mesele copilului

mesele copilului | Autor: ndr_ncht

Link direct la acest mesaj

Ce ore de masa au copii vostrii?(al meu are 8 luni)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Iti copiez ce scrie in cartea Mama si copilul, la ce ore si ce trebuie sa manance un bebe de 8 luni :

Dimineata, imediat ce se trezeste : lapte simplu sau cu cereale

Pranz 12-13 : legume variate ( cartofi, morcovi, dovlecei, conopida etc ), carne slaba fin tocata sau mixata ( gaina, vita, ficat de pasare sau vitel ), un galbenus de ou sau peste slab; fructe proaspete, bine coapte

Gustarea de dupa amiaza 16-17,30 : un biberon cu lapte sau branza de vaci,iaurt cu biscuiti sau fructe cu biscuiti

Seara : o budinca, papanasi cu branza de vaci sau lapte cu cereale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Pai si intre trezire si pranzul de la 12-13 nimic??

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Pai si intre trezire si pranzul de la 12-13 nimic??

Asa scrie in carte.

Eu asa am si crescut-o. Iar acum, la 5 ani, nu este nici grasa, nici slaba. Mananca aproape orice, fara probleme. Dar, orele de masa nu mai sunt atat de fixe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

eu zic ca e relativ ce scrie in carte asta, daca copilul se trezeste la 6-7 pt laptic pana la 12-13 nu mai primeste nimic??

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Iti copiez ce scrie in cartea Mama si copilul, la ce ore si ce trebuie sa manance un bebe de 8 luni :

Pranz 12-13 : legume variate ( cartofi, morcovi, dovlecei, conopida etc ), carne slaba fin tocata sau mixata ( gaina, vita, ficat de pasare sau vitel ), un galbenus de ou sau peste slab; fructe proaspete, bine coapte

Gustarea de dupa amiaza 16-17,30 : un biberon cu lapte sau branza de vaci,iaurt cu biscuiti sau fructe cu biscuiti

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

de capraru? io zic s-o arunci pe fereastra.:-)

un bebe asa mic nu poate avea doar trei mese pe zi, dintre care pranzul e incarcat ca la nunta, din sapte feluri. trebuie sa manance ceva la fiecare 2 ore si jumate, nu mai mult: 3 mese principale si 3 gustari. si trebuie oferit lapte/apa la fiecare aprox. 20 de minute, sa nu se deshidrateze.

si in nici un caz nu combini oul cu carne, ori una, ori alta. idem cand ai fasole, mazare, linte, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

La 8 luni, Alexia primea 200 ml lapte la 6.30-7.
La 9 primea mar+biscuite, sau branzica + banana......,
la 11 inainte somn o sticluta cu lapte 130 ml,
la 13.30-14 un borcanel sau legume facute e mine, sau supica ......
la 17 inainte de somn alta sticluta cu lapte de 130 ml sau un iaurte daca refuza laptele
la 20.30-21 cereale + lapte 130 ml -200 ml

Ti se pare mult...putin, stiu doar ca la 8 luni nu era grasa , avea 9.400 gr.

MARINELA

Patty la 14 luni

Patty - la 13 luni

www.onetruemedia.com/shared?p=446deee9a0928e410b8c0a&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a inceput fericirea......

PATRICIA ALEXIA

Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

de capraru? io zic s-o arunci pe fereastra.:-)

un bebe asa mic nu poate avea doar trei mese pe zi, dintre care pranzul e incarcat ca la nunta, din sapte feluri. trebuie sa manance ceva la fiecare 2 ore si jumate, nu mai mult: 3 mese principale si 3 gustari. si trebuie oferit lapte/apa la fiecare aprox. 20 de minute, sa nu se deshidrateze.

si in nici un caz nu combini oul cu carne, ori una, ori alta. idem cand ai fasole, mazare, linte, etc.

Pai, da, carnea nu se impreuna cu oul. Si nu se dau toate la o masa.

Ceea ce scrie in carte, este un model general, nu zilnic. Eu, una asa am inteles. Si am si intrebat-o pe doctora copilului.

Azi, ii da carne de un fel, maine, ou etc.

Fii-mea se trezea pe la 8 / 8,30 , asa ca , la 12,30 cand ii dadeam sa manance de pranz, era in regula.

Daca un copilas atat de mic, se trezeste la 5/6/7, bineinteles ca ii dai sa manace dupa 3-4 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lisaelisa, 3-4 ore nu e ideal. tinde sa manance mult daca asteapta atata si iarasi nu e bine. si io tot cu pediatra si ce-am mai citit pe la AAP si OMS.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Lisaelisa, 3-4 ore nu e ideal. tinde sa manance mult daca asteapta atata si iarasi nu e bine. si io tot cu pediatra si ce-am mai citit pe la AAP si OMS.

Eu asa mi-am crescut puiul. Si nu a fost rau...

Aceste reguli sunt generale, nu fixe.

Fiecare isi creste copilul, ghidandu-se dupa nevoile acestuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

conchita, ai ceva linkuri legate de treaba asta de la OMS sau AAP? Care era programul dupa care ii dadeai tu Soniei si ce anume ii dadeai la masa Soniei?

Sincera sa fiu si eu sint cam debusolata cu mesele, la pediatra am fost doar la controlul de 6 luni si n-o mai vad decit la controlul de 1 an, deci pe ea nu pot s-o intreb.
Mai tot citesc prin diverse locuri, dar sfaturile se dau cap in cap si nu prea stiu cum sa ma organizez.
Noi am inceput diversificarea la 6 luni, asa ca sint cam in urma atunci cind compar diverse site-uri care discuta diversificarea, dar incepind de la 4 luni.
Deocamdata noi avem asa (la 7 luni jumatate):
trezirea pe la 7 jumate
8:30 - alaptat (deci nu stiu cit papa)
12:30 - masa de legume + carne, urmata de laptic de la sin
17:00 - masa de fructe + cereale, urmata laptic de la sin sau apa, citeodata nu mai vrea lapte
20:00 - alaptat

Citeodata se mai trezeste noaptea si mai vrea ceva laptic, insa nu mereu.

Problema e ca daca incerc sa ii dau masa de prinz mai devreme nu maninca, chiar si asa maninca destul de putin dupa parerea mea, moasa din sat pe care o mai intreb imi zice ca ar trebui sa manince 200 de grame la masa de prinz, dar Mara maninca doar in jur de 100-150 g.
Insa mi se pare cam slabuta, la 7 luni avea doar 7.300 kg, fata de alti copii de virsta ei are mai putin, deci tind sa cred ca nu fac ceva bine cu mesele.
Asa ca ma intereseaza si pe mine experientele voastre.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput