Burtici fericite de septembrie-octombrie (38)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliapapusa spune:

Am intrebat-o pe mama daca am avut si mi-a spus ca nu stie, nu-si mai aduce aminte.Cred ca ar trebui sa ma duc la doctor.Este vre-o analiza care se face si-ti spune sigur daca ai sau nu?Febra nu am avut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Iuliapapusa, ti-am scris ai sus... Anti IgG si IgM Varicella sau mai e una de Herpes nu stiu de care. dr trebuie sa stie.

Loredana 15+ Roni-Cristian08.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

In sfarsit cineva care e pe aceeasi lungime de unda cu mine. La un mom dat chiar am deschis un subiect despre varsta copiilor si statul la calc. Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost combatuta. Si nu de putine ori am intalnit situatii cand parintii (oameni cu studii si pretentii!!) erau f mandri ca la 1 an jumate stiu sa inchida/deschida calc...si sa se joace ba in paint, ba chiar sa intre pe net

Liliana, Andra-Maria & 11+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

In final, totul se reduce la o decizie bazata pe valori. Am auzit de multe ori argumentul ca trebuie sa-i invatam cat mai repede cu calculatorul pentru ca asta e lumea in care vor trai. Ca astfel de copii au abilitati net superioare de operare pe computer si asta ii face mai dotati intelectual pentru a face fata solicitarilor dintr-o lume puternic informatizata. Nu stiu de studii longitudinale care sa verifice asemenea ipoteze, dar la nivel empiric, din ceea ce observ si aud de la cadre didactice, copiii si tinerii care petrec mult timp la calculator sau in fata televizorului, sunt iliterati, incapabili sa-si sustina atentia in mod voluntar asupra unor informatii scrise, apatici si motivati mai mult extrinsec decat intrinsec.

Stiu insa de studii vechi realizate de Bandura (un psiholog american renumit) care au demonstrat ca acei copii care priveau la un filmulet in care un personaj batea o papusa, deveneau agresivi cu propriile jucarii chiar si la mult timp dupa vizionare. (Asta in legatura cu desenele animate inocente in care personajul principal primeste un ciocan in cap la fiecare 10 secunde, ca sa nu mai vorbim de jocurile gen shooter)

Calculatorul nu este mai mult decat o unealta dezvoltata de om. E util sa stii sa o folosesti. Dar sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa il deschida la 1 an si jumatate este ca si cum te-ai bucura ca se pricepe sa mearga cu motocicleta inainte de a sti sa mearga. In viitor mersul ii va fi serios afectat si probabil nu-si va folosi picioarele prea mult. In acelasi fel, sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa foloseasca un instrument care simuleaza uneori mai bine dar alteori destul de slab si incomplet gandirea umana inainte ca ei sa-si formeze procesele de baza ale gandirii ... este lipsit de sens pentru un parinte care isi doreste un copil inteligent, echilibrat si capabil sa ia decizii corecte.

Dupa cum spuneam, e o alegere legata de valori. Eu, personal, imi doresc foarte mult ca fiul meu sa iubeasca cartea, sa stie ce e fiorul de a rasfoi pagini care miros a tipografie, sa descopere satisfactia de a afla ce s-a intamplat mai departe in urma efortului propriu de a citi, sa numere pe degete. Si abia dupa aceea sa-si insuseasca abilitatile de manuire a unor unelte umane sofisticate.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si16+

Bia, te iubesc. sunt intru totul de acord. si ideea ca cei care invata sa butoneze de mici au un start fata de cei care o iau mai tarziu mi se pare total eronat. prietenul meu nu a avut calculator pana in studentie pentru ca ai lui nu si-au permis. la 21 de ani abia stia sa-si deschida o adresa de email. iar acum lucreaza in Dreamweaver si face muzica in nu stiu ce programe. la fel si eu. am inteles ce inseamna calculatorul in primul an de facultate cand m-am angajat. nu ma simt cu nimik privata. la fel ca si televizorul, computerul la varste fragede nu face decat sa ai un copil irascibil, cu probleme de atentie, nedornic de joaca afara sau de citit o carte. cu alte cuvinte, cam alieneaza.

