Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Huacin, pune te rog o poza cu nufarul si pestisorul!
Irina, un insecticid rezolva problema (decis, calypso)...
Noi am mai rezolvat-o ,dar numai pe termen scurt, cu infuzie de tutun din cel mai ieftin. Desfaceam tutunul din 5 tigari in 5 l de apa si le clocoteam impreuna, apoi lasam sa se raceasca, puneam intr-o pompita si apoi dadeam cu asta.
Parca pe-aici unele fete recomandau si un dus cu furtunul, ca sa spele ganganiile.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

olympia dus le-am facut dar degeaba sunt niste chestii lipicioase mici si maro...sunt tare scarboase si tot bobocul e plin de ele. mi-e frica sa nu se usuce din cauza lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Irina,
Trebuie sa ai rabdare si sa speli bobocii trandafirilor cu putina apa calduta sa desprinzi paduchii. Daca iti mai raman ii poti sterge cu un pic de vata. Ei se prind de vata si se iau usor. Dupa ce cureti bobocul ii infasori tulpina imediat sub boboc cu un pic de vata curata.In asa fel paduchii nu mai suie pe bobocul trandafirului incalcindu-se in bucatica de vata. Daca ai totusi prea multi cred ca este bine sa-i starpesti cu ceva chimic.

Eu ador trandafirii dar nu-mi merge sa-i cresc. Am plantat multi trandafiri pana acum dar toti nu au trait mai mult de 1 sau 2 ani. Acum am 2 trandafiri. Unul galben catarator si unul rosu - de ala care face florile mici si multe. Nimic spectaculos. Dar ma bucur si de acestia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nici nu stiu daca sint aphids, ca parca suna diferit dupa descriere. Majoritatea sint verzi, dar am vazut si maro. Eu dau cu jet mai puternic de apa, dar scurt - sa nu distrug planta. Petra, imi place chestia cu vata, nu stiam varianta asta.
In primul an dupa ce am cumparat casa am dat cu chimicale de la vreo trei firme diferite si nenorocirile astea iar apareau dupa o vreme. In concluzie am ales sa nu mai dau cu atitea chimicale, nu mai dau nici bani pe ele. Cel putin aici dispar in curind, vad ca primavara apar.
Despre pill bugs ale mele... le stiu si eu din Romania, dar acolo parca nu erau atit de multe. Aici sint peste tot!
In sfirsit au aparut primele flori de crin alb. Ma gindeam ca sint mai timpurii, dar e bun si acum, important e ca sint frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Sa zicem ca am plantat in sfarsit gradina, solarul!
Acum continua lupta cu buruienile, ca au rasarit dupa ploaie ca ciupercile, bine, au rasarit si de-alea, ciuperci adica... Of, si a tot plouat si n-am putut sa stropesc pomii si e jale ca a inceput sa se basice frunza la piersici!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Buna la gradinaresesle harnice!! La sfatul Olympiei ma mut aici cu subiectul meu. Noi anul acesta vrem sa schimbam cate puntin asa prin jurul casei, mai exact sa facem modificari de landscaping in fata casei apoi in spate, nu vrem sa angajam pe nimeni ci facem noi, e un fel de hobby pt al meu asa ca il las sa-si faca dambalua iar eu il ajut insa trebuie sa gasesc ceva designuri cu care sa putem lucra si dupa care ne putem orienta. Vreau ceva dragut cu mai multe flower beds in etaje diferite poate ceva tufisuri mici pe ici pe colo, o poteca draguta cu pietre cu ceva design nu foarte complicat, poate vreo doua, trei culori. Ei dar nici nu m-am gandit ca partea complicata e sa gasesc ceva ce-mi place si s-ar potrivi cumva cu casa. Ceea ce caut acum e ceva websiteuri cu poze, bloguri chiar, explicatii, chestii din astea. Daca stiti cumva siteuri de genul asta v-as fi recunoscatoare sa le postati aici sau poate ceva idei din cum aveti voi sau ati vazut prin vecini :). Am sa incerc sa pun niste poze cu "before" iar dupa ce terminam am sa le pun pe cele cu "after".

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bine ai venit Adela si spor la treaba. Pregateste-te sa petreci ceva timp online:
www.landscapingideasonline.com
www.the-landscape-design-site.com
www.hgtv.com
www.landscapingvideos.com
www.bhg.com
Mai gasesti carti si reviste la biblioteca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Wow Ramona, merci mult . Stiam eu ca voi gasi aici exact ceea ce caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismac spune:

Olympia daca imi permiti o sugestie ( cel putin asa fac eu cu piersicii) : stropeste-i urgent( Novozir, Dithane, Folpan, Vondozeb , Mancozeb - una din ele )Apoi eu ma apuc sa rup frunza cu frunza tot ce este bolnav si dau foc frunzelor( nu-i deloc usor pt. ca am 10 piersici dar merita pt. ca doar asa am reusit anul trecut ) . Acum doi ani am ramas in iunie cu piersicii goi ca iarna si toate piersicile au cazut . Din pacate basicarea la piersici nu dispare iar anul viitor va reaparea . Dar, din fericire ,anul trecut am avut piersici(fructe) si sper sa am si anul acesta desi si ai mei piersici au destule frunze basicate . M-am apucat sa le rup frunzele bolnave dar nu am apucat sa mai termin . M-am intins cu gradina si mai este si serviciul ...
Nu mai stiu cine se plangea de trandafiri dar eu cred ca sunt puricii negrii care de obicei devoreaza ciresii , mai exact varfurile crude de ciresi ( sunt exact ca in descriere - urati si lipiciosi ) Eu pe trandafiri am avut purici verzi si i-am stropit cu insecticid.Tot insecticid se da si la puricii negrii care sunt oricum mai rezistenti . Majoritatea puricilor au disparut dupa stropire si bobocii sunt foarte frumosi . De cand ma stiu mi-am dorit o gradina plina cu flori in fata casei - in special cu trandafiri iar acum ma bucur de fiecare boboc de trandafir . Cea mai mare reusita a mea este un superb trandafir alb care l-am plantat toamna trecuta si care acum are prima floare . ( de cativa ani ma chinui sa plantez acest trandafir care nu s-a prins pana anul acesta )

www.gradinacris.blogspot.com

Mergi la inceput