Mamici recunoscatoare de Nov.Dec2009(8)
Raspunsuri - Pagina 12
alegra spune:
Buna viitoarelor mamici.
Sa va spun despre mine..DN9.O7.1982,UM03.02.2009,DPN10.11.2009 si poate ma trece si pe mine cineva acolo.
Sunt in 9s 1z, am aflat de 8 martie..cel mai frumos cadou primit vreodata.
Inca nu am doctor, am fost la 2 dr pana acum dar nu mi-au placut niciunul sa continui.St din Bucuresti. I n schimb, din ce m-am mai documentat as vrea sa nasc la Filantropia. Vreau sa va intreb ce stiti de dr Chirila Roxana? Eu am auzit ceva chestii bune despre ea..are cineva nr si numele clinicii sau cabinetului unde o pot gasi?
A_driana spune:
edelyia, felicitari pt samburel, ca se dezvolta normal si sta cuminte acolo...
dienutze, si eu sunt curioasa daca se updateaza saptamanile la semnatura...oare se poate?![]()
eu mai am asa de mult de asteptat pana sa vad ,,punctuletul'' meu pe ,,harta''
, mult ii pana in 17...
p.s. nevasta sefului meu, si-a gasit sa se aseze tocmai langa biroul meu sa fumeze 

, imi vine sa-i trag una, niciodata nu am suportat fumul de tigara, acuma nici atat nu vreau sa fiu ,,afumata'' .....of
va pupic pe toate
toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .
6
alegra spune:
Va bombardez cu intrebari:despre dr Paris stiti vreo ceva?
Unde sa merg sa imi fac analizele ca inca nu mi le-am facut si timpul trece? Le voi plati pe toate pt ca inca nu mi-am facut contractul de munca, asadar nu am medic de familie inca si cum stiu ca mai dureaza un pic vreau sa merg cat mai repede la analize. Ce laborator imi recomandati? Ecografie am facut la 6+ 1z si totul era bine.Urmatoare va fi cred eu maxim in doua saptamani pana dau de dr care vreau.
alegra spune:
Cel mai important..sper alaturi de voi sa ma imbarbatez si eu si sa pot duce sarcina asta la capat...tare ne dorim si eu si sotul meu un bebe..chiar cada vine odata cu criza asta...
La mine e mai compicat....as da orice sa ma plang ca voi numai de greturi si sa vomit toata ziua si sa fiu obosita...din pacate eu am o sarcina mai grea..sufar de anxietate de 2 ani..iau medicatie si in continuare si, dupa ce am vb cu psihiatrul meu voi renunta la medicatie din trim 2. Zice el ca incepand cu trim respectiv corpul produce niste substante(neurotransmisori presupun) si voi fi mai aparata importiva atacurilor de anxietate.
Antidepresivele pe care le iau eu nu sunt contraindicate in timpul sarcinii dar zice dr ca e mai bine sa renunti pe timpul sarcnii la orice medicament.Cica nu au fost copii cu malformatii sau boli numai un nr mai ridicat de copii un pic mai agitati decat normal.
Peste aproximativ trei sapt renunt la ele...Sper din tot sufletul sa nu-mi fie rau.
Vesti bune:nu m-am ingrasat desi amnanc mult mai mult..am pus sub un kg..Nu am greturi..numai seara si sunt suportabile...Nu am vomitat pana acum. Pofte am foarte multe..si ma bucur pt k inainte nu mancam cine stie ce...
Va pup si sanatate va doresc!
BoboMom spune:
Fetelor, la voi nu s-a interzis fumatul in locuri publice care nu sunt speciale pt asa ceva? Parca stiam ca se vorbea despre asta acum ceva timp. Mi se pare foarte nedrept ca cineva sa fumeze mai ales intr-un birou! La noi e interzis. Nu e la fel in toate statele, dar in Michigan asa e. Se fumeaza (deocamdata) in unele restaurante (in parte a restaurantului doar) si presupun ca in baruri (dar nu frecventez
). La birou, cine vrea sa fumeze merge afara. Eu stiu doar de 2 care fumeaza aici (din vreo 40 de oameni) si mereu ies afara. S-asa cand se intoarce unul dintre ei de la fumat ma cam apuca raul, ca sta aproape de mine si il miros.
Adriana, amandoua asteptam cu nerabdare ziua de 17! Si eu tot atunci merg la doctor iar. Hai ca o sa treaca repede, o sa vezi. 
Of, ma fetelor cu vopsitul, cu tigarile, cu cafelele... ganditi-va mai mult la puiutii vostri si mai putin la voi. Nu vreau sa fiu rea, dar eu personal as renunta la orice viciu (si am facut-o!) pt puiul meu! Eu de exemplu m-am vopsit ultima data acum vreun an cred (nu mai stiu exact) si m-am facut culoarea mea naturala, tocmai ca sa nu trebuiasca sa ma vopsesc pana dupa bebe. Am o prietena care era vopsita roscat cand a ramas gravida si i-a crescut parul, fireste, si mai avea si o gramada de fire albe, dar n-a interesat-o asta, ci sanatatea fetitei ei, deci nu s-a vopsit pana dupa ce a nascut. Cred ca am mai zis ca sunt doctori care zic ca e ok si cu vopsitul si cu fumatul moderat (desi asta n-am auzit-o pana n-am citit aici pe forum de curand!), dar de ce sa nu renuntam noi la chimicalele astea pt sanatatea bebeilor nostri mult doriti?
Va
pe toate! Sa ne dea Domnul bebei sanatosi! 
