Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(45)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coca1978 spune:

Hionati Eu am ramas insarcinata o data si inainte de operatie dar mi sa oprit din evolutie la 10 sapt .Totusi eu te sfatuiesc sa faci laparoscopia si hiseroscopia pentruca inafara ca iti curata endo vede sigur ce probleme mai ai .Mie imi pare rau ca nu a avut cine sa ma indrume la laparo si histeroscopie de mai demult pentruca am pierdut multi ani aiurea nestiind ce am si cheltuind bani degeaba pe la medici .Astea doua proceduri sant foarte importante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hionati spune:

coca, sunt dureroase injectiile? unde se fac?
la tine unde era localizata endo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

saluatre fetele cechi si noi :D, endo asta devine sport national.....fetele noi bafta si mult curaj nu e usor sa treci printr-o operatie si apoi un tratament destul de uratel...hionati eu am facut depo-provera care se aseamana cu diphe, dar am inteles ca nu e atat de puternic si da dor putin injectiile, dar solutia este foarte mica asa ca trece repede si locul mai doare putin(asa ca la o febra musculara)inca o zi sau 2deci suportabil....
Fetele sunt la cm de duminica de pe 5 apr. si inca sunt......cat o mai tine???? spor la burtici va pup

didi

Mergi la inceput

Hionati Nu dor deloc injectiile .Intramuscular ]muschii bucali[. Am endo pelvina pe peritoneul fundului de sac Douglas.

Mergi la inceput

coca, cat te-ai chinuit sa ramai insarcinata?

Mergi la inceput

coca, cat te-ai chinuit sa ramai insarcinata?
ai mai avut si alte probleme sau doar endo?

Mergi la inceput

In 14 ani am ramas de 2 ori dar fara succes sau oprit din evolutie si acum am descoperit prin histeroscopie ca am si uterul septat si sinechii

Mergi la inceput

ce inseamna uter septat si sinechii? astea se vad si la eco transvaginala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

hionati....indiferent unde este localizata endo injectiile se fac intramuscular . Ele nu dor ....ma rog , doare ca oricare alta intepatura si un pik cand iti introduce solutia . Ti le faci ''tu '' , adika tb sa cunosti pe cineva , se fac una la 28 zile , depinde de trat , 3-6 luni . Ce dim are chistul ? Si eu iti recomand sa faci operatia ai mai multe avantaje : te curata de endo , vede cat este de avansata , iti poate desfunda trompele in cazul in care le ai infundate . Endometrioza duce la infundarea trompelor si atunci nu mai ai nici o sansa sa ramai .
Eu am avut un chist de 6.5 cm pe partea stanga , de la eco nu mi s-a zis ca este vb de endometrioza , ei ma banuiau dupa simptome si CA 125 = 68. Deci daca nu ma operam ma chinuiam si in ziua de azi . In plus riscurile sunt destul de mari . Eu din pacate am ramas fara trompa stanga , poate daca faceam pasul asta mai devreme mi-as fi salvat trompa .
La ce medic mergi?

Mergi la inceput

nu merg la un doctor anume, am fost la medicover la gero vasilika si gradinaru mihaela care mi-a spus ca ar trebui sa il scot...
asta este rezultatul meu de la eco , daca iti spune ceva...:

UTER in AVF AL AP T 4,36 cm 3,26 cm 3,94 cm
Contur uterin regulat
Miometru omogen
Endometrul : 1,24 cm, aspect trilaminar
Imagine de cavitate vizibila
Col uterin: 2,80 cm Fundul de sac
Douglas: fara lichid
OVAR DREPT AL AP 4,07 cm 3,13 cm
Aspect ecografic: prezinta o formatiune cu ecouri hiperecogene, de 3,52/2,79 cm (mai probabil chist endometriozic)
OVAR STANG AL AP 4,07 cm 2,38 cm
Aspect ecografic: cu un folicul de 1,35 cm

Mergi la inceput