Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 6
petra spune:
Ramona, trimite-mi pe PM adresa ta ca au incoltit lacramioarele ! Finally !
In gradina nu am fcaut mare lucru decat un pic curat si am plantat cateva petunii, panselute, gura leului, garofite si impatiens.
mi-au inflorit lalelele pitice, zambilele si narcisele. Am niste narcise de culoarea piersicii cu mijlocul alb batut, sunt minunate. Astept sa se deschida mai bine acum sunt doar boboci.
Ramona J spune:
Multumesc Petra. Vezi ca am trimis unul acum vreo doua saptamini. Verifica, poate ti-a scapat.
petra spune:
Mi-a scapat cu siguranta atata timp cat ti-am cerut adresa din nou! Eu nu ma logam cand intram pe forum si de aceea nici PM-urile nu le vedeam!
O sa-ti pun pachetul cat de repede posibil !W.e. asta lucrez si daca nu apuc vineri saptamana viitoare cu siguranta ! Te anunt cand il pun la posta !
Despre semintele de flori nu stiu ce sa zic? Ma intereseaza in principal perenialele, sau de ex. imi plac macii (si acei mari portocalii si cei mici rosii) si nu am gasit nicaieri seminte de maci. Acum ma intrebam daca nu sunt bune semintele de mac de la magazinle alimentare ? Zi-mi si tu cam ce seminte ai si poate vreau ceva. Nu trebuie sa te simti obligata cu ceva ca-ti trimit eu lacramioare !Ti-as trimite toata bucata unde le am numai sa mai raresc din ele.
Ramona J spune:
Chiar am avut maci, i-am imprastiat pe toti si n-a iesit nici un fir! Nu mai stiu de unde i-am avut vreo companie online.
Nu e vorba de obligatie, chiar am tot felul de seminte si nu apuc sa le folosesc pe toate.
Zici ca ai gasit PM-ul? Nu-i bai ca nu l-ai vazut, ma gindeam ca s-o fi intimplat ceva cu el. O sa-ti trimit o lista cu seminte. Am si ceva legume daca vrei, mi-au ramas si anul asta am terminat cu plantatul.
Azi ma uitam la o veverita obraznica, s-a dus la o lalea (trecuta) si a atacat-o pur si simplu! A pus-o la pamint si apoi se straduia sa roada din frunze. Nebunie! Credeam ca ma lupt doar cu iepurii, cu insectele si cu fungusii.
Am o intrebare legata de lalele si narcise. Dupa ce trec florile trebuie sa ma uit la frunze cum se deterioreaza? Nu pot sa le tai mai scurte? Nu vreau sa le stric, poate mai infloresc si la anul!
Crinii Montenegro sint aproape trecuti, acum au boboci cei albi. Cred ca infloresc in citeva zile.
olympia spune:
Ramona, poti sa le tai linistita! Noi asa facem cu narcisele, le taiem frunzele cand se ingalbenesc si ele apar din nou in anul urmator!
Pene colorate... cate putin din toate!
Ramona J spune:
Multumesc Olympia. Arata urit, dar nu sint ofilite inca. Nu prea eram sigura ce sa fac cu ele.
Macrina spune:
Fetele, am si eu o problema cu pajistea asta din fata casei.
Ramona poate ma ajuti tu
Deci e cam galbena, poate s-a uscat?
Plus de asta vin foooooarte multe ciori si tot ciugulesc de pe ea, ceva... Ce, nene? Doar nu-mi mananca semintele de iarbaaa?
Eu stau cam in desert si iarba e tinuta la mare pret, cu stropitori din alea din ora-n ora..
Ce sa-i fac sa nu mai fie galbena si ce fac cu ciorile alea?
Mersi frumos
Ramona J spune:
Macrina, nu stiu daca voi folositi aceleasi tipuri de iarba ca si pe aici.
Ai pus seminte mai recent? Ca atunci e clar de ce vin pasarile!
Iarba e galbena peste tot, sau ai "spots"? Daca e cam peste tot, inseamna ca nu-i ajunge apa sau o fi iarba "de iarna", care acum se ofileste. Noi avem asa, ca iarba obisnuita (de vara) se ofileste peste iarna si atunci imprastiem seminte de rye, care e de iarna. Poate ai din asta si acum se ofileste. Daca nu e uniform galbenul asta, poate ca ai "grubs". Poti sa verifici daca tai cu cutitul o portiune de iarba unde e mai galben, ar trebui sa-i gasesti pe dedesubt. Sint niste viermi albi si grasi. Ma rog, asa e pe aici - poate voi nici nu aveti grubs.
Cam astea ar fi singurele variante la care ma pot gindi. Alta ar fi daca o uzi prea mult. E paradoxal, dar si atunci se ingalbeneste. Ma gindesc ca fiind in desert poate nu se aplica.
Daca toate astea nu se aplica, incearca sa dai cu fier (gasesti la Home Depot) ca ar putea fi cloroza (adica un fel de anemie). In cazul asta iarba e galbena, dar nu uscata.
b.nica spune:
Fetelor eu cred ca anul acesta este deosebit!
Daca va uitati in jur o sa vedeti verdeata cum nu ati mai vazut!Viguroasa si cu o culoare intensa.
Mie mi-au aparut boboci la trandafiri si la bujori;nu am pomanit asa ceva la vremea asta!
speed spune:
Ramona,deci caprifoi e:) am gasit si eu traducerea asta online dar mi s-a parut prea...hmmm...buruianoasa pentru honeysuckle :) eu am 2 soiuri, galben si portocaliu, n-am gasit roz...si le-am pus numai bine mai departe de casa si de locul unde ne barbequim, ca norocul, ca nici nu m-am gindit la albine, merci frumos de tip...
eu las in general frunzele de lalele pina dispar dar nu cred ca are nimic daca le tai...
m-am hotarit sa tai din trandafiri....poate in weekendul asta imi iau inima in dinti...s-au intins peste tot si tin umbra si altor plantute...
mi-au rasarit bine si bulbii de flori de vara ce i-am pus doar cu vreo luna si ceva in urma...si eu cred ca e ceva in atmosfera :)
clematita avalanche a inceput sa infloreasca exuberant, arata cu adevarat ca o avalansa...
menta mi s-a intins peste tot dar nu ma supar...am reusit sa cultiv si eu in sfirsit ierburile ce le folosesc in mod frecvent la gatit, adica patrunjel,menta,rosmarin,dafin (ii merge excelent) si chives (nici la asta nu stiu cum ii spune in romaneste, cepushoara?:) nu reusesc in schimb sa ma tin de busuioc, mi se ofileste foarte repede...n-am apucat sa gugalesc tarhonul inca dar va intreb pe voi prima data, se poate cultiva usor? vai ce bine merge la ciorba de fasole :))))))