DIVERSIFICAREA (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Buna,
Nu am mai intrat de ceva vreme pe acest topic si imi pare rau ca am pierdut noutatile.
Am o intrebare pentru tine Oana si Luny: ce peste dati la copii in afara de pangasius ca am auzit ca nu prea e ok?
O sa ma uit pe blogul tau ca sunt in cautare de retete noi si bune.
Si Ellei as indrazni sa-i spun ca in opinia mea e cam devreme sa-i dea bucatele lui baby avand in vedere ca are doar 2 dinti jos ... sincer nu are cu ce sa mestece eventual o sa le inchita pur si simplu. Are tot timpul si pentru asta.
Baby a mea are dinti si sus si nu ii plac decat fructele bucatele, mai moi daca se poate gen banana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Buna fetelor, va urmaresc si eu din umbra de ceva vreme, sa vad ce si cum... Am inceput si noi marea dive de vreo 3 sapt, cu suc de morcov, apoi putina pulpa, apoi si mar, cereale de orez cu roscove, piersici, avocado, branzica facuta de mine, toate innebunite si combinate, coapte la steamer, la cuptor, cereale mai putin, incerc sa merg cat de cat pe fructe si legume.

M-a pus ala micu insa sa fac supa cu de toate. La-nceput a baut-o (cu lingurita, totul papam cu lingurita), apoi cand am vrut incet s-o mai ingros, icnituri si gretaluieli. A doua zi am mai scos din ele, la fel. A treia zi, am mai scos, la fel. Si-am luat o pauza. Azi i-am facut la steamer, DOAR morocv si dovlecel, pasate apoi, eu zic c-am avut succes, cateva lingurite doar, dar nici o icnitura sau gretaluiala. Pot sa-i dau si maine din acelasi piure, incazit la bain-marie eventual, pastrat la frigider? Sau ii fac din nou proaspat? Voi pastrati de pe o zi pe alta piureurile de fructe/legume? Dar de congelat, congelati?
Ce bine ca existati, aflu si eu tare multe bune de la voi!

www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Eu pana la 11 luni nu i-am dat mancare de pe o zi pe alta. I-am facut pana si branzica zilnic. Acu' am inceput sa-i fac pentru 2 zile supa si branzica.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

buna fetelor!

am si eu o mare nedumerire.
cum se introduce oul in alimentatie?cat,cat de des,cat de fiert??

fetita mea are 7 luni jumatate si nu papa carne deloc,e bine sa ii dau ou in fiecare zi??

va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Energy, nu cred ca e ok ou in fiecare zi. Pentru adulti stiu ca e un nr limita pe saptamana, asa ca pt bebei sigur nu e bine zilnic. Noi papam cam de doua ori maxim pe saptamana, alteori deloc, alteori o data. Insa mai diversific cu branzica, iaurt, si le innebunesc la steamer, fierte sau cuptor, toate legumele pe care le prind. Uneori aceeasi leguma o accepta de doua-mai multe ori, alteori o refuza cu indarjire. Cand-cum, dar mergem inainte.

www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor

Mami de Sara (8 dec 2008)

Poarta-ma, mami!
_

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Energy, dar de ce nu mananca carne?
Oul se da de doua ori pe saptamana si doar galbenusul pana la un an. Fierbi oul tare si dai doar galbenusul.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

multumesc pt raspunsuri!
dar cat de putin ii dau la inceput?simplu,il amestec cu mancare sau ca o gustare?cam la ce ora e potrivit daca se da ca gustare??

nu mananca carne,daca ar putea vorbi,poate mi-ar spune(asta ca o gluma).in general e f pretentioasa si dificila,si pt prima data ieri a acceptat mancarica cu carne de pui in ea.de regula o refuza tacticos,vrea doar legumele.cand simte mirosul de la carnea de vitel,nu deschide gura deloc,oricat de putina carne as pune in mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

incearca cu carne de pui atunci,sau de curcan

outz max de 2ori/sapt eu i-l dau la masa de la ora 17 si il amestec cu piure de legume sau iaurt,iar in ultimul timp ca a mai crescut il papa cu mamaliga si branzica(nu tot timpul,depinde)

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

referitor la cantitate...prima data ii dai 1/4 galbenus,peste 2-3 zile iar un sfert,saptamana urmatoare jumate...si tot asa pana ajungeti la 1 galbenus intreg

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilla spune:

Buna mamicilor,

am si eu o bebelina de 4 luni si jumatate si am inceput diversificarea. de o saptamana si ceva mancam cereale, si as vrea sa incep si cu supa de legume pasata. Ma gandeam sa incep cu morcov si dovlecel, dar nu stiu cu ce sa continui. Va rog sa-mi dati niste sugestii.
Oana, daca mai esti pe acici, te rog sa-mi trimiti si mie schema ta de diversificare. alina_deliu@yahoo.com
multumesc mult de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Anilla, vad ca nu ti-a raspuns nimeni. Te-as ajuta eu cu un sfat insa eu l-am diversificat pe Vlad la 6 luni, nu stiu daca schema noastra s-ar potrivi si la voi. Pot sa-ti spun ca in supa de legume, dupa morcov eu i-am adaugat la scurt timp patrunjel radacina si pastarnac. Daca vrei sa ma mai intrebi una-alta, scrie-mi direct pe mail danicris28@yahoo.com.
Bafta !

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput