Gravidute prin FIV (36)
Raspunsuri - Pagina 7

eumada spune:
many_bani ma bucur ca esti bine.Doamne ajuta in continuare.Cu greturile nu te agita eu inca am si greturi si varsaturi.Si posibil sa nu scap de ele toata sarcina.Deci curaj....si roaga-te sa te vezi cu burta maaare.
PUP TOATE MAMICILE....VIITORE MAMICI..
Mada 20+
Eva-Maria

BoboMom spune:
Many_bani si la mine sarcina a debutat cu o infectie urinara, dar am luat antibiotice o saptamana si a trecut. Tie ce fel de tratament ti-a dat? Vezi ca la voi se gaseste Urinal (in farmacii cred, daca nu, la plafar) si am auzit ca e bun pt infectii urinare. Mi-a luat si mie mama si mi-a trimis, dar deocamdata nu l-am folosit.
Ingeras, multa bafta la FIV! Te asteptam aici cat mai repede! Mie dr Kovacs mi-a transferat 2 blastocisti. Am o prietena care a facut FIV tot cu el si desi ea voia sa-i transfere 3, i-a transferat doar 2, pt ca e tanara si era primul FIV. Bine a facut, pt ca acum e graviduta cu gemenasi, nu cu tripleti! :)
Laura 8+

hope2009 spune:
hepilica si multumesc pt rapuns! Mama ce-mi place semnatura ta!!! Vreau si eu..
Trebuie sa fie minunat sa stii ca puiutul e bine, sa poti sa-l vezi la eco si mai tarziu sa-l simti in burtica. Pana atunci, incerc sa fiu rabdatoare si sa nu-mi pierd speranta. La urmatorul eco o sa merg peste aprox. o sapt. Am niste emotii!!!
Va pup fete dragi, si de la mine cate o pt fiecare burtica!

hepilica spune:
hope, mai ai putina, putina rabdare si vei vedea cat de minunata este fiecare perioada a sarcinii.
eu acum sunt in faza in care astept cu nerabdare ca micuta mea sa miste.
sanatate multa si agrija mare de voi.
h. 16+
multumesc lui DD

KLU1973 spune:
Fetelor,
am fost si eu sambata la morfofetala la 21 saptamani si o zi, bebelina mea este foarte bine, totul este in regula, cantarea 472 gr...cam durdulie dar sanatoasa sa fie
Am facut eco la Pop si mi-a spus ca am un hematom cronic subcorional si bineinteles asa cum m-a avertizat kineta placenta are grad de maturitate II/III cu mici zone de necroza vilozitara ischemica. IR-urile sunt in regula nu a comentat nimic in legatura cu ele.
Ce ma pune pe ganduri este acest hematom. Dr meu are niste probleme in familie nu am putut sa iau legatura cu el dar o sa ajung la el joi...pana atunci sunt cam ingrijorata. Voi stiti ceva despre hematomul subcorional ??? Pe Pop nu am putut sa-l intreb nimic ...pur si simplu nu m-am simtit in stare, in urma cu cativa ani l-am cunoscut intr-o situatie nefasta...am ajuns la el cu cumnata mea al carui copil avea spina bifida...Fara sa vreau am retrait acele momente groaznice...
Laura, la mine s-a vazut sexul la 12 saptamani cand am facut morfologia fetala ...si asa a ramas . Si sotul meu este nascut in aceeasi zi cu al tau ...intradevar taurii sunt de mare exceptie !!!
Micky, mai ai putin si-ti tii comorile in brate, asa tonus ca al tau cred ca ne-am dori toate
Klu 21+

Micky2007 spune:
kineta da l-am comandat on-line, acum seara l-am primit, m-am uitat un pic in cutie si este un blue cu portocaliu nu ca in poza dupa net, adica numai blue si nu imi place . Nici nu l-am desfacut, vreau sa sun maine sa vad daca au la fel ca cel din poza. Am si eu "pitici" pe creier cu culorile.
klu eu habar nu am ce este hematomul ala. Dar daca nu ti-a zis ca este ceva grav....eu zic sa nu te ingrijorezi. Important este bebe sa fie bine.
Micky 33+
+
AMR 5 saptamani

Micky2007 spune:
Fetele sa va zic un banc luat de la mamicile de ghiocei, care mi-a placut tare mult:
O tanara femeie nascu în liftul unui spital si se simtea foarte jenata din cauza asta. Ca s-o consoleze, una dintre surori ii spuse:
- N-ai de ce sa te jenezi. Cu doi ani in urma, o femeie a nascut chiar in curtea maternitatii.
Auzind asta, tanara mama izbucni in lacrimi:
- Stiu, tot eu eram ...
Micky 33+
+
AMR 5 saptamani

kineta spune:
KLUdeci am avut dreptate,sincer nu stiu ce sa mai cred si despre POP,ce sa ne mai facem cu atatea somitati in medicina,cred ca are ecograful setat pe gr 2-3 de maturitate al placentelor,ciudat,sper ca nu si-a pierdut experienta si in interpretarea morfologiei,ca atunci este grav,dar totusi cred ca nu...are el o fixatie,dar pe mine acesta fixatie m-a speriat f tare vre-o 2 sapt pana am ajuns la medicul meu. DESpre hematom nu stiu ce sa-ti spun,un lucru poti face,sa mai faci o ecografie la medicul tau sau in alta parte,hematoamele se vad si la 2D. MICKIam vazut si eu caruciorul varianta portocalie si mi-a placut,sa inteleg ca tu l-ai comandat pe cel bleu,dar comanda ai facut-o doar on line nu si prin telefon,nu? CAT a durat pana a venit comanda,si ai platit si taxa de transport? POATE reusesti sa-l schimbi daca nu-ti place culoarea,aaa dragut bancul
28+

