***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(96)
Raspunsuri - Pagina 4
miniuta spune:
mica, uite aici www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9793/Cozonacul-meu/" target="_blank">aici reteta de cozonac.
de pasca nu am nici una incercata, dar iti pun www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7125/Pasca-mea/" target="_blank">aici link-ul catre o reteta facuta de aceesi tipa cu cozonacii, ca ea pune numai retete sigure, si pasii ii descrie minutios. vezi daca iti face cu ochiul.
ma duc sa mananc, ca sunt lesinata. cica nu mai plecam vineri, ci miercuri , asa ca sunt chiar pe fuga.
mamica lui david(21.05.2007)
ella_74 spune:
Miniuta,
am salvat si eu reteta de cozonac; poate incerc si eu daca ma lasa o.
Elty,
Imi pare rau ca te-am starnit sa cheltuiesti; Zara imi place si mie si chiar de acolo am luat multe, in special pantaloni fiindca se regleaza in talie.
azi ma duc dupa colantii antiportocala; creme nu stiu de care sa mai incerc...celulita asta e ca raia dle, nu scap de ea si pace.
Didi,
si eu ma gandesc ca va deveni mamos dar nu ma pot abtine sa nu-l pup mereu; si in ultimul timp are asa accese de dragoste fata de mine; eu mult timp am fost nr 2 pentru el, tati era soarele si tare frustrata eram; acum sunt fericita ca " sunt in carti".
Iar cred ca stie exact ce reprezentam pentru el fiindca oriunde aude de mama intreaba imediat de tata si invers.
De ex. soacra-mea dimineata ii povesteste de tati, ca pleaca la serviciu , ca va veni seara, etc; de mine nu-i vorbeste intentionat cred; dar il aud pe in secunda 2 cum o intreaba "si mama?" iar soacra-mea mai cu juma de gura tre sa-i povesteasca si de mine; eu aud conversatia din baie, in timp ce ma pregatesc pentru servici; imi salta inima de bucurie ca nu ma uita niciodata de cate ori i se vorbeste despre tati.
Alina,
iti tin si eu pumnii sa te hotarasti la bebe2.
chiquitita spune:
salutare, am 2 pag in urma insa am nevoie de un sfat. A, si Arcadia!
Deci, Cam acum 2 sapt Livia a racit, a debutat cu febra oprita dupa 2 zile, muci la greu, usor rosu in gat, apoi s-a tarnsformt in rosu bine de tot in gat si aceiasi muci verzi care nu treceau. Asa ca am luat Ceclor 5 zile. Dupa am foast la spitalul de copii ca avea un murmur la plamani (pneumopatie interstitiala) iar dr ca a zis ca e din cauza secretiilor de la nas, am fost la orl unde a spus ca are puroi in gat, ca are o otita cronicizata si puroi in nas/ Am luat augmerntin ca merge bine si pe gat si plamani Dupa 5 zile de augmentin,ii voi da 7 in final (a luat si doza mai mica, ca a gresit pediatra calculul)am fost azi la control. De care a ascultat-o la plamani a zis ca e inspre bine, sa mai dau 2 zile augmentin si gata. ORL-ista a zis ca e inca rosie in gat, e inflamata in nas si de ureche a uitat si am uitat si eu sa intreb. Ne-a dat amoxciclav. Eu nu stiu ce sa fac, sa o las asa cu restul de raceala care se pare ca inca nu e trecuta sau sa ma bag la tura 3 de antibiotic? Mi se pare cam mult dar nici nu as vrea sa ma trezesc apoi cu o complicatie.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
DidiAlex spune:
Chichi, nu stiu ce sa zic..nu prea e sanatoasa terapia asta prin net. de obicei io la ai mei e dau pana termin sticla, cam 10 zile la David. Cefaclor am primit si io de ceva timp, atat la nr 1 si la nr 2. mai lasa-o putin sa isi revina. La R am avut antibiotik, eritromicina, l-a terminat in 4 zile pt ca are peste 20 de kile si tot mai tuseste, dupa 4 zile de final de antibiotik, dar stiu ca Doxinu a scris ca Stef a mai tusit 1 sapt dupa augumentin.
si ti-am mai spus ca R a luat pt okii: eritromicina, 2* gentamicina si kanamicina so dr din spital ne mai dadea o sapt picaturi...dar sefu (oberartz-ul) ne-a trimis acasa, ca a considerat ca e prea mult, a murit si mama microbilor sa lasam organismul sa isi revina. Si, a avut dreptate ca de 2 luni eram cu okii rosii si acu e bine. De asta e sef de sectie.
Nesiguranta asta si prea multe dignostice te baga in sperieti.
