DIVERSIFICAREA (8)
Raspunsuri - Pagina 12
zaden spune:
Buna!
noi avem 6 luni jumate, un pic mai mari.
am inceput la 5luni jumatate cu fructe, iar la 6 luni cu legume
am inceput din prima cu toate radacinoasele-morcov, pastarn, patr, telina
dupa 2-3 zile am introdus cate o leguma noua zilnic, dupa 2 sapt i-am introdus si carnita(curcan)
acum nu stiu, parerile sunt impartite, asa am facut noi si cam asa mi-a zis si dr
ea mi-a zis sa incep cu supa prima sapt eu i-am dat direct piure, unul mai moale ca o supa crema
oanamada, am citit din urma si am vazut ca brocoli se da dupa 8 luni si loboda stevie urzici dupa un an, de ce?
acum am vazut si eu i le-am dat deja
asta e, mie asa mi-a zis dr ca pot sa-i dau toate leg fara varza, mazare si fasole uscata, in rest orice
acum vreau sa-i introduc branzica in masa de fructe, dar am o nelamurire
cand pot inlocui masa de la ora 5? cd pot sa-i introduc iaurt?
ma gandeam de sapt viit, credeti ca e ok?
mersi
zaden spune:
a, am uitat sa va intreb ceva
biscuiti fara gluten pt bebe aveti idee unde gasesc?
multumesc
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zaden Buna! noi avem 6 luni jumate, un pic mai mari. am inceput la 5luni jumatate cu fructe, iar la 6 luni cu legume am inceput din prima cu toate radacinoasele-morcov, pastarn, patr, telina dupa 2-3 zile am introdus cate o leguma noua zilnic, dupa 2 sapt i-am introdus si carnita(curcan) acum nu stiu, parerile sunt impartite, asa am facut noi si cam asa mi-a zis si dr ea mi-a zis sa incep cu supa prima sapt eu i-am dat direct piure, unul mai moale ca o supa crema oanamada, am citit din urma si am vazut ca brocoli se da dupa 8 luni si loboda stevie urzici dupa un an, de ce? acum am vazut si eu i le-am dat deja asta e, mie asa mi-a zis dr ca pot sa-i dau toate leg fara varza, mazare si fasole uscata, in rest orice acum vreau sa-i introduc branzica in masa de fructe, dar am o nelamurire cand pot inlocui masa de la ora 5? cd pot sa-i introduc iaurt? ma gandeam de sapt viit, credeti ca e ok? mersi |
Buna Zaden si bine ai venit pe DC.. Sa-ti traiasca bebele si sa fie sanatos si papacios!
Acum sa-ti raspund la intrebarile pe care mi le-ai pus.
Mie mi-a spus medicul si am si citit in divers eparti ca brocoli dat mai devreme poate provoca diaree. Daca tu i-ai dat si bebe nu a avut nimic pana acum atunci este ok.
Loboda, stevie urzici..dupa un an pentru ca au potential alergic mare (mai ales urzicile) si pentru ca unele dintre ele sunt destul de "grele" pentru burtica (stevia). Eu urzici nu i-am dat nici acum!Loboda da, sub forma de ciorbita de loboda, stevie nu, untisor facut precum spanacul.
Mazarea eu i-am introdus-o inainte de un an...nu se da decat dupa 10 luni..din motive de fermentatie..poate provoca crampe, dureri de burtica etc. Varza si fasole uscata nu i-am dat pana acum...mai astept putin ca slava Domnului are ce papa..... Oricum parerea mea este ca te-ai grabit putin ...incearca sa ii introduci legumele la distanta ceva mai mare de timp ca sa aiba timp burtica si organismul sa se obisnuieasca. Nu te grabi sa-i bagi de toate ca ai tot timpul
Iaurtul se poate baga pe la 5-6 luni, dar eu zic sa incepi cu branzica de vaci...si pe urma iaurt.