Laura
8+
krelia spune:
delia, bravo pt samburel! 
dienutze, delia, ma primiti si pe mine in clubul somnoroaselor??
mie mi se trage de la utrogestanul pe car eil iau la pranz (este efectul advers care apare cand il iau pe cale orala, asta e
)...sunt zombi in toata regula....mia-s pune capul pe birou...dar, slava Dlui am primit verde de la sefu' sa plec acasik. Sincer, as dori tuturor un sef ca al meu. Pacat ca nu exista mai multi ca el...
Ramonika, din cate stiu eu, henna e pe baza de plante...dar...nici nu stiu ce sa spun..si cu plantele aste...parca poti sa stii...
teoretic, ar trebui si eu sa ma vopsesc, ca sunt in 2 culori...dar, deja nu mai mai intereseaza....cand sitm ce greturi am...numai de vopseluri nu-mi sta mintea
....ma gandesc ca pana la urma, unul dintre sfaturile adecvate ar putea tot doctorul sa ti le dea 
Laura, dimpotriva, aici sunt locatii unde sutn puse afise cu "in acest local fuamtul este permis"...si apropos de fumat...am si eu o colega care a ramas insarcinata acum 6 ani...fumatoare inraita...a recunoscut ca nu se poate lasa de fumat, ins ale-a mai rarit...si baietelul este bine sanatos...acu'..nu luati de bun ce zic eu, difera de al caz al caz, nici nu vreau sa sfatuiesc in vreun fel..spun doar ca s-au mai vazut cazuri...fireste ca e de preferat sa nu fumam in sarcina...
krelia
8+
tzutzupida noastra creste si pozeaza 
BoboMom spune:
A, si apropo de kg... Eu am luat 3 de cand am inceput stimularea pt FIV si pana acum. Cred ca am luat cam 1.5 in timpul stimularii si 1.5 cu sarcina. Asta e, trebuie sa am grija sa-mi iasa analizele bine, in rest bebe sa fie sanatos, ca kg le dam noi jos dupa!
Laura
8+
Gia12 spune:
Fetele, mie fara sa intreb, doctora mi-a zis ca ma pot vopsii (am suvite) linistita, si m-a surprins, asa ca mi-a explicat de ce. Mi-a zis ca vopselele de acum nu contin PLUMB!! asa ca nu e nici o problema. Aici sint un fel de vopsele speciale pt par alb, tip Lady Grecian de femei si inca unele pt barbati care sint vopsele progresive si astea sint total interzise. Plus ca acum o luna, inainte sa stu ca sint gravida am fost la coafor la pieptanat si cofeza mea e gravida de 6 luni jumate si era proaspat vopsita, si m-am mirat ca s-a vopsit si mi-a zis si ea ca e permis, ca nu afecteaza ca altfel ea nu ar putea vopsii pe nimeni! Si are dreptate, nu e prima coafeza a mea care e gravida si mereu mi-am facut suvite si nici una nu folosea manusi.
Sper sa va linisteasca un pic istoria mea.
Ce m-a mirat cel mai tare a fost ca mi-a insitat fff mult sa am grija cu miinile, sa ma spal f bine pe miini, mai ales daca MANIPULEZ CARNE CRUDA SI VERDETURI/LEGUME. Deci mi-a zis clar, carnea prajita sau gatita fff bine, 48 de ore congelata cel putin, la fel si pestele, si la noi cum se maninca mult jamon (carne uscata) si salamuri uscate, la fel ori congelate 48 h ori nici sa nu le ATING!! Ca toxoplasmoza se face mai ales prin contact.
Cu fumatul e altceva, e f bine sa te lasi de tot, dar daca asta inseama sa-ti creeze o stare de ansietate f puternica, e f periculoasa pt fat, atit la inceput cit si la sfirsitul sarcinii, si decit sa ai un bb cu ansietate, medicii prefera sa te "lase" sa fumezi f putin. Eu am destul de multe prietene care au fumat un pic... si copii sint bine, inca una din fete are 1 an si 4 luni si e cam la fel sau un pic mai mare ca fata altor prieteni de 1 an si 9 luni. Am vazut ca ziceti ca nu se stie ce se intimpla cu copiii de mamici fumatoare peste 30 de ani, dar eu cred ca se stie, cind noi eram mici, mamicile noastre fumau (unele) si noi sintem bine.
Eu sint din cele care fumam mai putin de 1 pachet pe zi, dar vre-o 15 tigari tot fumam. Am redus la 3-4 pe zi si intentia e SA LE LAS DE TOT!! Deci in nici un caz nu caut o scuza ca sa fumez sau pt viitoarele mamici care fumeaza, doar am incercat sa va povestesc cam ce zic medicii pe aici. Mi-ar place sa ma las de fumat, DE TOT, adica daca ma las, sa nu mai fumez niciodata!
Na, ce m-am pus pe scris.... Sper sa nu va plictitsesc ![]()
6
Ramonika spune:
Gia - plumb in vopsea? n-am mai auzit de asta. eu stiam ca e vorba de amoniac ca substanta interzisa, si mai toate vopselurile contin amoniac, in afara de henna.
eu oricum as mai vrea sa schimb culoarea parului, asa ca henna ar prinde numai bine. sper sa-mi iasa. ![]()
intr-adevar atentionarea pentru carne cruda e foarte serioasa, am citit si eu despre asta, chiar aici pe site.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Directionati 2% din impozitul pe venit si viata animalutelor comunitare va deveni mai buna www.asociatiaclopotel.com