Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irinabobe/irinabobe.jpg)
irinabobe spune:
crisamac eu ma plangeam de purici. am luat un insecticid, am dat aseara si azi stau sa pandesc ca tare mi-e frica sa nu se usuce si bobocii. cred ca ma impusc daca se usuca nu de alta dar e primul an de cand i-am pus si nici macar nu am apucat sa ii vad si eu infloriti, nu stiu care ce culoare e asa ca sper sa nu se ofileasca . in rest sunt fericita ca mi-a imbobocit lavanda si ma tot uit la kiwi sa vad daca nu are si el de gand sa faca vreo floricica ceva sa vad daca imi dau seama ce sex are ca am inteles ca paritatea e de 5 la 1 ca sa ai si fructe.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adela P Wow Ramona, merci mult ![]() |
Cred ca am postat deodata, nu vazusem pozele din fata casei. Cred ca trebuie sa lasi cumva mai mult loc pentru plante. Dupa poze nu-mi dau foarte bine seama cum ai putea sa faci chestia asta.
Schimba tufele cu unele care ramin verzi si peste iarna. Sigur gasesti ceva idei pe site-urile alea. Abia astept pozele "after".
Ai planuri si pentru in curte? Daca n-ai acum, vei avea dupa ce terminati in fata casei.
![](icon_smile_big.gif)
b.nica spune:
Eu am facut o criza de nervi cand am vazut purici si verzi si maro pe trandafirul care imbobocise si de care eram f. mandra.
Am patit-o cu puricii si la casuni din care cauza am renuntat(de fapt ele au renuntat )sa mai cultiv;cu ce nu am dat ,cu tutun cu insecticid si s-au dus!
Spre surprinderea mea am scapat de purici spontan in mod ciudat;ar fi o singura explicatie:tocmai am inceput sa stropesc gradina de flori(numai ea!)cu un ingrasamant care se lauda ca ajuta la toate florile inclusiv la bulboase.Am impresia ca dand acest ingrasamant parca au capatat o vigurozitate deosebita plantele mele.
anne-marry spune:
buna fetelor
sora mea imi aduce maine niste bulbi de lalele din olanda...dar nu stiu ce si cum ar tb sa fac cu ei..k nu as vrea sa ii pierd...este o ocazie unica pt mine sa am lalele din olanda..de la mama lor, sa zic asa...si nu se stie cand si daca va mai merge acolo ....sa vad altele...asa k...aveti vreo sugestie?
intelesesem ca ar tb sa le cultiv la toamna si sa le las pana toamna urmatoare cand va tb sa le scot inainte d einghet, sa las bulbii la sucat, separati, si apoi sa ii replantez in privara...si tot asa in fiecare an...
ceva idei?
multumim ...
anne-marry mamica lui teodor alexandru si
34 cu
burtica si alte pozici pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Adela P spune:
citat din mesajul lui Ramona J Cred ca am postat deodata, nu vazusem pozele din fata casei. Cred ca trebuie sa lasi cumva mai mult loc pentru plante. Dupa poze nu-mi dau foarte bine seama cum ai putea sa faci chestia asta. Schimba tufele cu unele care ramin verzi si peste iarna. Sigur gasesti ceva idei pe site-urile alea. Abia astept pozele "after". Ai planuri si pentru in curte? Daca n-ai acum, vei avea dupa ce terminati in fata casei. ![]() |
Da, vreau sa extind un pic in fata si intr-o parte gardinita, intr-una din pozele peste care am dat erau ceva rondouri separate cumva la distanta dintre driveway si usa de la intrare si mi-a placut ideea. Oricum tot ce e acolo acum vine scos, incluziv scarile, tufisurile la mutam in spate cred, asta nici n-am discutat inca, doua dintre ele chiar imi plac, fac flori toata vara, unul are flori galbene celalalt rosii. Braduleti din aceeia miniaturali vom pune cred de o parte si alta la intrare si poate la fiecare capat de gradinita ceva ce nu creste repede dar sta verde, asa cum ai zis si tu. Si vor fi numai buni si pt luminitele de Craciun, iarna. Pentru curte din spate nu am facut inca palnuri, acela va fi proiectul urmator in orice caz acolo va fi mai mult de lucru cred, ce avem acum e doar o terasa provizorie facuta anul trecut ca sa tina gazibo si mai e o casuta din aceea ce curte in rest...gazon. In functie de cum va arata fata, vom decide daca ne aventuram si-n spate
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Am vazut ca tot vorbiti de pureci, pe mine ma exaspereaza deja, acum mi-au atacat o orhidee la care tineam foarte mult, nu stiam de ce frunzele nu mai aratau ca inainte am crezut ca lumina nu e buna, ca apa e prea multa si cand ma uit mai atent vad punctulete mici si rosii pe tulpina si pe boboci. Sa mor de ciuda nu alta, am stropit-o cu ceva solutie pt pureci, sa vad acum daca functioneaza, oricum cativa boboci deja s-au uscat
![](icon_smile_sad.gif)
huacin spune:
Buna, harnicutelor!
Mi-au venit bulbii de la bakker; arata foarte bine, foarte curati, chiar! cativa de gladiole au o urma vaga de mucegai, dar nimic ingrijorator; evident, i-am dat unei prietene! A dat norocul peste ea si in bine si in rau, adica a primit multi bulbi, dar nici nu am cand s-o ajut sa-i planteze, asa ca trebuie sa se descurce.
