Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(45)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

hionati.....sincera sa fiu nu ma pricep f bine ! chistul nu ar fi asa mare....iar endometrul cred ca este cam mik
nu ti-a prescris anticonceptionale ?
la cm ai dureri ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hionati spune:

nu mi-a prescris nimic, mi-a spus sa repet eco la 3 luni...

ceea ce nu inteleg eu este altceva, dau vreun rezultat anticonceptionalele in cazul endo? putem scapa de operatie cu anticonceptionale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

anticonceptionalele blocheaza secretiile hormonale la nivel ovarian (si cele care duc la ovulatie - astfel avand efect anticonceptional, si secretiile estrogenice care "intretin" endometrioza).
ca si "efect final" functioneaza oarecum la fel ca si dipherelinul (sau zoladex, etc), doar ca acestea actioneaza la nivel cerebral, deci la nivelul RH (releasing hormones).

deci anticonceptionalele POT ameliora endometrioza/ opri evolutia, dar garantii nu exista. (la mine nici dipherelinul nu functioneaza decat cu efect limitat)
oricum, depinde de la organism la organism...

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

alexa are mare dreptate !
hai sa iti zic ceva ....acum doi ani cand au inceput de fapt problemele la mine , mi s-a descoperit pe partea dreapta ( acum m-am operat pe stanga ) un chist de 4.5 cm . Cum ti-am zis mie niciodata nu mi s-a zis de la eco de ce natura este si sincer mi se pare cam imposibil sa dea un diagnostic pe eco , dar nah tehnologia asta din ziua de azi poate face minuni . Pt acel chist am luat anti 2 luni si am repetat eco si nu il mai aveam. Deci anti poate face minuni . Acum depinde si de organismul fiecaruia .
Am mai patit o ciudatenie ca sa zic asa : anul trecut pana sa ma operez , am fost la TUTU la eco . El atunci mi-a zis ca ovarele sunt ok , nu am chisturi , eram in perioada ovulatiei , dar dupa simptome( i-am zis eu cum si in ce fel ma doare ) el crede ca este vb de endometrioza . Asta se intampla in august . In noiembrie am facut operatia si mi s-a descoperit ditamai chistul . Simptome in plus nu am avut , singura chestie a fost febra , in rest nimik . Eu stau si ma gandesc atat de repede se poate forma un chist ? Si totusi era maricel .
Sfaul meu hipo este sa mergi la un alt medic . SINCER .......nu sta asa , tb sa iei ceva , fie anti , fie te operezi , fie faci un tratament homeopat sau mai stiu eu ce . Gandeste-te ca este in joc sanatatea ta si sa nu iti para rau mai tarziu .

pupici

Mergi la inceput

hionati .......scuze ca te-am botezat . Iti dau mielul si asa este ffff aproape Pastele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coca1978 spune:

Fetele maine fac histerosalpngografia fara anestezie stiti daca trebuie sa iau ceva medicamente inainte sa nu simt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

buna seara fetele mele vorbarete
hionati, trebuie neaparat sa mergi la un doctor ecograf bun si sa faci ceva cu chistul ala daca intr-adevar se constata ca este endo. orienteaza-te spre un doctor cu renume in domeniul infertilitatii si care sa aiba si aparatura buna. eu nu am deloc o parere buna despre medicii de la medicover, sunt buni pentru probleme banale, dar in chestii mai complicate eu nu m-as baza pe ei, daca este chist endo, din cate stiu eu nu se resoarbe singur si nici nu este indicat sa stai cu el asa. a... sfatul meu este sa nu iei anticonceptionale pentru endometrioza, au foarte multe efecte adverse asupra organismului, iar chistul endo tot nu o sa dispara, deci tratamentul clasic-laparo+diphe (daca medicul spune ca este necesar)
alexa ioana, ce mai face afurista de endo, cum te mai simti? pup mamica de brotacica
coca, am facut si eu hsg acum cativa ani tot fara anestezie, nu am luat nimic, m-a durut putin, a fost ca un fel de ciupitura, insa nu este un sfarsit de lume, stiu ca unele fete parca ziceau ca luau nurofen inainte de interventie, eu nu as putea sa-ti recomand sa iei ceva, poate cel mai bine ar fi sa intrebi asistentele inainte de interventie daca este indicat sa iei ceva, succes si curaj pentru a merge inainte
aditza, mai da' vorbareata mai esti, se pare ca ti-a priit tratamentul cu diphe. e? cum mai stai cu numaratoarea? eu mai am ceva bufeuri, dar mult mai scazute in intensitate. in rest cam nada de nada, sunt ziua 57, astept...astept...si iar astept...
pup la fete dragi

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

coca,ca sa nu te simti singurica si eu am 9 ani de cand astept bebe, am facut 3 laparo pana acum, 1 histero, 1 hsg, 4 luni de instilatii pentru desfundarea trompelor (desi niciodata nu au fost infundate) doua tratamente zoladex+diphe, nu a ramas gravi niciodata si tot nu mi-am pierdut speranta...sper, sper si iar sper..., asa ca inca o data curaj, asa cum ai ramas gravi de doua ori sigur se va mai intampla si a treia oara

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coca1978 spune:

cristy de ce trei laparo pentru endometrioza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Cristy, 3 lapro, Doamne, Dumnezeule!!!Eu nu mai am nicio sansa!
Hionati, tu nu trebuie sa iei anticonceptionale, contraindicate pt sani!

Mergi la inceput