Micky2007 spune:
kineta l-am comandat online dar am dat si telefon sa fiu eu sigura ca este produsul ala. Si am trimis si link-ul. Este albastru cu o dungulita portocalie, dar am sa sun maine sa vad ce zic. Ieri am comandat, asta seara a venit. Si nu am platit nici un transport, a fost gratis.
Micky 33+
+
AMR 5 saptamani

eumada spune:
KLUASTA ESTE DESPRE HEMATOM
Inainte ca oul fertilizat sa ajunga in uter, mucoasa uterina devine mai subtire si mai vascularizata si este numita mucoasa deciduala, iar membrana ce acopera ovulul este numita capsula deciduala. Portiunea ce intervine intre uter si ovul ce va deveni partea materna a placentei si este numita decidua bazala. Momentul implantarii ovulului in mucoasa uterina prezinta si sangerarea acesteia insa in cantitati mici, aceasta avand loc in primul trimestru de sarcina.
Corionul(invelis extern al embrionului) prezinta doua straturi: unul extern format de trofoblast si unul intern format de mezoblast.
Trofoblastul creste si va forma vilii corionici ce invadeaza decidua uterina si vor absorbi nutrimentele necesare cresterii embrionului. Vilii corionici vor creste in marime si se vor ramnifica, pe cand mezodermul ce are deja ramificatii de la vasele ombilicale, va creste in interiorul acestora, astfel sunt vascularizate. Ramurile de la vasele ombilicale vor vasculariza vilii.
Placenta conecteaza fatul de peretii uterului si este organul prin care sunt realizate functiile de respiratie, excretie si nutritie a fatului. Portiunea fetala a placentei consta din vilii corionului iar cea materna din decidua bazala.
Separarea corionica din zona endometrica poate duce la aparitia hematoamelor din vecinatatea sau portiunea initiala a implantarii.
Exista mai multe tipuri de hematoame, printre care hematoamele subcorionice - in care doar marginea placentei este separata; hematoame retroplacentare - unde sangerarea are loc in spatele placentei si hematoame subamniotice sau preplacentare, unde sangerarea are loc inaintea placentei si sunt separate de catre cordonul ombilical.
Hematoamele subcorionice sunt cele mai des intalnite, cele subamniotice rar, iar cele retroplacentare se intalnesc majoritar in al treilea trimestru de sarcina.
Inainte ca oul fertilizat sa ajunga in uter, mucoasa uterina devine mai subtire si mai vascularizata si este numita mucoasa deciduala, iar membrana ce acopera ovulul este numita capsula deciduala. Portiunea ce intervine intre uter si ovul ce va deveni partea materna a placentei si este numita decidua bazala. Momentul implantarii ovulului in mucoasa uterina prezinta si sangerarea acesteia insa in cantitati mici, aceasta avand loc in primul trimestru de sarcina.
Corionul(invelis extern al embrionului) prezinta doua straturi: unul extern format de trofoblast si unul intern format de mezoblast.
Trofoblastul creste si va forma vilii corionici ce invadeaza decidua uterina si vor absorbi nutrimentele necesare cresterii embrionului. Vilii corionici vor creste in marime si se vor ramnifica, pe cand mezodermul ce are deja ramificatii de la vasele ombilicale, va creste in interiorul acestora, astfel sunt vascularizate. Ramurile de la vasele ombilicale vor vasculariza vilii.
Placenta conecteaza fatul de peretii uterului si este organul prin care sunt realizate functiile de respiratie, excretie si nutritie a fatului. Portiunea fetala a placentei consta din vilii corionului iar cea materna din decidua bazala.
Separarea corionica din zona endometrica poate duce la aparitia hematoamelor din vecinatatea sau portiunea initiala a implantarii.
Exista mai multe tipuri de hematoame, printre care hematoamele subcorionice - in care doar marginea placentei este separata; hematoame retroplacentare - unde sangerarea are loc in spatele placentei si hematoame subamniotice sau preplacentare, unde sangerarea are loc inaintea placentei si sunt separate de catre cordonul ombilical.
Hematoamele subcorionice sunt cele mai des intalnite, cele subamniotice rar, iar cele retroplacentare se intalnesc majoritar in al treilea trimestru de sarcina.Inainte ca oul fertilizat sa ajunga in uter, mucoasa uterina devine mai subtire si mai vascularizata si este numita mucoasa deciduala, iar membrana ce acopera ovulul este numita capsula deciduala. Portiunea ce intervine intre uter si ovul ce va deveni partea materna a placentei si este numita decidua bazala. Momentul implantarii ovulului in mucoasa uterina prezinta si sangerarea acesteia insa in cantitati mici, aceasta avand loc in primul trimestru de sarcina.
Hematoamele subcorionice sunt cele mai des intalnite, cele subamniotice rar, iar cele retroplacentare se intalnesc majoritar in al treilea trimestru de sarcina.
Cred ca doctorul tau ar trebui sa fie mai atent.Cu asa ceva nu e de glumit.As pune linkul dar nu stiu cum sincer
Mada 20+
Eva-Maria