Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
[De fapt sti cum e cu masuratorile astea? Cam ca si cu alaptat versus biberon. Mamele care alapteaza nu se ingrijoreaza ca nu a mancat copilul 150ml ca n-au cum sa masoare. Alea care au cum sa masoare o iau razna cand copilul mananca brusc 5 zile la rand 120ml in loc de 150ml. Il duc la doctori, dau bani pe vitamine, etc. Una peste alta ce nu sti nici nu-ti face rau... Vand aparat de masurat PH-ul. Te bagi?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

thanks but no, thanks am alaptat pina la aparitia a 4 dinti si-s prea batrina si plictisita sa incep acum cu masuratori

in alta ordine de idei incepe sa-mi infloreasca ceanothus-ul, am 2 tufe, uneia nu-i merge prea grozav dar se tine...e si vina mea ca le-am plantat la umbra si cica lor le place soarele dar n-am mai avut loc la soare...:( plus ca jumatea mea a avut vreo 2 zile libere si s-a apucat de construit o contraptie in gradina si asa prea mica si a calcat peste tufe si radacini proaspat plantate intr-o veselie ...(( e pedepsit o saptamina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Simali de unde ai cumparat ap. de pH? Eu am niste afini si se cer cu pamant acid.
Eu m-am boierit, am luat balega de vaca olandeza ,la pachet,deshidratata,imbogatita si ecologica.
Compost o sa fac in mod sigur la cate buruieni am , la tara.
Parca am vazut niste chestii care spuneau ca se adauga la resturile vegetale ca sa se transforme mai repede si mai bine in compost;voi ati vazut pe undeva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Speed, si al meu distruge tot. Habar n-aveam de plantuta ta, m-am uitat online - e frumoasa.

Simali, imi imaginez cum alergai dintr-un colt in altul al gradinii sa masori pH-ul. Ar trebui sa inchiriezi aparatul la gradinarii DC.

Cica in Texas sint mai multe vaci decit oameni. Ce de balega pentru gradini! B.nica, daca vrei sa asortezi cu cel olandez, punem de un container pe vapor... Dar vacile din Romania sint constipate?

Vedeti ca am luat-o pe ulei. De la plictiseala cred ca mi se trage. N-a mai plouat, dar e noroi peste tot si iarasi vine ploaia. Nu stiu daca supravietuiesc dovleceii, ca a plouat atit de tare incit a spalat apa din jurul radacinilor. I-am aranjat eu un pic, dar cum iarasi se arata a ploaie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Doamne, tare amuzante sunteti!!!

b.nica am vazut eu "ceva de pus in compost" care sa grabeasca maturarea: am scris zilele trecute, cand eram in febra alergatului prin pepiniere si magazine, parca la bricostore baneasa; presupun ca, daca aveau in unul, au si in celelalte; daca intri la un bricostore si nu gasesti, ii pui pe cei de la serviciul clienti sa-ti caute la alte magazine; eu cautam niste lampi-avioane pentru camera celui mare; mi-au gasit, s-au oferit sa mi le aduca ei, dar, pentru ca era tot in bucuresti, m-am dus eu sa le iau... vezi ce-ti zic.

simali inspre Targoviste am vazut "fermierii" mergind cu carutele de balegar pentru vanzare... strigau ca vand cherestea si balegar eu l-as pune in toamna in gramezi, sau pe unde nu ai plante si l-as intinde primavara devreme... pe la voi nu ajung carute din astea? sau esti in oras? cred ca in oras nu au voie... sau au?

in alta ordine de idei, mi-a venit pachetul de la seminte.de; sunt niste bulbi super, foarte usor inverziti, cat sa-mi dau seama ca nu sunt moarti; semintele nu stiu, par ok; dar bulbii m-au imbolnavit... i le-am dat unei prietene azi, sper sa le mearga bine; mi-am oprit doar cateva seminte de bumbac sa le pun in ghiveci, ma fascina cand eram copil si stiu ca nu e extrem de pretentios...

Mergi la inceput

Rimele grabesc compostul. Eu n-as da banii pe "acceleratori".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu tocmai mi-am tras un ciocan, mai exact o tesla peste un deget... inveleam solarul. Acum a ramas pe we...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carutasii nu mai au voie in oras... Dar ma gandesc ca portbagajul masinii, protejat cu folie, niste saci si un drum prin comunele din jur pot rezolva problema, Simali!

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Radeti voi dar eu ce sa fac cand caut in disperare pamant de flori pt. gradina, din ala care venea cu carutele si acum il iei cu 10 RON punguta!

Cu cacadevaca am facut socotela si iese la fel cu cea care lipseste pe motiv ca: vandut pamant,vandut vaci,nema baliga.
"Biscuiteii" olandezi ii tin numai pt. pomii fructiferi si legume.

Ramona,no offence,dar la ce hormonei servesc vacutele texane pt. pulpite productive,eu ma lipsesc si ma multumesc cu olandezele.

Tot de la ei am luat pt. flori ceva care m-a atras pt. ca spune ca este un mix mineral care face bine la toate neamurile de flori si la bulbi(manca-i-ar mama de minuni ale naturii, ca tare imi plac bulboasele!).

Mergi la inceput

Nu stiu eu cum cresc vacile olandeze, dar si aici sint de toate modelele, adica inclusiv organice. Cind vii in Texas mergem la ferma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

B.nica, ai cumparat de la magazin "biscuiti" din balega de vaca olandeza ??????? Nu pot sa cred ! Si cu ce este mai de calitate baliga de la vaca olandeza fata de alte baligi ????
Scuza-ma dar efectiv m-a umflat rasul !

Mergi la inceput