Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

b.nica da, corect, mi s-au aprins beculetele: miros demential? acidanthera, mda, mi se cam incurca limba, da' o invat eu si pe asta...nu-mi suna cunoscut... dar, daca si miros, le "vanez" eu... aha... cred ca nu am zis de frezii, am comandat si asa ceva... stii tu, miros frumos si nu am putut rezista... cum au ajuns bulbii la tine? nu-mi amintesc sa fi citit, dar, la un moment dat, cred ca am adormit pe la un 4 dimineata cand va citeam din urma, asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Huacin hai sa-ti mai vand un pont:cauta Habranthus,e bulboasa(eu am facut o pasiune pt. ele si pt. begoniile tuberoase)si creste rozalie toata vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

Ramona, uite am dat o fuga in gradina da' n-am stat mult ca-i frig si ploua :) astea sunt primele flori de clematis. din cite am citit se pare ca se vor face galbui mai incolo, m-as bucura fiindca peretele pe care am agatat-o e alb si nu e contrast pe masura eforturilor mele :)))
mi-au inflorit si crinii dar de lacramioare nu vad nici urma...:(
dafinul il am din toamna, la inceput l-am tinut in casa vreo 2 saptamini, apoi l-am mutat intr-un ghiveci mai mare afara iar acum l-am pus in pamint de vreo citeva saptamini. zici ca tie nu ti-a iesit tarhonul, hmmm...

valentina, chiar ca draguta situatie cu florile pentru gradina pe care nu o ai inca :))) sunt total invidioasa pe sutele de ghivece cu flori de apartament, mie nu imi supravietuieste nici o planta in casa :( si am incercat si eu din rasputeri dar dupa zeci (nu chiar sute :)) de plantute ucise am renuntat...da' cititndu-te pe tine poate ma apuc din nou :))

Frumoase mai sint clematis alea! Nu cred ca am vazut modelul asta. Imi plac si crinii. Am si eu unii infloriti, dar nu au asa colorit interesant.
Tarhonul a rasarit, apoi a stagnat si dus a fost!

Mergi la inceput

b.nica saru'mana de pont! da' nu ai idee si unde as putea sa le gasesc? ca sa nu mai bajbai al meu sot a spus un nu categoric la nuc in zona mesei si a scaunelor; el rar spune nu, extrem de rar si categoric pe domeniile mele de "actiune"; zice ca nu stie sigur cum e cu iodul si cu copiii si sa nu facem experiente cu asta... cu regret cred ca se intoarce in spate... E si un lucru bun in asta, intr-acolo e campul, deci ar crea o delimitare optica...
speed ramona are dreptate, sunt tare frumoase clematitele; care le e soiul? eu sunt in faza haotica, as pune cam orice, pe principiul ca nu am nimic,deci e loc...apoi incep ca voi cu mutatul
Va invidiez teribil, in sensul bun, evident... voi sunteti prin gradini, numai eu stau si ii dau cu teoria... gata, ma intorc la munca mea, ca maine e termenul limita si am cam tot chiulit zilele astea

Mergi la inceput

Huacin cauta pe net la firmele de aici:Habranthus robustus,i se mai spune si ""Crinul zanelor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

huacin, la clematita aia ii spune clematis avalanche, cred ca e un soi nou. frunzele ramin verzi tot anul. am citit pe undeva ca nu rezista la temperaturi mai mici de -8 grade. aici rar avem temperaturi asa mici, si doar citeva zile/iarna asa ca sper sa supravietuiasca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Huacin cauta pe net la firmele de aici:Habranthus robustus,i se mai spune si ""Crinul zanelor"

saru'mana, nu mi-a trecut prin cap; o iau la gugalit, cum zice un amic; ma gandeam ca ai vazut pe undeva de curand, ca sa nu mai bajbai.

mie mi-a venit alta idee: baietii mei prefera strugurii fara samburi; eu nu am decat o minima experienta la via hibrid, care e rezistenta si putin pretentioasa; dintre voi are cineva? cum s-o comporta la noi? am gasit la cineva niste butasi, dar nu am intrat in amanunte; imi va da detalii cand merg sa-i iau, dar pana atunci poate ma lamuriti voi putin...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui speed

huacin, la clematita aia ii spune clematis avalanche, cred ca e un soi nou. frunzele ramin verzi tot anul. am citit pe undeva ca nu rezista la temperaturi mai mici de -8 grade. aici rar avem temperaturi asa mici, si doar citeva zile/iarna asa ca sper sa supravietuiasca.

am citit despre ea, am mai vazut-o in poze, dar "in viu" parca e si mai frumoasa, zau! uff, la noi cam scade sub -8... oare o mai are cineva de prin zona bucurestiului? iti tin pumnii sa fie ok; daca trece macar o iarna, presupun ca ii e mai usor in urmatoarele; iti tin pumnii sa o revedem inflorita!

Mergi la inceput

Huacin sunt multe oferte de vita de vie si cred ca mai sunt pe la supermarketurile de la noi in faza ca nu le trebuie mult ca sa intre pe rod;eu am luat de curand de la Auchan, Hamburg de masa(ultimul).Cauta si ai sa gasesti acum sau in toamna si la preturi acceptabile,la: Cora,Carrefour,Auchan.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Huacin sunt multe oferte de vita de vie si cred ca mai sunt pe la supermarketurile de la noi in faza ca nu le trebuie mult ca sa intre pe rod;eu am luat de curand de la Auchan, Hamburg de masa(ultimul).Cauta si ai sa gasesti acum sau in toamna si la preturi acceptabile,la: Cora,Carrefour,Auchan.

buba e ca eu nu vreau vita-de-vie de masa pur si simplu, ci de masa fara samburi, adica Perleta sau Kis-Mis; cineva mi-ar fi spus si ca Alfonso ar fi fara samburi, dar nu stiu sigur, asa ca pas la el; picii mei vor numai fara samburi, recunosc ca-mi plac si mie, dar nu in mod exclusiv
mi-ai dat o idee foarte buna cu habranthus, mi-au placut si nici nu au fost mult; am dat o comanda online la seminte dot de; nu stiu nimic despre ei, dar par ok, iar preturile nu mi s-au parut mari, asa ca ispita a fost foarte mare; tot cam in 2 saptamani ar trebui sa ma lamuresc si cu calitatea bulbilor de la ei, cand imi trimit pachetul; va tin la curent

Mergi la inceput