Ella, cozonacul recomandat de miniuta merge la masina de paine. dupa ce se termina de framantat, foloseste programul: aluat, il iei si il pui la caldura intr-un castron si apoi il pui in tava. Mi-e mi-a placut intotdeauna cozonacul dar framatatul ma omora.
O sa ii cumpar si io tenisi lu David al meu, am vazut la H&M cu 10E, bleumarin.Acu i-am luat o carte, pe care o citim seara la poveste. Mai nou D doarme in patul lu R si R in patut
Florentina Roman spune:
M-am uitat pe retele puse de Miniuta si visez numai cozonaci si pasca.
Miniuta, Tudor al meu a vorbit la 2 ani jumate, intrasem in sperieti, am fost si cu el la dr, care ne-a trimis pe noi, parintii sa ne cautam, ca baiatul nu are nimic. Inceputul a fost mai greu, dar acum ii turuie gurita toata ziua ca o moara stricata. Uneori chiar ma enervez si-i mai zic sa taca, dar ti-ai gasit, pana nu spune tot ce are de zis...nu-l potolesti.
Elteka, noi suntem din categoria celor nehotarati ptr bb2... de aceea intre copiii mei este o diferenta de aproape 5 ani. Si eu si sotul avem frati, dar am amanat de fiecare data ba din cauza jobului, ba din cauza spatiului, ne mai gandeam si la partea materiala...si asa au trecut anii. Pe Cip nu l-am "programat", incepusem sa ma sint ametita la serviciu, mai ales cand stateam mult timp in picioare si o colega mi-a facut cu ochiul si mi-a dar testul de sarcina pe care-l cumparase ptr ea. Si ...a iesit pozitiv si ne-am bucurat nespus si eu si sotul(mai ales cand a aflat ca vom avea tot baiat) cand am realizat ca vom avea 2 copii.
Acum... ce sa zic, la al doilea a fost mai usor avand in vedere ca T a fost mai bolnavicios si mai pretentios. Si noi suntem mai relaxati si acum chiar reusim sa ne bucuram de ei. Dar eu ma mai simt din cand in cand frustrata ca timpul nu-mi mai apartine.
Broscuta Cip s-a transformat in maimuta Cip, s-ar catara tot timpul pe ceva, mai nou e fotbalist, alearga toate mingile din casa( am numarat vreo 9) si de oriunde. Nu putem sa intram cu el in vreun supermarket fara sa puna mana pe vreo carte cu Thomas, mingii sau baloane, nu mai spun ca trebuie sa ocolim raionul de jucarii sau chioscurile de ziare...e innebunit dupa revistele ptr copiii, avem colectii intregi.
Si stie masinile din Cars dupa culori si dupa nume...
Promit ca saptamana asta pun poze.
Graviduta, si eu imi pusesem saptamana trecuta in gand sa-mi iau colanti anticelulita, dar daca zici ca n-au efect...
miniuta spune:
tot pe fuga, printre picaturi: cozonacii aia ies buni buni, si nu trebuie framantati o juma de ora. au mai facut fetele pe aici si au confirmat si ele ca nu e mare filosofie (mie mi se parea tare greu de facut cozonacul pana sa gasesc reteta asta, care m-a entuziasmat intr-un asemenea hal ca o dau la toata lumea).
mamica lui david(21.05.2007)
Irinusha spune:
Salutare plantatie!
Hop si eu ca musca'n lapte ... dar din cand in cand mai bag un ochisor la voi ...si vazand sondajul lu' Elteka, m-am simtit bagata in seama ...
Elteka, eu l-am vrut pe al doilea ptr. ca eu sunt singura la parinti si nu mi-a placut niciodata ... bine, cand eram in tara, aveam verisorii si prietenii de la bloc, nu am dus chiar asa dorul unui frate, dar aici mi-a fost f. greu ... si imi mai este. N-am vrut sa se simta si copilul meu tot asa de singur ...
Plus de asta nu ma simteam mama doar de unul, mai lipsea ceva :) ...
La al doilea e mult mai simplu, stii cu ce se mananca, ai experienta. Si poate ai si norocul meu, sa fie mai pflegeleicht :).
E mai greu cu doi, doar cand se imbolnavesc amandoi de-odata ... in rest nu-i mare diferenta, unde creste unul, creste si al doilea.
O decizie buna iti doresc!
Poohy parca sta sa nasca? Am retinut bine? Daca da, Anca, nastere usoara si bb-lus sanatos si frumos!!!!
Numai bine va doresc! Sanatate plantatie!
Dragostea mea Cristian & Iubirea mea Amélie
---------------------------------------------
De la INIMA ta pentru INIMILE lor: www.inimacopiilor.ro
mica0307 spune:
Multumesc miniuta.
Voi unde faceti ziua capsuneilor? Acasa sau inchiriati ceva? Vreau si eu ceva idei....
ancamari spune:
Eu sunt in urma cu cititul dar salut si multumesc Elteka pt minunatele tale mesaje
si tin sa felicit cu intarziere (of, nu mai reusesc deloc sa fiu pe faza) pe Paflo, DidiAlex si Arcadia - La Multi Ani dragele mele! Sanatate, fericire, implinire alaturi de puiuti si familie!
Andradap - La Multi Ani! in avans, ca maine cine stie ce mai apare si iar nu mai apuc sa intru pe net. Eu te astept inapoi!
Poohy -
Incerc sa recuperez si eu ceva din ultimele pagini si sper sa revin.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu ; poze oct ; poze nov ; poze Craciun ; poze ian09
An@ spune:
Beeeeeiiiii, ia terminati cu discutiile astea despre bb2 ca imi faceti asa o poftaaaaa....abea ma abtin.
Pana anul trecut nu concepeam fara 2 copii la diferenta de 2 ani...acu', vorba Alinei, daca nu ma hotarasc anul asta, nu cred sa mai fie....si nu prea cred ca va fi.
BB2 l-as face 99% pt Ana (mai am o sora mai mica cu 2 ani si niciodata n-am avut nevoie sa-mi fac "cea mai buna prietena" pt ca ne aveam/avem una pe alta) si 75% pt ca mi-e dor de bebe mic si sa alaptez (da, stiu, nu da 100%).
Didi, frumoase cadouri ai primit...si, da, m-am prins ca te-ai intalnit cu Elteka si m-am inverzit de ciuda. Anei i-am luat din germ (ca ma intrebai) Ravensburger Puzzle(puzzle din cuburi cu animale domestice) si Meine ersten Bildpaare. Mai erau o groaza de chestii interesante (si ieftine fata de Ro - cu o zi inainte facusem un studiu de piata la diverta sa vad preturi de jocuri), dar erau voluminoase iar eu venisem pt o zi doar cu "poseta" (e adevarat ca poseta mea e mai mare, ca am ingramadit in ea si haine...in timp ce indesam hainele,eram intr-un magazin si ma gandeam daca mai am bonul ca acu' apare careva sa-mi zica ca le-am furat), iar la aeroport mi-a fost frica ca ma pune sa le scot si nu stiu daca mai reuseam sa le bag inca o data...dar am avut noroc si doar m-au descaltat, nu mi-au golit geanta si plasa).
Alina (Graviduta), felicitari pt cele minus 10 kile!! ai pus poze recente cu tine, ca nu am vazut? Da-mi si mie te rog pe PM cu ce firma rezervi tu vacanta in turcia si preturi, sa ma inspir si eu.
Miniuta, ma bucur ca scrii mai des si mai mult ! Mereu cand citesc de David al tau ca nu spune multe, imi amintesc de baietelul unui coleg, care abea la 2 ani a spus "mama", dar nu neaparat lu' maica-sa (zicea si la caine) si acum la mai bine de 2 ani jumate erau ff fericiti ca zisese "fata de masa". Si e sanatos, doar ca asta e ritmul lui.
Aaaaa, garantez si eu pt cozonacii din reteta Miniutei...i-am facut de Craciun si credeti-ma ca sunt total impotriva framantatului, i-am facut de mana, nu la masina si au crescut repede rau, ca nu mai pridideam cu pregatitul tavilor si umplutuii si au iesit suuuuuuuper!!!(obs. personala: data viitoare as pune putin mai mult zahar).
Si Ana pune verbele la sf propozitiei. La fel si pe "nu". E asa haioasa cand zice:"mama poate nuuuuuu" (asta cand vrea sa o car in brate ). Sotu' mereu zice: Ana vorbeste germana: mereu trebuie sa asculti pana la capat, ca sa iti dai seama de sensul propozitiei.
Ella, si eu sunt maaaaaare fan Zara (si acum mi-am luat o fusta de la ei). La raionul de copii n-am urcat intentionat de data asta, ca stiam eu ca nu plec fara nimic de acolo. Nici la Geox n-am intrat . Am vointa, nu?
Apropos de shopping, cu o seara inainte sa plec in De, m-a scos sotu' in oras. Si am fost si la film:"Confessions of a shopaholic" (Ma dau in vant dupa cumparaturi), dupa cartea lu' Sophie Kinsella...super relaxanta si dpdv al sotului, si educativa.
Va las ca a venit sotu cu cina. Iar a gatit o reteta a lui dan chisu...ma foloseste pe post de cobai (dar mi-e foaaaaaaaame!).
mami de Ana (22 mai 2007)