Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (37)
Raspunsuri - Pagina 4

Motana spune:
dria, imi pare atat de rau, of, prin cate a trebuit sa treci!
Azi mi.am dat si eu seama ca se cam vede de-acuma burtica mea, nu prea mai merge disimulata, desi unele prietene mi-au zis ca daca nu ar sti de bebe nu le-ar sari in ochi.
Prin jurul meu am auzit numai tipe care au luat peste 20 kg , mereu ma intrebam oare ce fac de iau asa de mult, of, de la o vreme cum ca halesc si eu cam mult. Am 6 kg pana acum dar se cam simte, ca pe burta nu prea s-au pus, ci pe mine.
Imi luasem mai demult niste jeansi 3/4 si azi ii pun pe mine prentu 1 oara si ma cam tineau. Of, cand i-am luat nu am luat largi, caci imi inchipuiam ca numa la burta o sa se adune kg... m-as apuca de vreo dieta ceva, ma refer la un regim sanatos asa, dar nu prea ma pot abtine.
N-am linie pe burta, nici buric in afara, dar pare-se ca am niste pete prin jurul gurii, observasem si io si imi zice si sotul acu vreo 2 zile. Le disimulez cu makeup, nu e problema, dar au aparut asa de-odata si acum abia.
Astea dispar dupa sarcina, cine a avut inainte? 24+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

alinutza78 spune:
Buna dimineata gravidutze
Dau eu cafelutza in dimineata asta ptr ca m-am trezit cu noaptea in cap..trebuie sa fac un drum urgent pana la Craiova si sa fiu in Bucuresti pana in 4...speedy gonzales
Multumesc tuturor gravidutzelor care mi-au transmis felicitari si ganduri bune
Alina ma bucur mult ca rezultatul la echo este ok...si ca "domnul" tau este bine sanatos. Care sunt valorile arterelor uterine care ti-au iesit? aaa...si care este noul DPN? Eu mai nou m-am transformat intr-o "mamica de iulie"...noul meu DPN este 30 iulie (din 16 august
). Sper totusi ca de acum inainte sa evolueze normal ca in ritmul asta ma mut la odiseea de mai-iunie
. Daca fac si cezariana...de fapt asa intentionez...se mai devanseaza termenul (bebelul meu e in pozitie pelvina..cred ca tine cu maica'sa
).
Patricia pe unde esti? Am intrat sa vad ce-ti face baietelul Sper ca totul e ok. Asteptam vestile bune.
Nix felicitari pentru rezultatul la echo
Lucialu nici eu nu am simptomele clasice...nu am dunga pe burta, buricul nu are cum sa iasa ca nu are ce sa iasa....secretii mai abundente am avut la inceput de sarcina dar nu deranjante si care sa pateze protege slipul. Intepaturi in burtica am doar daca mut in viteza a 5-a. Iar sanii, in afara de aureola mai mare si mai inchisa la culoare, sunt cu supapa inchisa
Iar pete pe fata nici atat..si sper sa ramana asa. Am vazut o gramada de mamici cu pete pe fata, deci nu cred ca dispar toate dupa nastere
Mony am citit in Codul Rutier ca nu este obligatoriu purtarea centurii de siguranta "femeilor aflate in stare vizibila de graviditate"...adica sa ai burta de gravida si nu colacei de grasime. Eu in schimb si acum mai port centura..din obisnuinta..si din frica..la ce trafic e in Bucuresti
Anemona eu am RH negativ si sotul pozitiv. Am facut in saptamana 16 titru de anticorpi si mi-a iesit negativ. Medicul ginecolog mi-a zis sa-l repet in saptamana 24...si apoi in saptamana 28 sa fac vaccinul de izoimunizare.
O zi buna si pup burticile
Alinutza 21+ viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru

hera01 spune:
neata
Bag de seama suntem la capitolul burice, linii negre, sanii curgatori etc. asa ca vin si eu la apel.
Prezenta cu :linie neagra , sani necurgatori dar imensi,durere de ligamente mai ales in partea stanga, dormit foarte prost,picioare si mainii umflate,scureri normale dar cred ca mai pierd cateva picaturi de urina pe parcursul zilei, pete maronii pe fata mai ales pe frunte, buricul vad ca nu a iesit dar nu cred ca o sa mai dureze mult.
Si sa nu uitam 14kg care s-au lipit cam peste tot dar parca cele mai multe sunt in zona fundului
AdrianaFedorca
Citisem ca vrei sa faci 3/4 D echo pe la 34 spt, aici pe la toate cabinetele nu ati face echo mai tarziu de 27/28 spt ptr bebelul este prea mare si nu ies fotografii /imagini frumoase si dai o gramada de bani de pomana, poate ca in ro au aparate mai performante si se poate dar ma indoiesc.
o zi buna gacici 27