Biscuiti fara gluten gasesti de la Nestle (in supermarket sau farmacii), dar sincer..noi nu ne-am inteles cu ei..ca se topesc repede in gura si sunt cam sfaramiciosi...Caticai nu i-ai prea placut ca ea vroia sa roada sanatos!
Pupici si multa pofta la papat!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
alexiuli spune:
Bebelul meu are 7 luni si i-am dat ieri in masa de dimineata capsuni..vreo 6 capsunele sfaramate amestecate cu banana,i-am urmarit reactia si nu am vazut nimic ciudat,nici bubite..cred ca nu este alergic ca daca ar fi fost ceva s-ar fi vazut pana acum...Intrebarea e,in afara de alergie capsunile mai au vreun efect daunator?Daca pana acum nu a patit nimic de la ele,pot sa ii dau in continuare?Sunt cam ingrijorata ca am citit undeva ca,capsunile se dau mult mai tarziu..La fel as vrea sa stiu si in leg cu kiwi..in afara de alergie mai poate face ceva rau,ma refer la crampe dureri de burtica,etc?Multumesc
ella_72 spune:
Buna ziua mamici si pitici !
Am si eu o intrebare .....cu ce sa incep sa-i dau mancare solida , sau cum sa procedez....?
Bebelul meu are noua luni si pana acum i-am dat doar mancare pasata la blender. Trebuie sa trecem la ceva mai solid si nu stiu cum sa procedez, cu ce sa incep , sa nu se inece....
Cele care ati trecut prin asa ceva , ce ma sfatuiti ?
Nu are decat 2 dintisori jos, si acum ii asteptam si pe cei de sus.....
Va multumesc si astept sfaturi de la voi....
Ella , mami de minune Tudor
Luna1 spune:
Ella nu conteaza prea mult cati dintisori are, personal te sfatueisc sa incepi deja mancarea solida pentru ca am o prietena care si pa 2 ani tot in blender ii facea mancarea baiatului pentru ca se ineca cu cea solida. In plus mancarea solida dezvolta nu numai masticatia ci si vorbirea.
Cum am procedat eu. Pe la 8 luni am inceput sa ii dau in manuta biscuiti speciali pentru bebelusi fara gluten, bucati mai mari de legume (morcovi fierti, sau ce ii dai mancare i le pui pe tavita sa isi ia cu manuta). Initial o sa molfaie la ele, nu o sa inghita mare lucru insa usor usor va reusi sa manance mai mare. Asta la gustari.
La mesele principale care i le dai facute la blender eu am inceput sa i le fac initial la viteza mai mica (nu stiu de blender ai, al meu avea mai multe viteze) astfel incat sa nu fie pastos total. Dupa cateva zile cand vezi ca a acceptat asa ii poti da pasat la furculita doar si ca sa nu fie inecacios ii adaugi putin din apa in care au fiert legumele. Apoi cand e fericit si a acceptat si asta dupa alte cateva zile/sapt poti sa i le tai doar micute.
A mea de la 10--11 luni manca deja bucatele mari.
O sa observi ca se va mai ineca, nu te panica, taieti mereu unghiile scurt sa poti actiona repede fara sa il zgari in gurita si initial lasa-l pentru cateva secunde sa vezi cum se descurca singur. A mea se ineca, icnea putin si arunca afara.
Succes
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
flori76 spune:
Vin si eu la voi,ca am inceput diversificarea de o saptamana si tare greu mi se pare...
BB meu are 5 luni si 3 sapt si pediatra mi-a zis sa incep cu suculet de mar.I-am dat 2 zile si se stramba destul de tare,il dadea afara,asa ca urmand sfatul dr,am facut pauza 2 zile si am reluat.Se stramba inca,nu-i place si ma intreb daca sa insist sau sa trec pe alt fruct(ma gandeam la piersicuta)?
Si inca ceva:a inceput sa faca kk putin si des de cateva zile.Sa fie de la diversificare?
------------------
Flori Rares Teodor 08.12.2008
Asa a venit pe lume Piscotel
puisorul spune:
citat din mesajul lui flori76 Vin si eu la voi,ca am inceput diversificarea de o saptamana si tare greu mi se pare... BB meu are 5 luni si 3 sapt si pediatra mi-a zis sa incep cu suculet de mar.I-am dat 2 zile si se stramba destul de tare,il dadea afara,asa ca urmand sfatul dr,am facut pauza 2 zile si am reluat.Se stramba inca,nu-i place si ma intreb daca sa insist sau sa trec pe alt fruct(ma gandeam la piersicuta)? Si inca ceva:a inceput sa faca kk putin si des de cateva zile.Sa fie de la diversificare? ------------------ Flori Rares Teodor 08.12.2008 Asa a venit pe lume Piscotel |
Daca vrei sa continui cu fructele incearca sa ii faci piure nu suc. Eventual marul poti sa il coci la cuptor si apoi il pasezi si eventual il diluezi cu un pic de apa. Sigur e acrisor sucul de mar si de-aia nu ii place. Cel mai indicat e sa ii dai fructele sau legumele pasate pt ca astfel ii dai si fibrele din ele nu numai zaharurile.
Succes in continuare cu diversificarea si multa rabdare
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
flori76 spune:
citat din mesajul lui puisorul Daca vrei sa continui cu fructele incearca sa ii faci piure nu suc. Eventual marul poti sa il coci la cuptor si apoi il pasezi si eventual il diluezi cu un pic de apa. Sigur e acrisor sucul de mar si de-aia nu ii place. Cel mai indicat e sa ii dai fructele sau legumele pasate pt ca astfel ii dai si fibrele din ele nu numai zaharurile. Succes in continuare cu diversificarea si multa rabdare |
Multumesc din suflet pentru sugestie .Azi am incercat cu piure de mar si a papat 1/4 mar,mai cu strambaturi,dar a mers.Ideea e ca eu cred ca refuza lingurita,pentru ca am incercat ieri sa-i dau laptic cu lingurita si l-a refuzat.Sper sa se acomodeze repede.
Acum,daca i-am dat 1/4 mar azi,as vrea sa continui cateva zile asa si apoi sa maresc doza.Pediatra mi-a spus ca atunci cand ajungem sa papam jumatate mar ras sa scoatem lapticul de la acea masa.Ma intreb daca o sa se sature insa cu jumatate de mar sau tb sa-i adaug si altceva in mar?
Imi cer scuze daca-s chestii care s-au mai discutat,insa efectiv nu am timp sa citesc din urma atatea capitole,bb ma solicita din ce in ce mai mult
------------------
Flori Rares Teodor 08.12.2008
Asa a venit pe lume Piscotel
anca_27 spune:
Buna fetelor, va urmaresc si eu din umbra de ceva vreme, sa vad ce si cum... Am inceput si noi marea dive de vreo 3 sapt, cu suc de morcov, apoi putina pulpa, apoi si mar, cereale de orez cu roscove, piersici, avocado, branzica facuta de mine, toate innebunite si combinate, coapte la steamer, la cuptor, cereale mai putin, incerc sa merg cat de cat pe fructe si legume.
M-a pus ala micu insa sa fac supa cu de toate. La-nceput a baut-o (cu lingurita, totul papam cu lingurita), apoi cand am vrut incet s-o mai ingros, icnituri si gretaluieli. A doua zi am mai scos din ele, la fel. A treia zi, am mai scos, la fel. Si-am luat o pauza. Azi i-am facut la steamer, DOAR morocv si dovlecel, pasate apoi, eu zic c-am avut succes, cateva lingurite doar, dar nici o icnitura sau gretaluiala. Pot sa-i dau si maine din acelasi piure, incazit la bain-marie eventual, pastrat la frigider? Sau ii fac din nou proaspat? Voi pastrati de pe o zi pe alta piureurile de fructe/legume? Dar de congelat, congelati?
Ce bine ca existati, aflu si eu tare multe bune de la voi!
www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici