Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(110)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Asa mi-a zis pediatrul, sa pun o pic de lamaie pe deget (spalat bineinteles), stiu ca e norma sa stranute sa sughita.
E vorba ca daca-l apuca un sughit din ala de-l zguduie tot si nu se opreste mai ales daca a papat - sigur imi da afara laptele. De asta am preferat sa-i dau picatura de lamaie pusa pe deget, eu chiar nu o vad atat de PERICULOSA, acum fiecare face cum e mai bine si cum considera.
Nu-i opreste deloc respiratia ci doar se stramba, mai rau mi se pare cand ii vine laptele inapoi, asa si cand ii dau calciu se ineaca usor ca sa-l inghita.

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ADA1974

Buna fetelor

Vin cu vesti calde: SABY A NASCUT O FETITA DE 3200 GR, 50 CM si APGAR 8. Am primit mesaj de la tatic mai devreme dar alte amanunte nu am.

FELICITARI SABY

SA AVETI O FETITA SANATOASA SI CUMINTE SI MANCACIOASA!

FlorinTeodorBB3 - Petru - 39+

5 ZILE PANA LA DPN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elilov3

ziua buna
florinela eu de 3 ori am facut mastita cu antibiotic si tot tacamul...si nu m-am lasat si iata ca si in ziua de azi alaptez prin muls....cred ca prima data am gresit intarziind programul de muls cu o jumatate de ora, apoi a 2 oara am pus mulsorile la un interval prea mare de timp si a 3-a oara a fost de la un nenorocit de sutien care mi-a tinut sanii foarte stramt...sau cel putin asa am crezut si mi-a mi-a zis sa iau pastile sa ablactez, dar nu am vrut....si pace..varianta mea
e chiar amuzat fetele incearca sa intarce si eu incerc sa il invat sa il fac pe fiumiu sa suga la san...ca de la atata muls sa facut si sfarc...

Eliza mami de
ingeras Ionut Pavel
si de

Dimitrie Gabriel 12.11.2008 botez
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara (Spitalul Marie Curie) :
trimite SMS la 858 - 2 euro/apel - orice retea O si V

"Ai curaj! Sterge-ti ochii!Adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus"
William Shakespeare

cam ceva de genul asta s-a intamplat si la mine, am ramas singura cu el si am marit intervalul intre mulsori, seara mai ales am cazut franta dupa ce i-am dat lui biberon si am asteptat sa ragaie(ca si aici e cu cantec, ragaie dupa 15 - 20 min, altfel da inapoi), Doamne ajuta sa scap si ii dau san in continuare

Florinela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Saby, felicitari si un BB sanatos!!!

Florinela,

Legat de subiectul "lamaia",vreau doar sa completez cu ce stiu eu, nu sa contrazic pe nimeni:

1. Eu consider ca in cantitate mica, asa cum spui tu, o picatura pe deget, nu este problema pt bebelusi. Este o metoda veche, intra-devar, insa nu tine DOAR de leacuri babesti, mie chiar medicul pediatru mi-a recomandat pt Veronica. Sigur, nu cantitati mari. Ideea este sa alegi intre posibilul rau cu "apnee" [despre care eu nu prea cred] si posibilul rau de "reflex de sughit cronic" [exprimarea medicala nu o mai tin minte exact]. Si anume: sunt organisme care au TENDINTA de a sughita fara sfarsit, mai mult de 20 de numere per repriza. Aceste organsime sunt viitoarele candidate la ulcer la fel cum bebelusii ce, dupa diversificare, vor manca prea sarat, sunt viitori candidati la boli cardiace!!! Prin urmare, sughitul este un lucru normal, DAR daca bb are tendinta de a sughita MULT prea mult, o picatura de lamaie chiar e utila si nu poate face prea mult rau.

2. Legat de gust, poate veti fi surprinsi, DAR bebelusii SIMT intuitiv ce au nevoie cu adevarat pt sanatatea lor, si de aceea, de exemplu, cand vor avea febra, vor vrea suc de portocale, cand sunt deshidrattai dupa vreo perioada cu vomitat/diaree vor accepta si chiar vor bea cantitati uriase de apa cu sare [ingrozitoare pt un adult la gust]. Si iata ca si la sectiunea gust acru, MAJORITATEA bebelusilor prefera ACRU decat dulce, si asta pentru ca gustul acru are SI o parte buna: stimuleaza foarte bine pofta de mancare si regleaza ceva in sistemul digestiv, similar cu iarba pt caine [iarba fiind utila SI la diaree, SI la constipatie!!!]. Asta stiu de la mai multi medici pediatrii. Dar iarasi, nu trebuie exagerat!