flosideea spune:
mony asa scrie in codul rutier.cand sarcina este vizibila nu mai este obligatorie purtarea centurii.eu am 24 de saptamani si sincer ma cam tine.nici nu ma mai gandesc s`o port.am incercat s`o reglez in fel si chip si nici cum nu e bine.
dria,imi pare sincer rau!nici nu`mi pot imagina prin ce treci.sa dea DD sa ai parte cat mai curand de un bb sanatos si la termen.este foarte bine ca esti puternica si sincer esti de admirat.nu stiu cate dintre noi am fi rezistat asa.
burtica mea e maaaaareee rau.chiar am descoperit ca o pereche de pantaloni care i`am luat saptamana trecuta pe mine si veneau ok nu ma mai incap.buricul are o pata neagra,este la nivel cu burtica dar atat.scurgeri din san nu....oricum stau zi de zi minute bune in fata oglinzii si ma admir de fiecare data cand trec pe langa ea.nu ma pot abtine.pe zi ce trece e mai mare...si mai mare....nici nu ma pot imagina la 9 luni cand mai intai va intra burtica pe usa.hehe,abia astept.
voi intra si eu pe mail sa va las nr de tel.abia astept sa ne auzim si sa ne povestim experientele.va pupic.trebuie sa ne pregatim iar de servici.off....asa m`am saturat....dar cred ca as innebuni acasa....asa ca ...pupici!!!23+

coccorina spune:
Neatza si de la mine. Am mancat deja si acum la , ca doar nu lipseste dimineata
.
Azi m-am hotarat sa lipsesc de la munca, uite asa m-am anuntat ca nu vin, uff ce bine. Stau acasa si fac mancare, mai lejer si mai relaxata. Cred ca de saptamana viiitoare nu ma mai duc deloc, oricum pe 10 mai pot intra in prenatal. Sa imi fac si eu un pic mai multa curatenie dar intr-un mod mai la "relantiu", caci nu stiu de voi, dar eu obosesc fff repede, cateodata si cand vorbesc
Mony, Flosideea - si eu conduc zi de zi, dar nu imi pun centura la sofer decat daca ies din oras. ORicum dr. mi-a spus ca dupa saptamana 28 m-ar sfatui sa nu mai conduc, caci nu stii cum trebuie sa pui o frana mai brusca si un soc la burtica imediat poate produce daune multe..... Asa ca mai vedem , caci o sa imi vina tare greu sa stau dupa sot sa ma care und eam nevoie, dupa atatia ani de independenta in sofat fara sa astept pe nimeni, oricum eu de la inceput am fost muuuult mai prudenta iar viteza de sofat e chiar mica, incerc sa ma limitez la 30km/h ca sa pot evita usor orice ar aparea.
Hai ca va pooop si mai vb
viitoare mamica fericita!!! 23+
Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!

Alina spune:
`neatza fetele!
Aseara nu am mai intrat ca m-am apucat sa caut despre aretere uterine.
Alinutza,valorile la ir ar fi 0,68 dreapta,0,51 fara notching.La dreapta e putin marit cica normal ar fi pina in 0,60.Din ce am citit si din ce mi-a zis si doctorita nu e cazul sa ma panichez,important e ca ii vine singe f bine prin stinga si ca nu sunt notching-uri pe artere,in cele mai multe cazuri isi revine si dreapta sau se poate lua tratament.Cica ar fi cazul sa ma odihnesc mai mult si asta intr-adevar nu s-a intimplat dar miine plecam in conced si cred ca o sa am parte de odihna si rasfat ca doar merg la soacra.Termenul de nastere nu s-a devansat,pe-aici nu am auzit la nimeni,dpn-ul ramine la fel.Eu o sa nasc prin cezariana la inceput de august,o sa stabilesc cu doctorul data spre sf lunii.
Hera,pt dureri de ligamente e f buna centura pt gravide.Eu mi-am facut dar nu am apucat sa o port pt ca nu ma mai dor,m-au durut acum o luna si ceva.La fiica-mea am suferit rau de dureri de ligamente,acum nu.V-am zis,bebele asta e mai cuminte in burtica ,cine stie ce nazdravan o fi si ni s-a dus cu linistea
.
Moniland si eu is cu fundul mare,slanini oribile in zona dar nu am ce face.Eu nici macar nu mAninc mult,nu am nu stiu ce pofte,as minca pepene si acrituri toata ziua dar tot se pune pe mine .Si merg destul pe jos si cobor zilnic o gramada de scari.
mQQm,ti-ai luat sutiene pt gravide?M-am uitat si eu ieri si mi se pareau cam mari,deloc sexy ,prea muult material,ca pt bunici.
Lucialu,eu ma spalam pe cap la prima sarcina sting in genunchi,altfel nu reuseam.Acum nu am probleme deocamdata.Apropo de spalat pe cap,ce sampoane mai folositi?Eu am nerfi ca am inceput sa fac matreata,naiba stie de la ce...
Revin,ma duc sa pap ceva.
_
Alina,mami de printesa si baby