stiu ca atunci cand suntem tineri multora nu ne place sa citim, o consideram o pierdere de vreme, dar intr-adevar fiorul acela pe care il ai cand rasfoiesti o carte nu se compara cu nimik. mie mi-a placut mereu sa citesc. cand eram mica stiu ca ma duceam la baie si mai ieseam dupa juma de ora cu picioarele amortite. dar cred ca e un lucru fantastic sa citesti, sa-ti largesti orizonturile si sa-ti educi intelectul.

in acelasi timp ma uit la fratele meu care nu e un mare cititor, e un impatimit cu tot ce inseamna IT si care e destul de irascibil. ca nu mai spun ca are coloana varza, burta mare...ca deh...IT business cere timp si o miopie care tot avanseaza. e adevarat ca incearca sa faca bani din asta, deci nu e doar joaca, dar tot mi se pare ca afecteaza.

multe dintre noi isi petrec 8-10 ore in fata computerului la birou si cred ca stim toate ce ameteli si dureri de cap avem uneori.

gata, inchei aici ca vad ca m-a luat valul pasiunii.

MangaGirl :-) 14+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Monica...sa stii ca audce cu Jolie :) sa-ti traiasca!

MangaGirl :-) 14+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

In sfarsit cineva care e pe aceeasi lungime de unda cu mine. La un mom dat chiar am deschis un subiect despre varsta copiilor si statul la calc. Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost combatuta. Si nu de putine ori am intalnit situatii cand parintii (oameni cu studii si pretentii!!) erau f mandri ca la 1 an jumate stiu sa inchida/deschida calc...si sa se joace ba in paint, ba chiar sa intre pe net

Liliana, Andra-Maria & 11+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

In final, totul se reduce la o decizie bazata pe valori. Am auzit de multe ori argumentul ca trebuie sa-i invatam cat mai repede cu calculatorul pentru ca asta e lumea in care vor trai. Ca astfel de copii au abilitati net superioare de operare pe computer si asta ii face mai dotati intelectual pentru a face fata solicitarilor dintr-o lume puternic informatizata. Nu stiu de studii longitudinale care sa verifice asemenea ipoteze, dar la nivel empiric, din ceea ce observ si aud de la cadre didactice, copiii si tinerii care petrec mult timp la calculator sau in fata televizorului, sunt iliterati, incapabili sa-si sustina atentia in mod voluntar asupra unor informatii scrise, apatici si motivati mai mult extrinsec decat intrinsec.

Stiu insa de studii vechi realizate de Bandura (un psiholog american renumit) care au demonstrat ca acei copii care priveau la un filmulet in care un personaj batea o papusa, deveneau agresivi cu propriile jucarii chiar si la mult timp dupa vizionare. (Asta in legatura cu desenele animate inocente in care personajul principal primeste un ciocan in cap la fiecare 10 secunde, ca sa nu mai vorbim de jocurile gen shooter)

Calculatorul nu este mai mult decat o unealta dezvoltata de om. E util sa stii sa o folosesti. Dar sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa il deschida la 1 an si jumatate este ca si cum te-ai bucura ca se pricepe sa mearga cu motocicleta inainte de a sti sa mearga. In viitor mersul ii va fi serios afectat si probabil nu-si va folosi picioarele prea mult. In acelasi fel, sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa foloseasca un instrument care simuleaza uneori mai bine dar alteori destul de slab si incomplet gandirea umana inainte ca ei sa-si formeze procesele de baza ale gandirii ... este lipsit de sens pentru un parinte care isi doreste un copil inteligent, echilibrat si capabil sa ia decizii corecte.

Dupa cum spuneam, e o alegere legata de valori. Eu, personal, imi doresc foarte mult ca fiul meu sa iubeasca cartea, sa stie ce e fiorul de a rasfoi pagini care miros a tipografie, sa descopere satisfactia de a afla ce s-a intamplat mai departe in urma efortului propriu de a citi, sa numere pe degete. Si abia dupa aceea sa-si insuseasca abilitatile de manuire a unor unelte umane sofisticate.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si16+

Biaz . Esti tare. Super postul .

Sunt perfect de acord cu statul la TV si computer. Nu pot sa cred ca nu poti controla un copil decat "mituindu-l" cu desene sau joc pe comp.

Lisa are timp limitat de stat la TV, 1-2 ori pe sapt., in jur de 30' la o emisiune de pe ABC, PlaySchool. E usperba, in sensul ca e interactiva, sunt 2 prezentatori, canta, danseaza, se joaca cu papusi, deseneaza, etc. Nu o las la TV singura, stau cu ea, ii explic, ii fac legaturi cu alte chestii. Faza e ca la noi TV-ul e prin comp si emisiunile se inregistreaza. I le pot pune la anumite ore sau nu! Mai ales daca ploua si sunt in pana de idei. Altfel, chiar daca cere o aman.

INSA, iubeste cartile. Am ajuns sa frunzarim carti si la masa. Stie sa manance singura, dar nu o intereseaza, pt ca e mai amuzant sa citim fabula cu "mau" (asa zice ea la mouse ). La somn are preferate clare: o poveste cu bufnite si una cu un pui calator.

A invatat enorm din carti! Si are grija de ele, le iubeste, mergem cu incantare la librarie.

La comp nu sta deloc. Doar langa mine cand vorbim cu bunicii.

Stiu de cineva ca si-a lasat copilul sa se uite la ceva DVD-uri "special" gandite pt copii mici (Baby Einstein) si a inceput sa se trezeasca noaptea cu cosmaruri. Am citit mult si noi inainte sa luam hotararea asta, dar pana acum am avut dovezi clare ca Lisa nu duce lipsa de "dezvoltare aparte" daca nu sta la TV/comp.

Si stiu ca multi folosesc TV/comp pe post de babysitter. Pacat, e cel mai trist lucru care i se poate intampla unui copil la varsta asta .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Hei...discutam acum cu colegu de birou...scandal mare in Republica Moldova...un soi de revolutie.
Sunt stiri si pe site-urile online de stiri pe net. Stiati?

Dana 16+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Sunteti cele mai tari si va iubesc. Ma bazez pe voi cand va fi vorba de cresterea si educarea copilului.
biaz, nu stiu de ce, dar cred ca tu esti de profesie psiholog. MIe asa imi pare in posturile tale. Si o zic cu admiratie, pe mine una m-ai ajutat mult cu multe din sfaturile tale si vorbele pe care mi le-ai adresat

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 16+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

si eu sunt de acord cu calculator si tv cat mai tarziu...stiu ca pt asta va trebui sa mai renuntam si noi la ele, ca ei vad si doresc sa faca ce facem si noi, dar suntem dispusi la asta....

cel putin calculator nu vreau sa-i cumpar decat cand va avea nevoie strict pt scoala...noi cum am crescut fara, am invatat destul de tarziu sa umblam la calc. si totusi ne descurcam acum, si la job, si in afara lui, nu? ca doar n-o sa iasa toti copii din noua generatie programatori!! parerea mea...

ursuletzul nostru

18+

nunta
9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Hei...discutam acum cu colegu de birou...scandal mare in Republica Moldova...un soi de revolutie.
Sunt stiri si pe site-urile online de stiri pe net. Stiati?

Dana 16+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns santorini spune:

Cate dreptate ai Adimercedes cu tv pe post de baby-sitter. Am niste prieteni foarte buni care isi lasa pur si simplu baietelul la desene animate si ei isi vad de ale lor. Si chiar este agitat, ca sa nu mai zic ca avea perioade in care se trezea foarte des noaptea si avea cosmaruri. Am incercat sa le spun ca este din cauza tv-ului si computerului dar parca vorbeam la pereti. Tocmai de aia am intrebat-o pe Biaz daca are articole pe tema asta.

17+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Mergi la inceput