Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(45)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui hionati

alexa, eu am citit pe internet k endometrioza este benigna , deci markerul ala poate arata ca nu au curatat tot , nu un cancer...


da, endometrioza e benigna, dar trebuie sa stiu sigur care'i treaba. in caz de probleme, sa le pot prinde in stare incipienta...
si da, cum au zis si fetele mai sus, markerul poate fi crescut din mai multe cauze, nu doar cancer ovarian... dar biopsia e singura cale de a afla ce se intampla acolo...
multumesc de urari !!!





mami de brotac rocker


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

hionati....eu m-am operat pe 20 noiembrie 2008 . Eu am rezultatul biopsiei unde scrie clar ca la mine a fost chist endometriozic .
Da ...mi-au zis ca ea avanseaza f rapid indiferent ca apelam sau nu la operatie , dar in cazul meu a fost ceva mai dificil , am avut un chist mare de 6.5 cm prins intre ovar si trompa si care nu a cedat nici un pik la 2 sapt de antibiotic : augumentin ,amoxiclav , gentamicina + cefuroxim injectabil. Aveam niste dureri cumplite . In urma operatiei mi-au gasit endometrioza gradul 2 si am ramas si fara trompa stanga
. Medicul mi-a zis ca voi ramane f greu insarcinata si daca nu se va intampla asta in 6 luni dupa Diphereline atunci sa fac un FIV .
NU putem impiedica sub nici o forma evolutia acestei boli , insa o putem tine sub supraveghere si sub control . De aceea se stie ca DIPH ajuta pt mom la stagnarea bolii .
Luci ...am inteles ce vrei sa imi spui , dar sti si tu f bine ca uneori ne ia valul
criss...abia astept sa imi zici ce s-a intamplat la eco
pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Monica, magdita - eu spun sa nu va faceti griji. Vizualizarea embrionului se face putin mai tarziu de 6 saptamani. SI asta va spun din propria experienta. Am fost la primul consult/ecografie la 5 saptamani si ceva(nu mai imi aduc aminte acum si cate zile) si nu mi-au putut confirma decat ca e vorba de o sarcina intrauterina, nu ectopica. Atat. Nici nu se vedea altceva, iar prima ecografie la care am putut vizualiza embrionul a fost la 7 saptamani jumatate.
Nu va stresati, nu face bine bb-ilor! si astept vestile bune.

Am citit ca scriati ceva de markerul CA125 pentru depistarea endometriozei, eu am efectuat aceasta analiza, dar mi-a iesit in limite normale. Deci nu este un indiciu clar. In urma laparoscopiei am fost diagnosticata cu endoemtrioza gradul 3, iar analiza markerului a iesit perfecta.Acelasi lucru il pot spune despre testul MRI ( de rezonanta magnetica ) pe care facut cu o luna inaintea operatiei, iar raportul primit de doctor a fost ca nu a putut fi vizualizat nici un focar de endometrioza... Asa ca nu stiu ce sa spun de efectuarea acestor teste la sange sau ecografii, teste de rezonanta magnetica, etc... Nu stiu cat de relevante sunt.
Doar in urma biopsiei efectuate dupa operatie s-a pus diagnosticul de endometrioza gradul 3.

cristy1977 - te inteleg perfect cand spui ca nu te poti relaxa, asa eram si eu... Luna in care imi luasem gandul de la asta mi-a adus vestea minunata ca am reusit sa raman. Si nu ca imi luasem gandul definitiv, eram doar mai linistita ca imi facusem programare la un specialist f bun din Toronto, pe care urma sa il vad in 3 luni. Atunci a fost singurul meu moment de relaxare si exact atunci s-a intamplat minunea.

Luci - ce face bblina? A mea e f activa, mai ales noaptea, ma trezeste cateodata din somn... si ne mai "auzim" si dincolo, la zmeurici.

toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

magdita, mie sa nu imi mai vina cm, iar tu sa auzi inimioara luni, batem palma?
aditza, si eu abia astept eco de maine, desi imi este putin teama sa nu imi gaseasca cine stie ce balauri pe acolo. tu cum te mai simti?
romanitza, draga noastra, deci bebelinei ii place viata de noapte?. incerc sa va urmez sfatul si sa ma relaxez: de exemplu azi mi-a luat 1 ora intreaga sa-mi cumpar de mancare in pauza de masa. sper sa nu raman fara servici
somn usor si noapte buna fete dragi

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

saluatre dragelor vin cu noutati......de 2 zile am menstra de dupa tratament, dar e fff putin, de asta am si stat sa ma gandesc ca nu ar fi fost altceva si am niste dureri de cap ....si ameteli...si greata...burta nu doare n-am nici un simptom de cm si programare la doc abia pe 29 apr am prins loc. ma sperie greturile si ametelile...la voi cum a fost prima menstra?sau o fi tensiunea?ma rog cred ca voi afla mai multe dr. de slabit n-am mai slabit, v-am zis doar 2 kg din 7 puse
Ca125 eu am avut peste 125 cu mult avem dublu fata de normal, cu endo gr.4 si am ramas cu tot si la 3 luni de tratament n-avem nimic cresut insa ce e acum....ramane de vazut.
Gravidutele capul sus, fara griji DD are grija de voi sunteti purtatoare de viata acum, vine si pastele aveti grija si nu va stresati ca n-are rost, calme cu bebei activi
pe burtici...........pt toata lumea

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

didi, un test ai facut? ai vazut ca magdita a ramas in timpul tratamentului

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristy1977

magdita, mie sa nu imi mai vina cm, iar tu sa auzi inimioara luni, batem palma?

"After all, tomorrow is another day!"


It's a deal !

Didi, ciudate simptome. Cred ca n-ar fi rau sa incerci un test de sarcina, doar asa, sa te convingi ca nu esti gravi, ca mine . Tinem pumnii .
Romanitza, mersi mult pentru precizari. Cred ca m-am panicat degeaba luni, dar sper din suflet sa fie bine cu minunea mea , de-aia sunt asa panicoasa .

Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta s-a intamplat 6+!
Minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Buna dragele dragi!
Hionati cu endometrioza avem mai multe necazuri.Unul e ca nu se vindeca,decat incetinim din evolutia ei la vreme de sarcina-cand da DD si ramanem gravi, prin operatie mai stergem din dezastrele produse, cu dipherelyne sau progestative.Pana la menopauza cam asta e si facem ce putem si se cunoaste pana acum.La menopauza se opreste total din evolutie.De-asta se banuieste ca ar fi legat ceva de estrogen...dar nu se stie nema sigur.
AlexaIoana imi pare rau-rau ca treci prin ce treci.Acum inteleg de ce ai un gand mic sau mare legat de onco.Cred ca va fi bine.Eu asa cred si iti tin pumnii sa se confirme ca esti bine. Ai sa vezi!Ai incredre ca si pt tine exista DD si te iubeste la fel de mult ca pe oricare dintre noi.Cat despre ce ai scris cu litere mici-mici, ma fac ca n-am vazut.Miracole exista si suntem destule exemple aici.Asa ca nu stii nici tu pana la menopauza ce ti-e scris si de unde sare iepurele.Sa fii tare!Stiu ca s-a comis o greseala,din pacate la un dr care mie imi inspira recunostinta.daca aveai biopsia poate acum nu te mai fierbeai.
Romanitza puiutza mea se misca cum are chef.A pus stapanire pe burtica si ea dicteaza tot pe acolo.Am prins-o cand mi-a sughitzat si m-a topit efectiv.Azi s-a trezit dupa ora 10 ca azi-noapte a dansat multPup burticu'!
Didel ia vezi cate liniutze se arata la apel?
Cristy bafta azi sa vii cu vesti bune!NU-ti bate capul ca inca nu ai motive sa te gandesti la chisturi,trust me!Iti spune mama lor
Magdi ase sa-mi sezi cuminte,ca sa isi faca loc samburelul pe furis,ca cica ei sunt smecheri si noi nu tre sa ne prindem la inceput
Maaaaadaaaaa vere ar iu?
KISSES gravidosi tuturor!


"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Daca vreti sa-l vedeti pe finutzul meu, il cheama Luca Cristian si are 3 luni si jumatate : http://s687.photobucket.com/albums/vv234/sanjaaro/
Tot acolo am pus poze si cu nepotica mea, care a implint un an.
Magdita fina mea m-a rugat sa i-ti transmit o sarcina usoara si felicitari din inima!!
Lucialu si de tine a intrebat fina mea si s-a bucurat ca veti avea o fetita!

"Marea taina a existentei noastre nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" Dostoievski
baietii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

ioana.....ce finut frumos si nepotica dulcica ai .......sa iti traiasca
criss....ce ai facut la eco ? ce vesti ne dai ? eu sunt ok sa zicem , mai ma inteapa ovarele , am avut niste junghiuri si in sanul stang .....iar astazi am avut o secretie mult mai abundenta , groasa si alba .........incerc sa ma linistesc , sa nu ma gandesc si sa nu ma stresez , uneori reusesc ..alterori nu , iti dai seama ca astept si eu , ca si multe altele ...o minune ! Sper sa avem parte de ea in curand . Bufeuri nu am mai avut de vreo 2-3 zile , Doamne ajuta !
Eu am facut un pik de miscare si acum am febra musculara si sunt fffffff obosita si imi este somn .
Va pupicesc pe toate

Mergi la inceput