Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
petra spune:
Ramona,
Unde ai gasit "ismene"? Sunt bulbi, plante perene, anuale sau de ghiveci?
Nu fii suparata cu lacrimoarele ! SE prind ele pana la urma si daca nu iti mai trimit o portie !
La mine abia mi-a inflorit un mar batran care face o multime de lfori primavara dar merele nu se tin din cauza ca este prea batran copacul.
Mi-am facut mini-gradina de legume cu : rosii de 3 feluri, salata, patrunjel cret si marar. Crinii imperiali rosii sunt crescuti bine, la salvie au aprut bobocii de flori, mai am niste irisi pitici mov cu mijlcul galben si negru, - sunt si ei aproape de inflorire, hydrancea -creste pe zi ce trece si se bucura de ingrasamantul acid cu care o servesc, mi-au iesit caltunasii , care sunt preferatele mele. LE seman la marginea unor vase mari ce le am prin fata casei , cand cresc se lasa in jos si vara sunt o ploaie de flori portocalii.
Cam atat de la mine!
Spor la treaba !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
huacin spune:
Ramona ma incurajezi teribil cu semintele... nu ca imi trebuie un impuls prea mare intentia ta conteaza!!! Mi s-a intamplat si mie ca semintele adunate de mine de pe unde s-a putut/nimerit sa fie foarte harnice; recunosc ca nu le-am lasat afara la 40 de grade, insa... probabil ti s-au uscat foarte bine... e de tinut minte... Daca ai scris pe forum, probabil de la tine am ideea cu pastratul in ordinea expirarii...
petra tare multe floricele te rasplatesc... iar legumele? yammy!
Ramona J spune:
Sa pui poze cu caltunasii aia cind or inflori, habar n-am care sint!
Mi-e teama sa mai pun ingrasamint la hidrangee, pe una am omorit-o anul trecut. Ale mele au boboci.
Irisi n-am, m-am tot gindit daca sa iau si din aia. Parca nu tin asa mult...
Nu mai stiu unde erau ismenele, am dat un search online si erau citeva companii care vind... nu mai stiu daca erau radacini sau bulbi!
Am lacramioare care arata bine, important e sa supravietuiasca macar una care sa apuce sa se inmulteasca.
Nu stiu daca am mai scris ca am fost nevoita sa inlocuiesc niste rosii, au putrezit de la ploaie si s-au rupt. Astea noi sint mai mici, nu stiu daca or apuca sa faca rosii pina vin caldurile mari.
Salata am scos-o, ca au venit melci si niste viermi dezgustatori.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Am pus o tura de rosii in solar si mai urmeaza una, am pus rasadurile de castraveti si dovlecei si acum sunt racita moarta, am dat-o si la toata familia...
La noi sunt inflorite caldarusele si inul decorativ, iar bujorii au bobocii gata sa plesneasca!
Ramona, pacat de salata! Poate ar fi ajutat o bariera de usturoi prin jurul ei! Sau craite, levantica, se pare ca astea parfumate tare nu prea le sunt pe plac la lighioane!
Mie mi-a halit o rosie o coropisnita, iar un castravete mititel a disparut ca in desene animate cu totul, mai putin doua frunze de sus pe care le-am gasit asezate pe pamant... ca si cum o jivina subterana ar fi tras planta cu totul in pamant! Am scormonit pe-acolo si n-am gasit vinovatul!
Pene colorate... cate putin din toate!
Ramona J spune:
Creaturile de TX n-au nici o teama! Am si levantica, anul asta n-am pus craite, dar am avut in fiecare an... colcaie pamintul de "bugs". Am vazut ca am in special "pill bugs", nu stiu cum naiba sa mai scap de ele.
Poate ai cirtite, nu stiu ce ar fi putut sa manince castravetele ala...
La noi iar ploua in nestire, mi-e teama ca ramin fara legume.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Ramona, n-am vazut musuroi nicaieri! Pentru melci am vazut ca pe aici lumea mai pune var praf pe pamant in jurul brazdelor cu salata.
