Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 17
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
huacin spune:
Ramona esti o scumpa cu biscuitii texani Nu e vorba ca nu gasesc... sunt parcele cat vezi cu ochii pe acolo, terenul sta nelucrat, plin de balarii. In momentul in care s-a aflat ca exista un cumparator "de bucuresti" (trebuia sa acopar numarul masinii cu noroi
) preturile au sarit cam de 10 ori! Nici nu mi s-a inmultit brusc contul de 10 ori, dar, si daca as avea, nu as da atat in ideea ca e un pret artificial... Sper sa le vina mintea la cap! Mai bine banul din mana, decat hectare de teren nelucrat.
emaaimee spune:
buna fetili.
m-am uitat la floricele voastre si sunt tare frumoase.
hai ca vin si eu sa scriu pe la voi ca demult nu am mai dat pe aici.
am vazut ca ati vb de lacramioare, nici mie nu mi-au iesit. nu am identificat misterul. nici macar nu umed pamantul la strada.
dar si mie, ca si lui speed, mi-au iesit toti bulbii(lalele rosii, galbene si altele pitice& batute& diverse tipuri, chiar daca i-am pus in ianuarie). acu-s pe trecute. mi-au rezistat peste iarna: gura leului si acum mi-au inflorit, primula, garoafele de anul trecut au facut bobocei(anul trecut nu mi-au facut pt ca am uitat sa le ajut/ rup ca sa le incurajez sa faca flori) panselele care vad ca iar dau. zambilele, narcisele, brandusele s-au trecut. trandafiri vad ca se inalta, hotensia si ea la fel.
Rododendronul e in floare tot(floricele alb-rozalii,) mare si superb. liliacul vad ca a mai crescut, sa vedem daca infloreste( de la 4 ani in sus infloreste), iasomia a mai crescut- dar la fel k si liliacul.
am plantat crinii californieni si panselele -home made,in gradina. productie proprie din seminte de anul trecut.
mai am crin- e de vreo 15 cm, celalalt nu a mai dat. trebuie sa sap. poate a putrezit. atunci imi mai trebuie un crin, ca se strica dizainu' patrunjelul e la a nush cata serie pt ca tot il tund, am si chives si cateva fire de usturoi.
mai am niste seminte de pus: dovlecel florica, floare de piatra, gura leului si altele.
am mai cumparat niste iedere, honeysuckle, impatiens/sporul casei, o dalie galbena, clematita mov inchis, petunii de 2 feluri si craite. si o azalee superba, alba cu contur roziu.
speed, zi-mi si mie, te rog de pe ce website cumperi tu flori. ai fost multumita de ele?
aici a fost un vant, nu am reusit sa plantez florile. am mutat doar poinssetia intr-un ghiveci mai mare.
trebuie sa mai cumpar niste pamant si niste trellis, dar mai ieftin decat in link
http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/0423388/Trail/searchtext%3ETRELLIS.htm
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
petra spune:
Deci ne-am impotmolit la capitolul "balega" !!!!
RAmona, uite o idee de bussines acum pe vreme de criza financiara ! DAca am fii mai aproape ne-am asocia ! Sau putem face asa: tu tii vaca, o duci la pasune, eu fabric biscuitii !!!!Ce zici ???
LAcramioarele tale daca au frunzele tari este semn ca s-au prins, adica plimbatul nu le-a daunat prea mult ! zic asta pentru ca eu cand smulg lacramioarele iesite aiurea ,dupa ce le scot din pamant in 2 ore sunt ofilite.
INca nu am primit semintele, probabil ca maine ! sau cine stie cati stau pe langa plicul cu seminte si-l analizeaza acum din punct de vedere balistic !
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Ramona,vroiam sa te intreb,ai tai scot bulbii de lalele in fiecare an si ii replanteza?Sau ii lasa in pamant de la un an la altul? "La vita e bella" www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Stiam eu c-am uitat sa raspund la ceva! Nu scot bulbii in fiecare an.