Va doresc bebelusi sanatosi si asa cum a spus si Gaza, amintiti-va, dragi mamaici, ca SI voi trebuie sa fiti sanataose, cu chef de viata, bucuroase, cu zambetul pe buze!!!

Pt Olishka si restul fetelor 2 in 1,

am observat ca majoritatea fetelor merg destul de des la medic, chiar tu spuneai parca mai devreme ca mergi la medic... Medicul meu de la 12 martie [~33 sapt] m-a chemat abia pe 14 aprilie [~38 sapt], pt control pe masa... Oare s-o baza ca fiind la bb3 stiu sa observ dc apare ceva iesit din comun? Ma gandesc sa-l sun sa merg si eu mai repede la el in vizita, poate sapt viitoare? Deja sunt geloasa pe voi ca aveti info despre bb SI in sapt 36-37, iar eu sa stau 1 luna fara vesti la cald?...

Va pup.

36+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Buna fetelor,

Mai primiti un ghiocel?

Radu s-a nascut natural (indus) pe 1 Aprilie dupa un travaliu 4 ore, are 2700 gr, 48 cm si scor Apgar 10.
Am sa pun poze pe contul comun de Picassa si revin cu povestea nasterii lui.

V-am pupat

O mamica fericita!

Unde este dragoste, acolo este pace, unde este pace, acolo este binecuvāntare, unde este binecuvāntare, acolo este Dumnezeu, iar unde este Dumnezeu, nimic nu lipse#351;te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

FELICITARI MANUELA!

BINE AI VENIT RADU!

OLISHKA, SI LA MINE A FOST CIRCULARA DE CORDON
nu e nici o problema daca e laxa.

Raaluca, mamica de Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Felicitari Manuela!!!!

anca_nicolae eu inainte mergeam cam 1 data pe luna la dr, dar la sf sarcinii mi-a zis sa vin in fiecare saptamana. Daca te-a chemat la 37 sapt eu zic ca e ok. Ai facut analize de trim 3?

Raaluca Nu imi fac griji pt circulara atata timp cat nici dr nu-si face griji pt ea.

Olga 37+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

ahaaa... Olishka deci tii neaparat sa mi-o iei inainte. Si eu am fost azi la Dr, si a zis ca mai asteptam o saptamana, evoluam dar o sa mai dureze. .Zi-mi si mie care e secretul tau. Cica babele zic ca fetitele se grabesc de obicei da vad ca la mine e pe dos.

38 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Olishka,

am facut analize de sange doar cateva principale, gen glicemie, homoleucograma, nu prea specializate, si urina, un pic inainte de 12 martie, adica pe la sf lunii 7, iar pe 12 martie doar secretie, si tocmai azi am aflat ca rez e negativ, adica bine. Maine termin sapt 37 si joi intru in sapt 38, deci pe 14 aprilie o sa fiu pe la sfarsitul sapt 38, aproape de intrare in 39... Eu info de bb am de la sapt 33, cand avea cca 2 kg, iar voi deja mai aveti un set de info mai recente... De asta ma gandeam sa merg "oleaca" mai devreme:)...

Legat de circulara, medicul meu mi-a zis ca DOAR in prezent, "modern" [cu un pic de ironie] circulara a devenit indicatie de cezariana, ca pana acum se nastea normal, pt un medic experimentat circulara nu prea e o probl grava! Si chiar eu am nascut-o pe Veronica cu circulara, si Chatonel parca la fel, singura chestie importanta este la expulzie, cand va fi un moment cand ti se va spune sa NU impingi. Plus sunt multe cazuri cand bb scapa de circulara pana in ziua nasterii. Atata tot!

Bafta multa!

36+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Gaza secretul meu este: imi doresc foooooaaarte mult sa nasc
Dar stai asa, doctorul zice ca e f jos caputul si mi-a cam dat de inteles ca s-ar putea sa nasc sapt asta, dar mai stii?
Hai ca oricum mai avem f putin.

Eu am insa interdictie sa nu nasc pe 11 apr, caci are sotul un eveniment f mare si parca vad ca ma duc cu taxiul la spital. In rest avem liber

Olga 37+ David

Mergi la inceput