Mai fetelor, eu cred ca vorbiti de condurasi care-s portocalii si nu de caltunasi care-s bleu si apar primavara devreme in padure
Pene colorate... cate putin din toate!
b.nica spune:
Huacin eu ma straduiesc cu Kiwi in ghiveci,este Kiwi fara peri ;cred ca am sarit postarea ta .
Olympia,am citit undeva cum scapi de coropisnite:pui un pet (1/3 cu bere din 2/3 din el)ingropat in pamant;capacul taiat fiind pus deasupra astfel incat bandita sa intre dar sa nu mai poata sa iasa.
emaaimee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mariaa Acum bujorii, daliile si garofitele de gradina sunt in floare la mine ![]() Am luat saptamana trecuta o magnolie din fericire inca cu flori (roz) pe ea. Voi ce stiti, exista magnolii si de talie mica sau tufe, cumva? Intreb pentru ca tulpina e destul de scurta si apoi vine coroana care-i bine dezvoltata si ma gandeam oare asa scurta ramane? E mai degraba tufa acum, nu pom, sper sa mai creasca. _ “Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.” Emma este IUBIRE ****** ![]() ![]() ![]() |
Mariaa, chiar vorbeam azi cu soacra despre magnolii. imi doresc si eu una in gradina. si mi-a zis ca sunt si pitice, medii si mari. de la tufa pana la copac in toata regula. mie imi e tare usor cand le cumpar pt ca intotdeauna sunt instructiunile& caracteristicele plantei.
si eu tot cu flori roz vreau.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
am scris un mesagioi, dar l-am pierdut. sa va zic pe scurt: am pus azi cam 75%( plante, seminte de herbs/ flori) din ce aveam de pus in gradina. tratat de rugina trandafirii.
maine mai am o tura: niste seminte, etc. si neste taiat iarba, etc. nu am rabdare pana in weekend, atunci o taie mr sotz. mi-a luat si trellis verde(6buc)- 4.99/each. trebuie sa mi le fixeze in gradina, deja am pus agatatoare in locurile unde o sa pun trellis.
soacra mea tot caltunasi le zice floricelelor descrise de petra. am si eu de pus maine. uite mai jos- eu am catarator
http://www.burpee.com/product/annual+flowers/nasturtium/nasturtium+fordhook+favorites+mix++-+1+pkt.+%2830+seeds%29.do
sunt un pic trista ca nu imi iese portulaca.
mai vreau si un rose arch pt
http://www.bakker-irl.com/r_12048-012/Climbing-roses/Climbing-Rose-Indigoletta.htm
restul de trandafiri ii am facuti din butasi, unul facut chiar dintr-un buchet de trandafiri primiti de la sot.
mai vreau: magnolie, inca 2 rododendroni, inca 2 hortensii, floarea soarelului pitica, alte perene si alte azalee- e superba cea pe care o am, o plantez maine afara.
musai merg la somn ca mananc litere.
noapte buna.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Ramona J spune:
Zi asa, eu de nasturtium le stiu! Eu ma chinui de doi ani si n-am succes cu ei. Am pus direct in pamint, in ghiveci... nimic! Am vazut ca au rasarit un fir-doua si anul asta, desi n-am mai pus ca terminai semintele. Nu-mi mai pun sperante ca ajung sa si infloreasca.
Ema, sint frumosi trandafirii aia dar eu n-am avut flori care sa infloreasca la fel ca in pozele lor. Iar trandafirii aia sint numai flori! Frumos, ce-i drept... Ce cataratoare ai mai pus?
Am si eu multe azalee, vreo 7-8 am cumparat numai anul asta. Am mai avut citeva, dar parca nu le merge asa bine si ma gindesc sa le scot pe cele vechi.
La noi iar a tras o tura zdravana de ploaie, n-apuc sa mai fac nimic.