Ramona J spune:
Emaaimee, suna bine gradina ta. Sa ne pui si poze! Cam scump trellis ala.
Petra, eu sint oricind bucuroasa sa cistig un ban in plus sau sa economisesc pe undeva. Ma gindeam ca tot am tinut copiii acasa de teama swine flu, ii trimit cu vacile pe cimp.
In cazul asta sint bine lacramioarele, ca frunzele sint batoase.
Precis sint pe undeva la puricat semintele alea.
emaaimee spune:
Ramona, nu dau eu banii aia pe trellis, am gasit la 8 euro bucata. suna muult mai bine pt mine.
n-am poze inca si e mizerabil afara, sper sa fie mai frumos ca sa pun plantele si sa fac poze. de asta nici sotul nu a tuns iarba. ii era randul si de tratat.
nici eu nu scot bulbii, am avut ceva bulboase de anii trecuti, mostenite.
aaa, ca vroiam sa va spun legat de bulbi in general. ca am sfaturi de la experta horticultor- soacra mea. e la noi. daca au fost fortati in sera ca sa infloreasca, anul urmator nu vor mai inflori. insa anul 3 si mai departe da. eu am patit-o cu niste zambile frumo-anul trecut le-am luat bobocei, anul asta nu au mai inflorit, a dat doar frunza.
petra-noi ne stim de la mamici ce mai faceti?
la anul imi iau si eu lacramioare din Ro.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
emaaimee, eu am comandat o selectie de hostas si hortensii de la bakker, au fost super ok cu comanda si livrarea dar nu stiu ce sa zic inca de plante. cum am mai zis, n-a ajutat nici faptul ca jumatea mea a tzopait peste ele timp de 2 zile...din 5 hostas au incoltit 3 pina acum, iar din 3 hortensii 2 par sa supravietuiasca. o colega de la lucru e foarte multumita de ei si comanda mereu de la ei. eu nu cred ca ma mai arunc sa iau de pe net ca n-am destui nervi sa stau sa vad daca incoltesc sau nu...bulbii cred ca sunt ok dar n-am luat niciodata de la ei.
lacramioarele nu mi-au iesit nici mie si le-am pus in cel mai umbros loc cu putinta...ce de flori frumoase ti-au iesit! un rododendron m-ar tenta si pe mine, e usor de ingrijit?
apropo de balegi , socrii mei au o vacuta,Florica, si erau tare amariti cind a intrat Ro in EU ca se lansasera niste zvonuri ca nu mai e voie balega de vaci pe drumuri...asa ca daca mai are cineva nevoie de balega bucovineana...
emaaimee spune:
speed, mersic de raspuns. voi studia site-ul, mi-e cam frica sa comand flori de la ei. cum erau impachetate hortensiile? erau fresh? ca nah, nu e ca la magazin, ce ai vazut ai luat. eu sunt f price conscious si hortensiile par scumpute de ex. dar unii bulbi sunt ieftini.
hortensiile de ex sunt vreo 6-7 euro la Supervalu. iar in Irl de Nord, oferta la Tesco- 2 hortensii medii la 5£.
eu intai ma duc la Aldi, Lidl, Tesco,Dunnes& Supervalu si cumpar ce e convenabil. compar cu ce oferte sunt pe la Woodies, Homebase, Garden Centres,etc.
Rododendronul a fost in gradina cand am cumparat casa, nu i-am facut nimic deosebit. l-am udat doar anul trecut cand a fost cald: apa si plant food.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui huacin [b] In momentul in care s-a aflat ca exista un cumparator "de bucuresti" (trebuia sa acopar numarul masinii cu noroi ![]() Valentina(33ani), ![]() |
Te imbraci ponosit si te duci la vizionare pe jos. Adica te duci cu masina pana in apropiere, cand nu te vede nimeni cobori si la locul de intalnire apari pe jos. Spui c-ai venit cu autobuzul. Pe bune... nu glumesc.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice