Burtici fericite de septembrie-octombrie (38)
Raspunsuri - Pagina 13
unombun spune:
fetelor,am nevoie de sfaturi(ce bine ca avem si psihologi):pe mine ma doare la burtica,asa e sarcina,pe un uter fibromatos,din start stiam ca sunt probleme.Am fost in concediu medical,merg cu masina la serviciu,acolo fetele sunt dragute,imi aduc de lucru din arhiva la birou,trag ele la xerox,etc,ca sa nu fac miscare ca nu am voie,acasa barbatul ok,face treaba,eu stau in pat mai mult..ati inteles..La servicu,nu am anuntat la caraghiosii aia de la personal sau mai sus,ca sunt niste aiurea,ca sa fiu blinda,pe hol nu ma vad colegele cu burta,ca nu ies,e asa burtica la secret,ca se nasc intrebari,etc,e mai bine liniste la serviciu,am avut si o sarcina pe care am pierdut-o mai demult,am tacut...
Intrebare:eu aranjez cu sefa,1 zi pe sapt,ramin acasa,sunt trecuta invoita cu creionul in condica ,de 3 sapt si a doua zi sterg ce a scris sefa cu creionul si ma semnez de venire si plecare cu pixul.In cazul in care se sesizeaza vreun destept,ca in contractul colectiv scria ca putem fi invoiti,dar nu prea multe zile pe luna,avind in vedere ca de la personal merge lista la director cine cum e prezent,eu aparind invoita totusi,e vreun pericol sa mi se spuna ce faci de ce nu vii,etc??Adica sunt oricum protejata,nu ma zvirla,pentru faptul ca sunt gravida,prin absurd sesizindu-se vreunul ca sunt prea motivata??Ma gindeam,daca ma ia la intrebari cineva,sa zic ca 1 sapt,am vomat etc(adevarat),sapt 2,am ametit(adevarat),sapt 3,altceva(adevarate),na si sunt insarcinata,le aduc si certificat.
Ideea e ca ziua asta chiar mi-a fost de folos liber,m-am refacut de fiecare data si sefa a fost anuntata,a zis ok,te trec in condica cu creionul..Sunt asa de uriciosi cu criza cei mari,ca....am nevoie de sfatul vostru,va rog
unombun spune:
na,ca nu raspunde nimeni.Chestiunea pentru care iau ziua respectiva e si ca,in sfirsit maninc si eu linistita,ca la servicu maninc piine goala,etc,sa nu vomit pe acte,ma dor deja oasele,trebuie sa maninc incet sa nu dau la boboci si acasa chiar maninc incet-incet.Si lucrez cu publicul e un dute-vino continuu,zapaceala,in ziua invoita ma refac,nu ma certati...
katteryna spune:
Unombun vai!Tu te simti vinovata ca iti iei o zi libera pe saptamana? Iti faci griji pentru explicatiile pe care ar trebui sa le dai celor care te-ar intreba? Fi mai egoista! Acum singura fiinya care conteaza este cea care se dezvolta in burtica ta si care CHIAR are nevoie de tine! Pentru el trebuie sa fi linistita si sa iti incarci bateriile. Daca ai o sefa intelegatoare, profita! Daca nu, fuck everybody (scz limbajul) si stai acasa cand simti nevoia! Si sfatul meu, spune-le ca esti gravida, asa vei evita intrebarile in privinta absentei tale. Te pup si stai linistita!
18+ cu floricica roz
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1
manu spune:
saluatri si de la noi!
Imi cer scuze ca n-am mai scris de f mult timp, dar de citit v-am citit tot timpul. Trebuie sa recunosc ca stau cam prost cu timpul, noi iesim f mult afara si seara nu stiu pe ce sa pun mana mai intai. ma bucur f mult ca sunteti bine si-mi doresc din tot sufletul sa aud numai vesti bune.
iuliapapusa, eu am facut acum 2 ani si jumatate varicela. Inainte sa-mi apara bubitele ma dureau f tare toti muschii, ma simteam extrem de slabita, parca nu mai aveam putere nici sa vorbesc. Mai vroiam sa precizez ca mi-au aparut bubitele cam la 2 sap dupa ce a venit prima fetita acasa cu ea si apoi au facut si celelalte. Oricum, du-te la dr sa te linistetsi!
monica, ma bucur f tare ca esti bine. Nu-ti spun ca si eu sufer de aceeasi paranoie. Desi sunt in sap 19 si la a 3-a sarcina tot nu am simtit miscari clare ale lui bebe. Am fost sap trecuta la dr dar nu mi-a facut eco si a spus ca mai e timp. Parca la a 2- a sarcina am simtit mai repede din cauza asta m-am panicat un pic.
Toate cele bune!
www.flickr.com/photos/35999368@N03/sets/72157614804641254/" target="_blank">Poze
katteryna spune:
Manu ce fetite frumoase ai!! De trei ori am privit pozele tale si nu ma mai saturam sa admir printesele!
18+ cu floricica roz
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1
uve_got_mail spune:
Buna, fetele!
Monica, tare frumoasa poza lui
Felicitari fetelor care au aflat ce au la purtator!
Titi, noi am fost colege la aspirante optimiste; imi pare rau ca ai probleme, dar sunt convinsa ca Dumnezeu ne-a dat bebele ca sa ne bucuram de el si pana la urma o sa fie bine.
Eu m-am suparat foarte tare din cauza stupiditatii de DT: risc de trisomie 18<1:10 000; risc de Down 1:894. Pana aici toate bune, dar se pare ca am free beta hcg semnificativ crescuta fata de mediana varstei si doctorul spune ca a vazut cazuri - ft rare, dar au fost-cu copii cu Down si daca vreau sa fac amniocenteza imi recomanda Medlife. Eu nici nu vreau sa concep riscurile amnio de avort 1:200...Si azi, probabil si din cauza supararii m-am trezit cu o secretie galben inchis si m-am panicat de tot-vineri merg la Medicover sa imi recolteze secretie si sa vad ce si cum e
uve_got_mail spune:
Credeti ca un ecografist bun isi da seama daca sunt probleme cu bebe? Am citit mai devreme de Iosup si ma gandeam sa mergem la el la morfofetala daca mai gasim locuri prin iunie la inceput...
monica_dicut spune:
manu, nu stiu daca o sa ma crezi dar chiar ma gandeam zilele trecute la tine ce mai faci
Asa m-am linistit de cand l-am vazut la eco cum zburda ca parca am inceput sa-l si simt
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 16+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata
Roxxy80 spune:
MIHA, FELICITARI PENTRU PRINTESA ROZ!!!!
Monica, ce bebe frumos ai. Pup eu burtica
Unombun, in primul rand sfatul meu este sa anunti in scris, cu nr de inregistrare de la secretariat, ca esti gravida. Dupa ce faci acest lucru nu au voie sa se atinga de tine nici cu un pai. in schimb daca afla cumva ca esti gravi si tu nu i-ai anuntat te pot da afara imediat. Din momentul in care ai anuntat beneficiezi in mod legal de niste zile libere. Eu lucrez in HR si crede-ma ca am vazut multe la viata mea. Din pacate eu am avut parte de angajatori care ar fi dat imediat afara toate angajatele gravi, numai ca legea este de partea burticilor.
Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 17+
uve_got_mail spune:
Si eu am dus o declaratie plus o adeverinta de la medicul de familie cum ca sarcina este in evolutie, am luat numar de inregistrare si gata. Sunt obligati sa iti dea pana la 16 ore libere pe luna - e adevarat ca se spune in lege ca orele astea se dau libere pentru analize care din diverse motive nu pot fii efectuate in afara programului. Dar nu mai poate nimeni sa iti ceara socoteala, e dreptul tau!