uliiasi spune:
Neatza, dragi mamici de zmeurici!
Vroiam sa va salut inainte de a ma apuca de treaba, am reusit sa recupez ce-ati scris de aseara pana azi.
Nix, nastem la acelasi spital si cam in aceeasi perioada. La mine in lista scrie 18, dar la ultima eco mi-a zis ca data e 13-14 iulie. Asa ca e posibil sa fim colege de salon, cine stie.
Mqqm, n-ai voie sa mananci inainte de analiza aia cu glicemia, mergi nemancata. Dar sa ai ceva de papa la tine dupa ce o faci, ca sa nu ti se faca rau pe-acolo sau in drum spre casa.
Va imbratisez cu drag, sa aveti o zi minunata!
Iulia 26+

danielle02 spune:
`neata burtici
alinutza,multam de cafea si felicitari ptr rezultatele ok de la eco,ma bucur ca e totul bine
grishca,felicitari si tie ptr rezultatele bune de la eco
lucialu,nasoala patania cu spalatul pe cap,dar de ce nu te "bagi" cu totul in cada si te speli pe cap?nu e mai usor?eu asa fac la dusul de dimineata,e mult mai usor
mqqm,am vazut ca le ai cu wrapurile,ce zici de asta?
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10001&catalogId=1500001501&langId=-1&searchTerms=0984456
as lua si eu unul dar nu de care,da-ti cu parerea pls LA MULTI ANI! Nour
nici mie nu mi-a iesit buricul pana acum,nici linia negra nu a aparut,scurgeri am,sanii mi-au curs de vreo cateva ori dar vad ca de la o vreme nimic si mai am cate un firicel de greata cateodata dimineata :(((
au inceput sa mi se umfle mainile si picioarele,nu sa ma incomodeze,doar asa cat sa le simt :((
bebe si-a facut un program de miscurici,in fiecare dimineata la 7 e "drepti" ,acu nu mai misca deloc noaptea,sau nu o simt eu.
dorm destul de bine noptile,de pe la 9 seara pana pe la 7 sau 7 jumate`,eu zic ca e ok.
am fugit la apel,ma solicita Ebonee,vrea papa :))
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

PatriciaArdeleanu spune:
neatza si de la noi!!
Aseara nu am mai reusit sa intru ca am ajuns tirziu acasa, am fost in 2 vizite si sint tare obosita.
so, la ecografie totul a decurs foarte bine, mandretea mea de baiat statea cu bijuteriile la vedere astfel incat mi-a zis dr din primele secunde ce este. imi aduc aminte la rebecca tot la virsta asta, dupa multe cercetari mi-a zis ca e fetita, statea foarte adunata
Se cunoaste faptul ca Iosup face glume, asa ca prima data imi spune ca e fetita, la care eu tremur toata, ma imbujorez si il intreb sugrumata de emotie daca e 100% sigur, si cind ma uit pe ecran el deja ii descria sexul din dotare. si eu m-am obisnuit cu ideea, ca nu am incotro desi am sperat pina in ultima clipa.
totul se pare ca este ff bine, are cam 400g, palcenta gradul 2 (trebuie sa ma documentez), toate la locul lor, misca de zor, isi sugea degetul si mi s-a parut tare frumusel asa din poza. este dezvoltat cam cu o saptamina mai putin, dar si rebecca a mers in ritmul asta si totusi a avut 3,300.
la prima ecografie la ea mi s-a spus 5 februarie si asa a ramas,chiar dupa aia ajunsesem pina la 18. cica prima ecogafie conteaza cel mai mult, ca pe urma e in functie de cum creste.
si la mine o artera uterina arata ca sint obosita si am avut indicatia sa ma odihnesc mai mult. Alina, daca ai gasit ceva caci vad ca esti in aceeasi situatie, sa imi zici si mie.
mi-a placut f mult de Iosup, e prima cind am mers la el, foarte cald si foarte simpatic si comunicativ.
alinutza, ma bucur mult ca esti asa fericita!! imi aduc si eu aminte de senzatia traita la prima sarcina cind am avut ce mi-am dorit enorm!! nu se compara cu nimic senzatia!
ai grija la drum daca conduci si sa te intorci cu bine!!
alina, ma bucur ca micul tau domn este bine. asta este cel mai important, restul vine de la sine.
la mine cele 2,5 kg s-au distribuit prin sani probabil, si alte lichide din corp. eu port in continuare pantalonii mei in care ma simt super bine, ii port exact sub burta deasupra chilotului si asa e cel mai ok. am o pereche de blugi primita cu banda elastica, nu ma simt deloc comfortabil, caci daca ii trag mai sus stau pe burta si ma incomodeaza, daca ii las mai jos pica, caci nu le pot pune o curea. mai am unii de vara bej cu burta de bbc, i-am pus si pe aia dar imi vien elasticul ala exact pe sub sani, iar nu ma simt ok.
la mine fundul si picioarele din contra, parca s-au mai subtiat,sa ca voi purta cit voi putea pantalonii, am niste fuste de vara cu elastic si eventual le bag snur care sa se lege, nu imi fac probleme cu imbracamintea.
fetelor, de ce va chinuiti si va spalati la chiuveta? stiu ca pentru par este bine sa fie invers spalarea, de sus in jos, ca sa se inchida bine cuticula, deci in cada in picioare.
eu folosesc sampon klorane acum, si in general folosesc cosmetice din farmacie sau profesionale, le mai schimb. nu am avut niciodata matreata.
si eu am mai cumparat saptamina trecuta 2 bluzite, una bej f frumoasa cu mineca lunga si un body cu dungi bleu, albe, si rosu deschis. o sa fac si eu inventarul sa vad ce pot folosi de la rebecca, oricum va fi vara si va avea nevoie de lucrusoare subtiri, asa ca astept sa iasa prin magazine colectia de vara.
Le spun si eu cu intirziere bun venit noilor mamici!!
Patricia s22 si Rebecca
05.02.2005

Giova spune:
Tocmai am terminat de spalat geamul=roleta de la dormitor si fac o pauza...dupa care trec la pitic in camera si tot asa. sa vedem cat rezist sa fac pe ziua de azi.
Micaalsa te ajut cu drag cand e nevoie,nu vreau sa ma bag peste tine. asa ca ma anunti tu cand nu poti intra sa schimbi cap. sau ceva in lista. oricum nu am parola de la userul comun. si odihna placuta.
Alina imi pare rau ca nu ne incuscrim...asta este...bine ca e ok si e sanatos. Frumos nume a ales printesa ta..
Ca sampon am folosit L'Oreal proffessional si acum am unul tot profesional, dar nu mai retin cum ii zice. e din Italia, de acolo imi cumpar cantitate mare ca sa-mi ajunga pe mai mult timp. la ce preturi sunt la noi la astea profesionale.
sa porti sanatoasa pantalonii cumparati. si eu am vazut haine faine de la C&A, dar mi s-au parut scumpe...nu merita sa mai bag banii in asa ceva, cand am cumparate tricouri, rochite, fuste care se pot purta si cu burta.
Nix ma bucur pt. vestile bune de la eco si mentinerea greutatii. esti o graviduta tare frumoasa.
Mony08 parca scrie in legislatie ca nu e obligatoriu sa purtam centura. Eu m-am invatat cu ea, daca nu o pun am senzor la ambele masini si bipaie incontinuu.
asa ca eu am gasit o metoda...o pleg dar in gol, nu peste mine...pe urma ma pun pe scaun si trec peste cap doar partea lunga, cea care vine peste sani. nu suportam nici eu cealata parte care-mi trece peste burtica. prin oras oricum nu circul cu viteza mare, iar in afara, conduc mai rar, e sotul sef.
mQQm pe mine ma interesa mai mult tehnica confectionarii unui wrap. ai gasit pe vreun site? sau cum l-ai facut? cica ne trebuie de 2 feluri: pt. vara si pt. iarna, ca si cauciucurile.
hera mie mi-a facut 4D, dar numai ca idee. am si poze puse, se vede frumos, dar numai mai incolo i se vad trasaturile mai aproape de realitate, vorba ta.
Coccorina relaxare placuta sa ai si spor la treburile casnice.
danielle super wrapul pus de tine.
patricia bine ca e ok bebe, chiar daca dr. s-a tinut de glume. cred ca ti-a stat putin inima in loc.
Placenta grad 2 stiu ca e aproape de sf. sarcinii, poate ma insel...nu stiu daca mai e sio grad 3 sau nu. dar daca nu ti-a zis nimic, inseamna ca e ok.
gata, ma reintorc la treaba..
_
Gio24+ si Marco(06.01.2006)
poze