Olympia voi incerca sa fac poze, trebuie sa am timp de facut si postat, candva pozam si "in linie si-n dunga" fiecare planta si fiecare floricica/boboc, dar nu am mai pus mana pe camera de foarte multi ani!
petra esti o comoara la casa...forumului! Mai scrie trucuri din astea, sunt minunate! Poate unele fete le stiau candva, dar le-au uitat si acum si le reamintesc sau poate nu le-au stiut niciodata si acum le si pot testa, cam toate ne dorim sa evitam chimicalele, pe cat posibil... deci ai facut practica agricola...te tin minte!
b.nica ce ingrasamant suspectezi ca a functionat ca un insecticid? ma rog, intelegi tu, indirect... Ar fi bine de stiut; poate ne poti spune si de unde l-ai luat...
anne-marry nu sunt eu cea mai in tema, dar iti vor mai raspunde si alte fete poate mai bine; eu stiu asa: bulbii de lalele, fie ei si olandezi, sunt rezistenti la inghet, deci te chinui si ii chinui daca-i scoti si apoi ii replantezi; faci asta toamna, doar daca vrei sa le schimbi locul; am o prietena care si-a luat in toamna de la bakker, sunt olandezi, niste minunatii de flori au facut, cum n-am crezut ca voi vedea vreodata de lalele, i-a plantat asta-toamna si in primavara a avut flori splendide. Ideea e sa retii ca se planteaza cam la 15 cm adancime, cam ca toate cele rezistenta la inghet.
huacin spune:
Adela P, scuze! Bine ai venit! Ai planuri marete, vad; mult spor sa aveti!
orhideele la mine s-au comportat diferit de celelalte plante; depinde ce anume ai, dar am observat ca insecticidul afecteaza rau florile; depinde ce fel de purici ai si cum reactioneaza ei; poti incerca sa stopesti cu apa din abundenta orhideea; pe orhidee, daca au un substrat corespunzator, apa nu le deranjeaza, doar mucegaiul; nu pune ghiveciul intr-o masca de ghiveci, asa cum se poarta la orhidee, ci lasa-l normal, sa respire, ca sa nu o atace mucegaiul; cele mai multe orhidee prefera sa aiba ghiveci transparent, ca radacinile sa "vada" lumina; stiu ca nu e foarte estetic, dar e sanatos. Le place apa, dar nu le place sa aiba "picioare ude", adica arunca apa din farfurie la jumatate de ora dupa ce ai udat planta. Ai incercat sa iei puricii cu mana? ai cum? la mine a mers, dar erau verzi, destul de mari si nu au fost multi... Daca chiar nu ai de ales si trebuie sa folosesti insecticid, foloseste spray si mai adauga un 50% la distanta recomandata de producator, dar sa ajunga insecticid si pe orhidee, depinde de pulverizator...
Adela P spune:
Multumesc Valentina, mi-ai dat tipsuri foarte bune pt orhidee. Mai ales cel cu vasul, n-am stiut, desi eu l-am lasat in cel transparent cu care venise cand am cumparat planta cred dintr-o lene combinata cu dorinta de a nu disturba radacinile mai ales ca e o planta despre care nu cunosc multe. I-am pus doar o farfurie sub, pentru apa. Puricii "nostrii" sunt mici si rosii, nici nu i-am observat eu ci fiimiu de 4 ani, care observa lucrurile cele mai minuscule posibile. Cu mana am incercat sa-i iau dar nu pot printre boboci ca si asa sunt mici, firavi si delicati. Sper sa fuctioneze sprayul respectiv.
b.nica spune:
Huacin am luat de la niste bekeri , o pudra numita Phostrogen
.
Am multe reclamatii la aceasta firma:recomand sa nu se comande plantute de la ei,ajung tarziu si se pierd,paguba sigura si pt. noi dar si pt. ei.
Acest ingrasamant la care citind prospectul am aflat ca este compus numai din minerale,mi se pare tare bun.Eu l-am folosit pt. gradina de flori.Pt. legume si fructe am folosit ingrasamantul lor de cacadevaca,,atat de comentat aici.
petra spune:
citat din mesajul lui huacin Buna, harnicutelor! ........ petra esti o comoara la casa...forumului! ![]() ![]() ...... Valentina(33ani), ![]() |
Multumesc de compliment !
![](icon_smile_big.gif)
Daaaaa, am facut practica agricola !imi aduc aminte de orbetii din gramezile de carfofi si soarecii speriati din porumb.
![](bang.gif)
Si legat de lacuri naturiste, sa va zic una hazlie : pe la mine sunt multe veverite si nebunele astea primavara fac prapad cand rasar lalelele. Dupa o iarna lunga desigur ca este buna o trufanda ! In primul an cand m-am mutat la casa mi-am pus lalele dar nu am avut parte de ele ci doar veveritele, al doilea an mi-a spus cineva sa pun naftalina printre flori si veveritele nu mai vin. Si am pus si veveritele priveau doar lalelele mele incoltite si le-au mancat pe ale vecinei.
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Noutati de prin gradina mea nu prea am. Astept sa mai rasara din semintele pe care le-am semanat, deocamdata numai ochiul boului a scos cateva firisoare.
Am un trandafir galben catarator care deja are bobocei sa infloreasca. Abia astept sa-l vad inflorit .
In partea cu legume, rosiilor le merge bine si mi-a incoltit mazarea ! Socrul meu are o gradina model, zici ca nu sunt reale toate legumele si zarzavaturile la el in gradina !Ca in reviste ! Imi pare rau ca nu am fotografiat gradina asta vara cand am fost in Ro. Nu stiu cum reuseste . Azi a vorbit sotul meu cu el la telefon si i-a spus ca si noi ne-am pus rosii, patrunjel, marar, salata , mazare si pastai. La care socrul intreaba pe ce suprafata am pus toate astea ! Sotul raspunde ca pe 4 metri patrati !
![](bang.gif)
![](punk.gif)
Daaaa, m-am lungit mult prea mult cu povestile de la mine !
Spor la treaba la fiecare gradinareasa !