-o sa sune pana i s-a acrit, si, cand m-a luat la rost de ce nu i-am raspuns, i-am zis ca stiam ca va veni f devreme si ca special am inchis usa de la camera, sa nu ne deranjeze. a repetat de cateva ori figura, pana s-a convins ca este ca mine, si nu ca ea.
are si ea una dintre chei, si incepuse cu textele ca de ce incui si sus si jos peste noapte. m-am uitat lung la ea si i-am explicat ca are cheie pt situatiile exceptionale, nu ca sa vina peste mine cand are ea chef.

nu i-am zis niciodata sa stea un nr fix de ore, daca termina poate sa plece, si daca nu termina, tot pleaca. daca ea nu are somn dimineata si la 8 seara doarme, e vina mea?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Fetelor, imi pare rau ca sunteti asa stresate de bone si menajere, insa ele se comporta asa pentru ca li se permite. Puneti-le la punct clar si raspicat, ca doar e casa voastra, nu a lor. Voi faceti regula, nu ele. Daca nu le convine, ura si la gara... Mai sunt oameni care vor sa munceasca.

Tineti-va tari si apreciati-va la maxim banii si nervii vostri ca altfel se vor urca in cap.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui doradora

are si ea una dintre chei, si incepuse cu textele ca de ce incui si sus si jos peste noapte. m-am uitat lung la ea si i-am explicat ca are cheie pt situatiile exceptionale, nu ca sa vina peste mine cand are ea chef.

doradora+andra

Si bona mea are doar una din cheile de la usa dar nu a avut tupeul sa imi spuna de ce e usa incuiata cu ambele chei, iar in weekend lasa cheile la mine. Super tupeista si menajera ta.
Nici eu nu inteleg de ce vin asa repede, probabil se plictisesc acasa. La a mea cel putin as fi inteles sa vina aiurea daca statea departe dar fiind vecina cu mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna,

Eu stau in zona Ion Mihalache/Domenii.
Chiar sunt norocoasa, desi mi se parea ca nu prea comunicam, adica sa mai imi fie si prietena pe langa ca e bona nu e asa de grav, e mai timida si mai calma, asa. Dimineata cand se trezeste Alessia, dupa ce ma striga pe mine si ne dragalim, ma intraba: Mai? Adiac Maria, care cand e Maia, cand Mai, cand Mui

Am lasat-o acum libera vineri si luni, ea e f calma si cuminte asa, nu a parut nici bucuroasa nici suparata , vine cand ii spun, pleaca cand ii spun, daca e mai devreme e ok, daca e mai tarziu (mai intarzii eu de la servici o jumatate de ora ca mai bananai pe la Mega Image :-)) imi spune ca nu e nici o problema.

Ce-i drept nu prea am avut alte bone sa stiu cum este, ah, ba da, cand cautam, a venit la mine 2 zile o doamna vecina cu sora mea, slabuta si agitata, opusul Mariei, sarea, topaia prin casa, se vedea ca e f agitata ca om, copilul (avea doar 6 luni) plangea de mama focului cand o lua in brate, imi spunea ca are probleme cu inima si ia pastile si cu atacuri de panica si ia pastile si ca de cand a fost concediata (prin reducerea personalului) a facut o depresie si de 2 ani nu isi revine. adica exact lucrurile pe care sa i le spui unei mame care vrea sa lase copilul cateva ore pe zi cu o persoana!
Normal ca i-am spus sa nu mai vina ca nu ma mai duc la nici un servici :-))
si am gasit-o pe Maria care se pensiona de la mama de la servici (la un spital) unde lucrase 25 de ani. asa ca cel putin, stia toata lumea de unde sa o ia, mama cunoaste familia ei (fetele ei inca lucreaza acolo) si am avut un pic mai multa incredere.
Asa zic eu ca ar trebui sa fie, o vecina (nu neaparat din bloc) o cunostinta, o doamna care se pensioneaza dar este in putere si care vrea sa suplimenteze veniturile pe langa pensie, o doamna cu nepoti de preferinta care se si pricepe. A mea are 2 nepoti de 12 si 5 ani.

PUpici

Clau 17+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

La fel am gasit si eu bona, mai precis tata. Lucra unde lucreaza si el, facea curat 2 ore pe zi acolo, dimineatz. Pensionara...A studiat-o tata un timp si apoi i-a propus, a adus-o la mine, am vazut-o si....ne-am placut. Si Amalia la fel...Are o nepotica, in Spania, nu a vazut-o niciodata ca nu are bani sa se duca, si din cate imi dau eu seama, isi revarsa dragoste asupra fetei mele. Face cam ce ii zic eu, o data a si calcat. Nu intelegeam de unde au aparut rufele calcate. Sotul meu facea pe viteazul, zicea ca el, ca a vrut sa imi faca o surpriza...:))) Mai degaba credeam ca s-au calcat singure :D. Dar, le calcase tanti, cat a dormit Amalia. Ii dadeam 600 ron, statea cam de la 11 pana la 17. In decembrie anul trecut a veni doar 8 zile, i-am dat toti banii, am zis ca e prima de Craciun. Acum vine doar uneori, ii dau 30 ron pe zi, ca asa am calculat eu ca e bine. Uneori ii dau si mai mult, daca sta toata ziua, ii mai dau si cate un pachet.

Dar nu am avut probleme cu ea. Nu mananca de la mine, vine cu pachet, desi i-am zis ca poate sa ia orice din frigider. Ce ma deranjeaza este ca se uita la tv la posturi cu manele, dar nu am ce sa ii fac...E ceva minor, cred...

Baie, dormit si altele...Doamne fereste! Pai asta inseamna ca mai trebuie sa ii amenajezi si o camera de relaxare, un maseur eventual sa nu o doara umerii si spatele de la statul pe canapea :D

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Claucia, toate bonele care au fost la mine au venit recomandate, toate erau cunostinte ale cuiva. Si asta nu le-a impiedicat sa faca ce am descris mai devreme, iar una chiar sa si fure. Am descris cum am prins-o cu un obiect al meu in geanta, dar fiind de fata doar eu si sotul, cunostintei comune i-a spus ca nu-i adevarat, indiferent ca n-o crede. Nu aveam cum sa organizam un "flagrant" chiar asa cu toata familia.
Eu am dat-o afara imediat, am pus-o pe lista neagra, insa cine stie daca ii mai pacalaste si pe altii...

Mergi la inceput

mda, si ale mele tot cu recomandari au ajuns la mine..

Mergi la inceput