Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Ce spunea b.nica pentru coropisnite, e valabil si pentru melci, usor adaptat: o farfurie cu bere ...
Ramona pentru bugs nu ai incercat ceva de genul "tratamentelor" pentru gandacii de bucatarie? faina amestecata cu ipsos, in cazul tau cumva adaptata: resturi vegetale amestecate cu ipsos, eventual usor ingropate, sa nu-ti omori si vizitatorii mai dragalasi ai gradinii...

Mergi la inceput

b.nica la kiwi a ta cum ii merge? a mea pare din cea normala, cu peri cand sunt frunzele crude... De cata vreme o ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ramona,
Vezi ca te-ai lamurit ??? Pai daca nu ma insel tu le zici "condurii doamnei". LA mine le merge bine de tot ! Am citi pe undeva ca la caltunasi le merge bine pe vreme mai rece, infloresc mai abundent si florile sunt mari. Si asa este. Vara trecuta la mine a fost o vara destul de racoroasa si am avut niste caltunasi superbi.

Ce fel de bugs ai prin gradina ?? Eu am avut 2 veri la rand urechelnite prin gradina si pe sub deck. Pe mine ma ingrozesc aceste lighioane. Le-am servit cu solutie chimica sa nu le mai vad.
Am avut si eu melci si de aia care nu au cochilie, si am scapat de ei relativ usor. Am gasit de cumparat pe la Home Depot, un praf de baza de rumegus de lemn si mai ceva substanta. DAdeam in locurile unde erau dumnealor si nu le prea placea tratamentul cu rumegus. MAi poti pune in gradina din loc in loc partea de sus a unei sticle de la suc taiata, partea cu dopul pus, bagata in pamant, si acolo pui bere!!!!! Melcii sunt atrasi de mirosul berii si uite asa scapi de ei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Huacin, al meu kiwi este micut dar uite aici gasesti mai multe amanunte:
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=1532

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumes pentru sugestii, chiar citisem si eu despre varianta cu berea.
Uite asta e creatura:
http://www.flickr.com/photos/30268343@N00/123974087/

Sint foarte multe, am citit ca e tipic pentru sudul US. Pe linga ca isi fac de cap in toata gradina, am observat ca se aduna la radacinile plantelor si le zapacesc de tot. Pe un forum zicea cineva ca i-au omorit un pom. Cind l-a scos a avazut ca erau gramada de ele la radacina. Sa incerc varianta cu berea, ma gindeam ca mi-ar prinde bine sa inchiriez o gaina pentru vreo doua zile.
Acum pricep de ce-i atit de nefericit nasturtium. Pai pe caldurile de aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona, eu nu am mai vazut coropisnite dar in unele carti parca nu se prezenta asa.
Am impresia ca nu am prezentat suficiente detalii in legatura cu capcana:1/3 din pet este cu bere,1/3 din pet(varful)se taie si se intoarce astfel punandu-se peste cele 2/3 din pet care sunt in pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica eu eram cea care zicea de coropisnite, Ramona era cu bugs-ii aia texani(aia din poze), acu ne pregatim sa-i imbatam pe toti!
Eu nu ma iluzionez ca voi reusi sa scap de toate, nici prea in tragic n-o iau , ca in fiecare an vad cam 3-4 prin gradina... La mine le mai prind matele, dar mai vin altele, ca vecinul meu are vreo doua gramezi de gunoi pe langa hotar si se pare ca pe acolo cuibaresc. Dar au ce manca si pe la el asa ca nu am avut prea multe musafire, pana acum cel putin!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

b.nica pentru informatii; sunt foarte imbucuratoare pentru mine, eu am deliciosa 'jenny' si este autofertil... pentru sot vestile nu sunt bune creste mare!!! Dar mie mi-a placut planta, mi s-a lipit de suflet si imi place in continuare, e genul care te rasplateste vazind cu ochii, creste si arata ca-i place "tratamentul"! imi plac mult plantele care se "exprima" vizibil, nu trebuie sa ghicesc daca-i place ceva sau nu...

Ramona sunt urati rau "bug"-ii tai... incearca sa-i imbeti, poate merge

In bolul sub forma de pahar-lalea in care am pus nufarul, am pus azi si un Betta, un pestisor frumos colorat, dar care poate trai in apa fara oxigenare suplimentare. Pare incantat de mediu, la fel si nufarul, care are deja 4 pui "lasati la apa", adica as putea deja sa-i separ... Am mai luat de la magazinul de unde am luat pestisorul, un magazin pe care-l stiu bine de vreo 8-9 ani, si un fel de nuferi minusculi, un fel de "lintarita" oarecum salbatica; sunt nuferi foarte mici, care plutesc in grup mare, arata dragut totul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ramona, bug-surile tale nu sunt doar in Texas ci si-n Romania mai gasesti- le zice "orbeti" si mai vietuiesc in beciuri sau locuri umede.II tin minte perfect de la practica agricola de toamna cand ii gaseam pe sub movilele de cartofi ! Yukkkkk !
Au aparut din cauza ploilor abundente de la tine , dar cum da soare texan asa mai generos or sa dispara. DAr pana atunci nu stiu ce sa le faci, daca nu se dau imbatati cu bere da si tu cu ceva insecticide ca sa nu-ti devasteze toate florile.

Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

fetelor pleaseee help. tocmai acum cand ma preagteam sa ma bucur si eu ca infloresc trandafirii, am vazut ca toti bobocii sunt plini de niste gandaci mici mici, nu stiu ce sunt arata ca puricii si sunt multi rau. aveti idee cum pot sa scap de ei cu ce sa dau dar fara sa se usuce si bobocii?
in rest la mine au imbobocit bujorii, magnolia mai are un boboc, un bradut argintiu e care l-am cumparat acum 2 ani la ghiveci si l-am transplantat in curte, dupa ce initial crezusem ca a murit adica se uscase jumatate si un an de zile nu a dat niciun semn de viata acum pur si simplu a explodat e plin de muguri, au inflorit murele, au aparut capsunile, si in rest au mai aparut diverse flori da la cat de desteapta sunt bineintels ca am uitat care ce e .

Mergi la inceput