Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ramona,
T-i s-au prins lacramioarele ? Dau semne de viata ??(puls, tensiune)
Eu prin plimbarile mele pe la Home Depot am gasit lacramioare la pungi pentru plantat, si scria pe eticheta lor "Total Shade"- de le place la umbra-umbra. Si daca stau si ma gandesc la mama mea sunt cam asa, adica la umbra deasa si frunzele sunt de un verde inchis iar florile mult mai mari. Gata fac un efort si le mut si eu sub niste brazi unde nici iarba nu creste !

Azi am sapat am adaugat pamant nou amestecat cu turba si am plantat rasaduri de rosii, salata, telina. am semanat mazare si pastai galbene. avea intr-un ghiveci niste usuroi verde, l-am transplantat si pe ala (nu stiu cum o sa-i mearga, nu am mai auzit de usturoi -rasadit !) Mi-am lasat loc pentru leusteanul si cimbrul de la tine ! si pentru ceva patrunjel cret !
CE gospodina mai sunt!
Mai am un rond cu flori si arbusti acolo a baltit apa dupa ploile nebune de la noi si nu am reusit sa pun nimic. Am sapat azi si am mai aduagat turba sa mai afaneze pamantul. Sa vad ce o sa mai fac saptamana asta acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ha, ha! Zilnic le iau pulsul, deocamdata arata bine. Sper sa se prinda, am emotii ca a tot plouat. E ud tare pamintul si sper sa nu putrezeasca radacina. O fi bai ca se fac peste 30 de grade? Sper ca nu-s suparacioase. Eu asa le-am pus, la umbra deasa, intr-un loc unde nu prea vrea sa creasca nimic. Sper sa le placa. Le-am imprastiat cit de cit, in speranta ca macar unele dintre ele se prind si apoi sa se inmulteasca.
Ce zi productiva ai avut! Eu tot n-am reusit sa fac nimic, e tare ud pamintul. De la atita caldura plus umezeala au inviat toate ginganiile, yuck! Am un ulei din ala natural de stropit, ar fi cazul sa dau cu el pina mai am ce proteja. Tu ce folosesti?
Sper sa ajunga cu bine semintele, sa nu li se para dubios plicul celor de la posta. (se aud semintele cum se misca de colo-colo)
Stiam eu ca am uitat ceva: azi mi-au trimis ai mei (din Romania) niste poze din gradina lor. M-am gindit la tine, ca aveau covor de nu-ma-uita. Au pus acum trei ani din plicuri si acum se tot inmultesc, de trebuie sa mai si smulga din ele. Arata superb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ramona,vroiam sa te intreb,ai tai scot bulbii de lalele in fiecare an si ii replanteza?Sau ii lasa in pamant de la un an la altul?Ai pus poze noi in album?Ma duc sa ma uit!
Mi-au inflorit si mie toate cele,lalele,liliac,caldaruse(Vic,nu ma bate,da pana sa scot eu sa-ti aduc au inflorit)lacramioarele,acum sunt bujorii imbobociti,irisii la fel,asa mi-e drag sa stau in curte si sa respir aer curat sa admir floricelele,pasarile care canta!
Rosiile,saptamana asta infloresc,castraveti nu am decat decat 3-4 cuiburi,nu-s de ce nu au iesit,ma gandesc sa nu fi mancat ceva semintele!Am pus si varza din aia de vara,ardei deocamdata nu,ca e micut!Ah,si am o ceapa frumoasa,arata bine rau si grasa asa,bine am avut si arpagic mare!
Spor la gradinarit!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica, tot Baker e de vina pt caca de vaca olandeza, este?

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui huacin

Doamne, tare amuzante sunteti!!!

simali inspre Targoviste am vazut "fermierii" mergind cu carutele de balegar pentru vanzare... strigau ca vand cherestea si balegar eu l-as pune in toamna in gramezi, sau pe unde nu ai plante si l-as intinde primavara devreme... pe la voi nu ajung carute din astea? sau esti in oras? cred ca in oras nu au voie... sau au?

Noi avem terenul in oras. Dar o sa fiu mai atenta in comunele invecinate. Merci de pont.

b.nica. Am ras de m-am strambat de faza cu balegarul olandez. Dar dupa vorba lu' bunica "nu rade ca te-ajunge" ma abtin. Daca nu gasesc balegar parca ma vad... Puschea pe limba'mi.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Carutasii nu mai au voie in oras... Dar ma gandesc ca portbagajul masinii, protejat cu folie, niste saci si un drum prin comunele din jur pot rezolva problema, Simali!

Pene colorate... cate putin din toate!

Sti care e cea mai invecinata comuna cu mine? Cornu. Acolo sunt trotuare din dale rosu cu gri, gaze, canalizare, parc cu fantana arateziana de marmura si VACI PE POST DE ANIMAL DE COMPANIE. Balegarul pretios se strange cu grija ca e la mare cautare in curtile bucurestenilor cu vile de marimea Primariei secorului I din Bucuresti. La Campina situatia e similara. Cum altfel crezi ca ajunge saraca b.nica (pe care pe bune, eu o inteleg) sa cumpere balegar olandez?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

sa stiti ca problema cu balegarul e reala... am cerut si eu unui prieten, medic veterinar intr-o comuna invecinata... mi-a spus ca nu se gaseste... nu mai cresc oamenii multe vaci, iar complexele alea mari s-au dus de mult... cica pe vremuri exportam balegar, acuma, ioc...

Mergi la inceput

Deci inteleg ca-i criza de balegar in Romania.

Valentina, n-am mai pus poze noi. Chiar ar trebui sa pun pozele de care spuneam, ca-s tare frumoase. Eu nu prea apuc in gradina, din motive de ploaie. Tu faci bijuteriile alea frumoase? Felicitari si sa-ti mearga bine, imi plac tare mult. Esti talentata pe mai multe planuri, ti-am admirat si pozele cu dulciuri si mincare - asta e dragostea mea dintii.

Olympia, nu mai stiu ce cautam intr-o zi pe net si m-a dus pe blogul tau.

PS Deci facem un shipment cu balegar de Texas? Stiu ca b.nica prefera biscuitii olandezi, dar na...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Fetelor, am ras cu lacrimi si zau ca aveam nevoie si de ceva placut...
Radeti, voi, radeti, dar si pe mine ma batuse gandul la ceva "biscuiti" olandezi... Noroc ca nu i-am luat si pe aia erau exact ce-mi lipsea fara gradina!
Nu am mai plecat pe nicaieri, altfel va anuntam... sunt posomorata cu terenul, sunt cateva promisiuni, dar...cam atat.
In ceea ce priveste balegarul am auzit de la un amic veterinar ca sunt vaci in Pantelimon...comuna, ma rog, orasul Pantelimon; il intreb zilele astea de balegar...Poate da norocul peste noi si scapam vreu "fermier" de el va tin la curent!

Mergi la inceput

Daca dati comanda ferma eu imi iau o vaca doua si livrez balegar. Poate mai multe, ca am un parc in apropiere, poate le duc si acolo la pascut. Cit sint biscuitii olandezi? Caut reteta, sa produc si eu biscuiti texani.

Mergi la inceput