Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Ramona cum e vremea la tine? dar cu gripa porcina cum e la voi? nu mi-a venit sa cred cand am auzit mai adineauri la stiri!!! Doamne ajuta sa nu aveti probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui huacin

Am vazut un smochin la vreo 65 ron; e mult, e putin? Eu nu-mi dau seama, doar ca mi s-au cam lipit ochii de el.

Valentina(33ani), Alexandru(8ani), bebe Andrei (3 ani) si taticu' Gaby (33ani)

Hai ca esti simpatica cu gradina care nu e si plantele care sunt. Tu o sa ai terenul ala precis ca prea ti-l doresti.

Legat de smochin. Eu zic ca e scump. Incearca daca ai drum la pepiniera de la Paulesti (este undeva in spatele Carrefour-ului de la Ploiesti dar se ajunge la ea pe drumul spre Buzau, de la semafor stanga, apoi, inainte de politia din Paulesti o sa vezi un baner mare verde de avertizare, acolo faci stanga, mergi cam 500m si pe stanga e o pepinera - inainte producatorul de fier forjat decorativ Danusca). De la Paulesti am luat anul trecut smochin de cam 70cm, cu smochine in el, cu 17 lei. Anul acesta am dat o raita si am luat diferiti arbusti (prunus cerasifera, doua tufe de buxus, trandafir, etc.) cu preturi cuprinse intre 12 si 15 lei; e drept, plantele nu au mai mult de 1/2m. Este acolo o inginera agronom care te invata cum sa ingrijesti diferite plante, vine cu tine prin toata gradina, etc. Saptamana aceasta erau ciresii japonezi infloriti. Sunt un vis. Au flori roz pe crengile aplecate pana aproape de pamant. Cumpar si eu unul la toamna; precis.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui huacin

Ideea este ca acum se gasesc destule modele de materiale de protectie pentru iarna, nu trebuie sa te apuci sa cultivi si porumb

Valentina(33ani), Alexandru(8ani), bebe Andrei (3 ani) si taticu' Gaby (33ani)

De exemplu?

Alice

Mergi la inceput

Eu am comandat niste trandafiri superbi de la CORAL SA. u un site foarte frumos pe net. A mai comandat cineva de la ei? Am luat codurile si am facut o comanda pe email. Astept proforma. Nu stiu daca asa se comanda dar nu am remarcat pe site-ul lor sa se poata comanda on-line. Din pacate mai toti trandafirii deosebiti sunt "stoc epuizat"...

http://www.trandafiri.ro/index2.php

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu stiu pe cineva care are smochin si il inveleste iarna cu rogojini si apoi cu folie. N-am auzit sa se planga de soricei, poate pentru ca are pisica...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

multumesc Huacin,
cat despre conditiile de la mine cred ca pot sa-i asigur ce are nevoie, astfel ca am zone in casa pline de lumina sau umbrite, sau semi... numa' sa-i fie ei bine. Nasa mea are una care vara sta afara (sub un acoperis de vie) si iarna in casa si vreau sa-ti spun ca a crescut ca nebuna si face flori incontinuu. Ma intreb cum creste in Liban in aer liber avand in vedere ca am inteles ca acolo sunt strazi intregi cu arbusti imensi de gardenie - iti dai seama cum miroase pe acele strazi???
cand o cumpar la ce sa ma uit? ii pun ingrasamant, unul anume sau doar cel de plante cu flori?, ce fel de pamant? cineva imi spunea s-o fasai...tare mult imi doresc una.

Bucurie!

Mergi la inceput

simali multumesc mult de indicatii; nu cred ca ajung zilele astea in Ploiesti, dar nu as baga mana in foc am listat deja indrumarile daca merg, va anunt, poate mai pot ajuta pe cineva cu ceva.

Miercuri cred ca ajung in zona Buzaului; are cineva ceva de dus/adus/luat? doar sa luati in calcul ca merg cu un clio III, e cam scurtuta, nu pot cara canapele

Legat de invelit: am vazut o multime de folii trasnparente sau mate; eu as opta pentru rogojini, totusi, nu transpira si se reduce riscul de mucegaire; seamana oarecum cu ceea ce foloseau bunicii, respira pomul. Nu trebuie sa fie ceva transparent neaparat... ma uitam la o vila de langa noi, aici in Bucuresti, au vreo 3 smochini mari, netunsi, au cam vreo 4m in inaltime; oare se tund smochinii? nu-mi amintesc deloc din copilarie, dar stiu ca, desi aveau multi ani, nu erau atat de mari. Ideea este ca vecinii cu smochinii nu sunt in regula cu capul, nu exagerez, chiar au o problema amandoi, sunt un frate si o sora la vreo 60 de ani, ciudati rau, salbatici, asa ca nu pot sa-i intreb nimic. Dar am vazut ca nu-i acopera; sunt insa intr-o curte de vila cu multe blocuri in preajma, e destul de adapost, oricum in oras e mai cald... eu nu as risca, insa...

olympia si bunicii aveau multe pisici, din cele care traiau doar cu soricei, nu le dadeau mancare decat rar, tocmai ca sa prinda, nu sa se leneveasca; dimineata gaseai colecta de soricei pe pragul casei, ceea ce nu era prea amuzant; doar ca pisicile nu au acces in "culcusul" smochinului, nu cred ca asta e ideea... la prietena mea sunt pisici, dar cu mancare la nas in permanenta, daca prind ceva o fac doar din amuzament, nu ca sa nu moara de foame; soriceii au rontait magnoliile invelite, dar nu s-au atins de smochini.

o prietena are o problema cu bujorii; ani de zile au inflorit fara probleme, dar nu au mai inflorit in ultimii 4-5 ani; tufele arata ok, alte flori din jur sunt spectaculoase, dar sunt mici, nu-i umbresc; oare de ce n-au mai inflorit?

Mergi la inceput

Tala daca nu mi-ar fi groaza de o zona in conflict, eram deja in drum spre Liban
Intrebai la ce sa te uiti la cumparare... sa para ok planta, sa nu fi fost tinuta fara apa sau sa aiba mucegai pe pamant; sa aiba bobocii deja formati, poate chiar unul deschis; daca are o floare galbena, acea floare estre trecuta, nu este stricata, asa se ingalbenesc ele cand se trec; trebuie sa tii minte ca, de cand apar si sunt vizibili bobocii, dureaza mult pana se deschid; vreo 60 zile; daca are deja o floare deschisa, restul se deschid pe rand, cam in 3-4 saptamani, ceea ce mi se pare minunat. Eu nu as lua-o prea mica, este ispititor pretul, dar e si mai usor de omorat, dar nici prea mare, e mai greu de adaptat; incearca la cei cu vanzare mare de flori, sa nu iei una care a zacut mult in magazin. Nu stiu, eu zic sa mergi pe instict, iti vei da seama care e mai sanatoasa si cu mai multe sanse sa traiasca. Este planta de zi scurta, adica infloreste dupa ce a trecut printr-o perioada de "iarna" reala sau simulata; teoretic! culmea este ca si eu i-am facut una cuiva cadou in urma cu vreo 4-5 ani si e mai mereu inflorita, dar e tinuta cam cum spuneai tu; nu am inteles de ce, dar ii merge foarte bine, asa ca teoria e frumoasa, in practica ne prindem urechile; unii, mai norocosi, se descurca; si mie mi-a fost mai greu cu gardenia, m-am invartit mult in jurul primei gardenii, dar, cand am crezut ca nu-si mai revine, am cam ignorat-o si asta a salvat-o; se pare ca, totusi, o usam prea mult si cred ca o si deranja ca o tot atingeam.

Mergi la inceput

zau ca nu "usam" nicio gardenie, am vrut sa scriu ca o udam prea des

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Huacin,pot sa ma aleg cu rosii in cap, dar mie nu-mi scoate nimeni anumite superstitii din cap .Eu stiu si am cam vazut la unii, ca smochinul aduce ghinion.

Mergi la inceput